Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστό μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια

Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστό μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια

Ένα ζουμερό μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια είναι ό,τι πρέπει για σήμερα το βράδυ!

Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστό μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια
Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρεία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν



1 ΩΡΑ ΚΑΙ 40΄ • ΕΥΚΟΛΟ


Υλικά (για 4 άτομα)


4 ψωμάκια για μπέργκερ

4 φέτες ντομάτα

4 φύλλα μαρούλι ή σγουρή σαλάτα

4 φέτες τυρί τσένταρ

2 αγγουράκια τουρσί, σε λεπτές φέτες


Για το μπιφτέκι

Κλείσιμο
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά περασμένο 1 φορά

2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

αλάτι, πιπέρι


Για τη σάλτσα

3 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. κέτσαπ

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. άλμη από τις πίκλες αγγουριού


Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

2 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. θυμάρι

αλάτι


Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια: Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το βούτυρο, 1-2 κουτ. γλυκού αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και λίγο πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα, πλάθουμε 4 μπάλες και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.


Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Βάζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλατίζουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2΄-3΄ ανακατεύοντας. Κατόπιν τα σιγομαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15΄-20΄ μέχρι να μαλακώσουν.


Για τη σάλτσα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο.

Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το ψυγείο, τα αφήνουμε για 10΄ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα πατάμε με τα χέρια μας για να απλωθούν στο μέγεθος του ψωμιού και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, από 4΄-5΄ για μέτριο ψήσιμο ή μέχρι 8΄ για να βγουν καλοψημένα.


Λίγο προτού τα βγάλουμε από το τηγάνι απλώνουμε από μία φέτα τσένταρ σε κάθε μπιφτέκι, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στην εστία μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σύνθεση: Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε ελαφρώς στον φούρνο ή τα ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα αλείφουμε από την κομμένη πλευρά με τη σάλτσα.

Βάζουμε στο κάτω μέρος με τη σειρά μαρούλι, ντομάτα, αγγουράκι τουρσί, μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια και κλείνουμε με το πάνω μέρος του κάθε ψωμιού.

Σερβίρουμε αμέσως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης