Jerky το αμερικάνικο

Yπήρξε το αγαπημένο έδεσμα των καουμπόηδων λόγω της εύκολης μεταφοράς του και σήμερα, μπορεί να γίνει εξαιρετικό σάντουιτς

jerky-net
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτετε το κρέας.  Στρώνετεε σε τάπερ εναλλάξ κρέας με μαρινάδα, μέχρι να καλυφθεί όλο το κρέας. Βάζετε στο ψυγείο για 3 έως 12 ώρες. Στη συνέχεια βγάζετε και στεγνώνετε τελείως το κρέας με χαρτί κουζίνας.

Μόλις είναι τελείως στεγνό το βάζετε στη σχάρα του φούρνου, στους 75οC στον αέρα, για 3 - 5 ώρες (γυρίζοντάς το ανά 1½ ώρα), ανάλογα με το πόσο στεγνό το θέλετε. Από τη στιγμή που θα αποκτήσει λαστιχωτή υφή μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο τυλιγμένο σε χαρτί κουζίνας έως και 10 ημέρες. Αν το αφήσετε περισσότερο στον φούρνο και ξεραθεί αρκετά, μπορείτε να το αποθηκεύσετε ακόμα και μέσα σε ένα βάζο στο ντουλάπι.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης