Πένες ογκρατέν με μπέικον και λιαστή τομάτα

Πένες ογκρατέν με μπέικον και λιαστή τομάτα

Φέτος για το πασχαλινό τραπέζι φτιάχνουμε πένες ογκρατέν με μπέικον και λιαστή τομάτα. Για να έχουμε σίγουρα απολαυστικό αποτέλεσμα θα χρησιμοποιήσουμε Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Pennes_ograten_Net
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις απλώνουμε σε ένα πυρέξ. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2
Βράζουμε για ένα-δύο λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, την ψιλοκομμένη λιαστή τομάτα, πασπαλίζουμε με τα 2/3 από το τυρί και ανακατεύουμε.

Βήμα 3
Για την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ: Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ προσθέτοντας το 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από τις πένες, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Κλείσιμο
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina. protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης