Μια BMW 2800 CS από το μέλλον

Μια BMW 2800 CS από το μέλλον

Η θρυλική BMW 2800 CS εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για νέους δημιουργούς όπως φαίνεται και από την εντυπωσιακή ψηφιακή απεικόνιση με μια ευφάνταστη φουτουριστική εκδοχή της  

bww_e9_modern_render
Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της BMW το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ φίλων της εταιρίας καθώς αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως το σχεδιαστικό μονοπάτι που ακολουθεί ξεφεύγει από την σικάτη λογική που παραδοσιακά συνόδευε τα μοντέλα της, κάτι που πιθανότατα οφείλεται στην προσπάθεια προσέλκυσης μεγαλύτερου κοινού από την αγορά της Κίνας.
Πολλοί είναι λοιπόν αυτοί που πιστεύουν πως η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία θα έπρεπε να επιστρέψει σε μια λογική η οποία θα αντλούσε έμπνευση από θρυλικά μοντέλα του παρελθόντος. Προφανώς ένας από αυτούς είναι και ο σχεδιαστής Roman Arlt ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα την ψηφιακή απεικόνιση με μια κουπέ BMW η οποία έχει ως πρότυπο την θρυλική σειρά Ε9 η οποία ξεκίνησε με την 2800 CS και έγινε ευρέως γνωστή με την αγωνιστική 3.0 CSL που λόγω των έντονων αεροδυναμικών βοηθημάτων της απέκτησε το ψευδώνυμο Batmobile.

Σε αυτή ακριβώς παραπέμπει και το ψηφιακό σχέδιο του Arlt καθώς το μοντέλο του έχει μια ιδιαίτερα έντονα αεροδυναμική προσέγγιση χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιούνται πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα καθώς ο καλλιτέχνης ενσωματώνει τα τμήματα του αμαξώματος τις κατάλληλες λύσεις για την διαμόρφωση της ροής του αέρα. Το αποτέλεσμα συνδυάζει τον δυναμισμό με την καλαισθησία και είναι σίγουρο πως μια τέτοια πρόταση από την BMW θα λειτουργούσε ως πόλος συσπείρωσης για το διχασμένο σήμερα κοινό της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης