Γαλατόπιτα από την Κρήτη

Γαλατόπιτα από την Κρήτη

Μια παραδοσιακή γαλατόπιτα είναι το γλυκό που ταιριάζει στο τραπέζι της Λαμπρής. Με τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ θα πετύχουμε το χειροποίητο φύλλο που θέλουμε χωρίς κόπο.

NET-galatopita
Διαδικασία
Βήμα 1
Κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα αυγά, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και τα χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας διακρώς μέχρι να αραιώσει ο χυλός και να γίνει λείος, χωρίς σβόλους. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.

Βήμα 2
Κλείσιμο
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη που θα εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 3
Φύλλο: Βάζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ, κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας από το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε τον χυμό σε ένα φλιτζάνι, κρατάμε το φλιτζάνι πάνω από το μπολ με το αλεύρι και ρίχνουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει ο χυμός και τον αδειάζουμε στο αλεύρι.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης