Ρολό σοκολάτας με φράουλες

Ρολό σοκολάτας με φράουλες

Στα ρολά έχουμε αδυναμία γιατί, όπως και οι τούρτες, δίνουν άπειρες δυνατότητες γεύσης και διακόσμησης.

rolo-sokolatasNETVOLUTION
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC, στον αέρα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το κακάο και το αλεύρι από σουρωτήρι σαν βροχή, ανακατεύοντας παράλληλα απαλά με σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα των αβγών.

Στρώνετε ένα ρηχό ταψί με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το λαδώνετε με πινέλο. Αδειάζετε πάνω το μίγμα που φτιάξατε και ισιώνετε με σπάτουλα. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να φουσκώσει το παντεσπάνι.

Το βγάζετε από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε πάνω σε δεύτερο, καθαρό κομμάτι χαρτί ψησίματος. Πολύ προσεκτικά ξεκολλάτε το επάνω χαρτί και μετά πιάνετε το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά του και το τυλίγετε σε ρολό μαζί με το δεύτερο χαρτί. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς έτσι όπως είναι.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης