Φορτιστές που θα αναδύονται από το έδαφος στη Βρετανία

Φορτιστές που θα αναδύονται από το έδαφος στη Βρετανία

Το πιλοτικό πρόγραμμα Suburface Technology for Electric Pathways (STEP) προβλέπει 200 ​​σταθμούς φόρτισης εγκατεστημένους στους δήμους Brent και Camden του Λονδίνου.

POp_Up_Chargers_2

Η Τrojan Energy θα δοκιμάσει στη Βρετανία σταθμούς φόρτισης που αναδύονται από το έδαφος στα πεζοδρόμια, δίπλα από θέσεις στάθμευσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το συνολικό κόστος για το συγκεκριμένο έργο θα φτάσει τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ, που θα προκύψουν από συγχρηματοδότηση ίδιων πόρων και της Innovate UK. Κάθε κυλινδρικός σταθμός φόρτισης τοποθετείται μέσα στο έδαφος κα οι οδηγοί που θέλουν να τον ενεργοποιήσουν χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Σύμφωνα με την Trojan Energy, οι σταθμοί μπορούν να είναι έως 22 kW και οι προδιαγραφές του συστήματος επιτρέπουν την ταυτόχρονη λειτουργία έως και 18 σταθμών στην ίδια γραμμή.

Η Trojan Energy ισχυρίζεται επίσης ότι οι σταθμοί φόρτισης είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν και την «αντίστροφη» λειτουργία, βάσει της οποίας τα αυτοκίνητα μπορούν να «επιστρέψουν» την ενέργεια στο δίκτυο- κάτι που ωστόσο, ως τεχνολογία δεν μπορεί να υποστηριχθεί από κανένα σύγχρονο ηλεκτρικό ή plug in υβριδικό αυτοκίνητο ακόμα. Αυτοί οι σταθμοί φόρτισης συνδυάζονται με το αστικό τοπίο και η Trojan Energy είναι η μόνη εταιρεία που ασχολείται με τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα προκειμένου να μην υπάρχουν κι άλλα αντικείμενα τοποθετημένα στο δρόμο ή στα πεζοδρόμια. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα –ίσως και μέχρι το καλοκαίρι του 2021- θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την πιλοτική λειτουργία των αναδυόμενων από το έδαφος φορτιστών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης