Φτιάχνοντας σοκολατένια αυγά με τα παιδιά: tips για το τέλειο και διασκεδαστικό αποτέλεσμα

Φτιάχνοντας σοκολατένια αυγά με τα παιδιά: tips για το τέλειο και διασκεδαστικό αποτέλεσμα

Και τι πιο δελεαστικό για ένα παιδί από τη σοκολάτα! Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μαζί τους σοκολατένια αυγά!

NET-sokolatenia_avga
Τα σχολεία έκλεισαν, τα παιδιά είναι πλέον στο σπίτι και είναι φυσικό να ψάχνετε τρόπους να τα απασχολήσετε δημιουργικά! Μια από τις κλασικές ιδέες είναι να τα βάλετε στο… παιχνίδι της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής! Και τι πιο δελεαστικό για ένα παιδί από τη σοκολάτα! Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μαζί τους σοκολατένια αυγά!

Ας δούμε όμως πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να είστε όλοι ευχαριστημένοι! Ειδικά αν τους μοιράσετε αρμοδιότητες και τους μοιράσετε ευθύνες, σίγουρα θα περάσουν πολύ καλά! Εσείς βέβαια μπορεί να το μετανιώσετε! Γιατί βάζοντας τα παιδιά στην κουζίνα -και ανάλογα πόσο μικρά είναι- ρισκάρετε να δημιουργήσετε το απόλυτο χάος, για το οποίο πρέπει να είστε έτοιμοι!

Χρήσιμα tips για να διασκεδάσετε όλοι μαζί:


Το όριο της ηλικίας
Τα σοκολατένια αυγά δεν είναι κουλουράκια και μελομακάρονα που μπορούν να πλάσουν και τα πιο μικρά παιδιά. Απαιτούν μια υπευθυνότητα και έναν έλεγχο των κινήσεων, ώστε να μη γίνει το σπίτι σας σοκολατένιο και το καθαρίζετε μέχρι το Πάσχα! Οπότε αυτή η δραστηριότητα δεν απευθύνεται σίγουρα σε παιδιά κάτω των 4 ετών. Για να είναι όμως και τα παιδιά πιο συνεργάσιμα και πιο δημιουργικά, θα την προτείναμε σε παιδιά 6-10 ετών. Όσο για το φύλο του παιδιού, εξαρτάται τα ενδιαφέροντά του και τον ενθουσιασμό του για τέτοια θέματα. Σίγουρα ο όρος «σοκολάτα» είναι λέξη-κλειδί για αγόρια και κορίτσια πάντως!

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης