H Porsche σχεδιάζει επέκταση της γκάμας της Taycan

H Porsche σχεδιάζει επέκταση της γκάμας της Taycan

Τη δημιουργία περισσότερων εκδόσεων της ηλεκτρικής Taycan φαίνεται πως έχει στα μελλοντικά της πλάνα η Porsche στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δυναμικής της στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Porsche_Taycan_series
Η ολόφρεσκη Taycan Cross Turismo είναι απτή απόδειξη πως το όνομα της πρώτης ηλεκτρικής Porsche δεν θα συνδεθεί αποκλειστικά με ένα συγκεκριμένο ύφος, κάτι που ενισχύει τις φήμες πως η Porsche σχεδιάζει την περεταίρω επέκταση της γκάμας.
Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται πολύ πιθανό πως σύντομα θα δούμε μια νέα εκδοχή της Cross Turismo χωρίς εκτός δρόμου χαρακτήρα η οποία πρακτικά θα προσφέρει μια ηλεκτρική εναλλακτική της Panamera Sport Turismo. Η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα έχει το αυξημένο κατά 20 χιλιοστά ύψος και πιθανότατα δεν θα διαθέτει και το πρόγραμμα οδήγησης Gravel, για χώμα.
Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό Autocar ο υπεύθυνος για την Taycan, Stefan Weckbach τόνισε πως η πλατφόρμα της Taycan είναι ιδανική για την δημιουργία νέων εκδόσεων με διαφορετική φιλοσοφία.

Δύο από τις πιο πιθανές νέες εκδοχές αμαξώματος είναι μια Taycan Convertible και μια Taycan Coupe. Σύμφωνα με τον Weckenbach από τεχνικής πλευράς η δημιουργία τέτοιων αμαξωμάτων είναι απόλυτα εφικτή καθώς η ηλεκτρική πλατφόρμα J1 στην οποία βασίζεται η Taycan έχει εξελιχθεί με την προοπτική της εύκολης προσαρμογής της σε διαφορετικά αμαξώματα. Επιπλέον η χρήση της σε περισσότερα μοντέλα θα εξασφαλίσει και ταχύτερη απόσβεση του αρκετά υψηλού κόστους εξέλιξης που είχε. Ωστόσο η απόφαση για την υλοποίηση θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με την ζήτηση και την εμπορική δυναμική που θα είχαν αυτά τα μοντέλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης