Στο σχεδιαστήριο η αναβίωση της Skoda Felicia

Στο σχεδιαστήριο η αναβίωση της Skoda Felicia

Στο μυαλό του σχεδιαστή Martin Leprince, το Skoda Felicia είναι ένα καμπριολέ για μια διασκεδαστική ανέμελη ζωή. Η τελευταία σειρά της σειράς Icons Get a Makeover παρουσιάζει ένα σύγχρονο όραμα.

Skoda-Felicia_jpg

Ακόμη και στο κρύο η οδήγηση στον ήλιο σε ένα όμορφο καμπριολέ είναι πάντα ευχάριστη. Σίγουρα, μερικές φορές πρέπει να τρίψετε τα δόντια σας από τον καιρό, αλλά αυτή είναι η ομορφιά των καμπριολέ. Η σύνδεση μεταξύ αυτοκινήτου, οδηγού και του περιβάλλοντος χώρου είναι τέλεια. Αυτά τα τρία στοιχεία έφερε όσο το δυνατόν πιο κοντά ο Γάλλος σχεδιαστής Martin Leprince από τη Skoda Design στη σύγχρονη καμπριολέ έκδοση του Felicia.



Όταν ο Μάρτιν κάθεται πίσω από το τιμόνι του υπέροχου τιρκουάζ αρχικού καμπριολέ Felicia στο Μουσείο της Skoda, παίρνει ιδιαίτερη ευχαρίστηση αλλά και έμπνευση από τις λεπτομέρειες που αντικρίζει, αγγίζει με τα χέρια του πάνω σε διάφορα χαρακτηριστικά του ιστορικού αυτοκινήτου. «Μου αρέσει να αγγίζω υλικά», παραδέχεται. Αυτό τον καθιστά ιδανικό σχεδιαστή εσωτερικών χώρων, πράγμα που περιλαμβάνει η δουλειά του στη Skoda. Το πάθος του για τους εσωτερικούς χώρους είναι προφανές στη μελέτη του. Διάλεξε την ανοιχτή Felicia λόγω του εντυπωσιακού εσωτερικού της.

«Η επιλογή καμπριολέ ήταν σημαντική για μένα, γιατί βλέπεις το εξωτερικό και το εσωτερικό ταυτόχρονα. Οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητα για την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά τις περισσότερες φορές βλέπουν το αυτοκίνητο από μέσα, σε ένα καμπριολέ τα δύο συνδυάζονται υπέροχα», λέει ο Martin.


Και επέλεξε μια ασυνήθιστη και, εκ πρώτης όψεως, ίσως μη πρακτική λεπτομέρεια στη διεπαφή μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού: ένα «αιωρούμενο» παρμπρίζ που αιωρείται μερικά εκατοστά πάνω από το αμάξωμα και καμπύλες προς τα μέσα που χρησιμεύουν ως πίνακας οργάνων και οθόνη ψυχαγωγίας. Αυτό το χαρακτηριστικό σημαίνει ότι δεν υπάρχει όριο μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Αυτή η αίσθηση ενότητας ενισχύεται από την ταπετσαρία, η οποία φτάνει μέχρι τα πάνελ του αμαξώματος.

Ίσως κάτι καινούργιο μας επιφυλάσσει στο μέλλον όλη αυτή η προσέγγιση του σχεδιαστή της Skoda. Δεν λένε τυχαία πως το παρελθόν οδηγεί τις περισσότερες φορές το μέλλον. Θα είναι αναβίωση, ή απλώς έμπνευση από ένα αειθαλές μοντέλο του χθες; Ίδωμεν, ο χρόνος θα δείξει…

Διαβάστε ακόμη:

To Skoda Felicia επιστρέφει σαν ηλεκτρικό

125 χρόνια Skoda: Ταξίδι στο χρόνο με δώδεκα αυτοκίνητα-ορόσημα (+vid)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης