Στην παραγωγή από το 2021 το νέο DS 4

Στην παραγωγή από το 2021 το νέο DS 4

H DS Automobiles μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για το νέο της μικρομεσαίο premium μοντέλο της που αναμένεται μέσα στο 2021.

201202165843_DS4
Το επερχόμενο μικρομεσαίο μοντέλο της εταιρείας (C-segment) θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα του χαρίζει εξαιρετική επαφή με το δρόμο αλλά και εντυπωσιακή ακαμψία αμαξώματος.

Μεγάλη είδηση, παράλληλα, συνιστά το γεγονός πως θα διατεθεί και σε plug-in υβριδική έκδοση (E-Tense). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που απορρέει από την πρόθεσή της για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της από το 2025. Αναλυτικότερα, η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του DS4 θα φέρει ισχύ 225 ίππων, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική του αυτονομία θα αντιστοιχεί σε περισσότερα από 50 χλμ. Το plug-in υβριδικό σύνολο θα απαρτίζεται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 180 ίππων, καθώς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 110 ίππων. Επιπροσθέτως, το DS 4 θα προσφέρεται και σε βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις – η ιπποδύναμη των οποίων θα ξεκινά από τους 130 ίππους, ενώ θα υπάρχουν αποκλειστικά αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.
Σχεδιαστικά το ολοκαίνουριο DS 4 θα ενσωματώνει τη νέα γενιά των άκρως μοντέρνων λεπτών DS Matrix LED Vision κεντρικών προβολέων, με λειτουργίες DS Matrix Beam και Dynamic Bending Light. Παράλληλα, θα πλαισιώνονται από φώτα ημέρας απαρτιζόμενα από 98 LEDs, τα οποία θα παράγουν μια χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή σε κάθετη μορφή και θα καλωσορίζουν τον οδηγό, πριν την είσοδό του στο αυτοκίνητο.

Εντός της καμπίνας θα δεσπόζει ένα ολοκαίνουριο σύστημα πολυμέσων (DS IRIS SYSTEM), με έλεγχο των λειτουργιών του μέσω φωνητικών εντολών. Πολλές από τις λειτουργίες, παράλληλα, θα ρυθμίζονται μέσω μιας επιφάνειας αφής (touchpad), υπό την ονομασία «DS Smart Touch» τοποθετημένης πάνω στην κεντρική κονσόλα. Η διάμετρος του touchpad θα είναι 8 ίντσες και θα φέρει την ικανότητα αναγνώρισης γραφικών χαρακτήρων. Ακόμη, θα ενσωματώνεται ένα ολοκαίνουριο σύστημα head–up display και ένα «έξυπνο» σύστημα κλιματισμού (DS Air) με ιδανική κατανομή της ροής αέρα και σχεδόν αόρατους αεραγωγούς. Highlight, ακόμη, συνιστά το το ενεργό σύστημα ανάρτησης με ειδική κάμερα σάρωσης του δρόμου και ελεγχόμενα αμορτισέρ (Active Scan Suspension), μία τεχνολογία που συναντάμε και στο DS 9.
Κλείσιμο

Όπλα στη φαρέτρα του θα αποτελεί και το ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης με έλεγχο της ταχύτητας, το οποίο θα συνεργάζεται με το GPS και τη λειτουργία «ανάγνωσης» της οδικής σήμανσης (Traffic Sign Recognition). Το νέο DS 4, το οποίο θα παράγεται στις εγκαταστάσεις της Opel στο Russelsheim, θα παρουσιαστεί το πρώτο τετράμηνο του 2021, ενώ οι παραγγελίες θα εκκινήσουν στα μέσα του επόμενου έτους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης