Μία συλλεκτική έκδοση της Bugatti Chiron

Μία συλλεκτική έκδοση της Bugatti Chiron

H Bugatti τιμά Γάλλους πιλότους αεροσκαφών του ένδοξου παρελθόντος δημιουργώντας την Chiron Sport Les Légendes du Ciel.

201125113458_bugatti-chiron-sport-les-legendes-du-ciel-1
Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η Bugatti, εκτός από κατασκευαστής αυτοκινήτων, έχει επίσης μία μακρά ιστορία στην αεροπορική βιομηχανία, ως δημιουργός κινητήρων, με τον Ettore Bugatti να σκέφτεται την κατασκευή ενός αεροσκάφους με σκοπό να καταρρίψει αρκετά παγκόσμια ρεκόρ.
Εν έτη 2020 και η εταιρεία υπό τις οδηγίες του Stephan Winkelmann παρουσιάζει μία έκδοση βασισμένη στην Chiron Sport, που φέρει τον κωδικό «Les Légendes du Ciel», η οποία έρχεται στο προσκήνιο θέλοντας να τιμήσει ορισμένους πιλότους και παράλληλα οδηγούς αγώνων του παρελθόντος. Λίγοι θα θυμούνται ονόματα όπως οι Albert Divo, Robert Benoist, Bartolomeo Costantini και Roland Garros, αλλά οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αποτελούσαν την ανφάν γκατέ της γαλλικής αεροπορίας στα τέλη της δεκαετίας του ’30, ενώ παράλληλα διακρίθηκαν και στα motorsport, ως οδηγοί μοντέλων της Bugatti.

H Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel ξεχωρίζει εμφανισιακά από την ματ γκρι βαφή, ενώ είναι χαρακτηριστική η λευκή διακοσμητική λωρίδα που διατρέχει κατά τον διαμήκη άξονα το αμάξωμα. Στα πλαϊνά skirts βρίσκονται τοποθετημένα τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, η γρίλια είναι βαμμένη σε φανταχτερό μαύρο χρώμα, ενώ η εξάτμιση είναι κατασκευασμένη από κράμα νικελίου-χρωμίου, το πανάλαφρο Inconel.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, κυριαρχούν οι καφέ δερμάτινες επενδύσεις, τα ειδικά λογότυπα ενός κινητήρα και ενός έλικα, το σκίτσο του αεροσκάφους Nieuport 17 και της Bugatti Type 13 στα πλαϊνά των θυρών, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί η πανοραμική οροφή Sky View.
Ο W16 κινητήρας προέρχεται από την Chiron Sport, έχει χωρητικότητα 8,0 λίτρα και αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής. Φυσικά οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 420 χλμ./ώρα. Η Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel θα παραχθεί σε μόλις 20 αντίτυπα, με την τιμή της να φτάνει τα 2,88 εκατομμύρια ευρώ.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης