Παπαρδέλες με κοτόπουλο ραγού

Παπαρδέλες με κοτόπουλο ραγού

Φρέσκα ζυμαρικά και κοτόπουλο που σιγομαγειρεύεται με καπνιστή πανσέτα κάνουν ένα πιάτο αληθινό χάδι στον ουρανίσκο…

NET-papardeles-me-kotopoulo-ragou-IMG_0173
Αλατίζετε, αλευρώνετε και σοτάρετε τα κοπανάκια σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Τα ακουμπάτε σε πιατέλα και πετάτε το περιττό λίπος από την κατσαρόλα.

Ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι και την πανσέτα και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε και όσο αλεύρι έχει περισσέψει, κατόπιν το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό, τη δάφνη, τα καρότα και το σέλερι και ξαφρίζετε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το κοτόπουλο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 2 ώρες και 30 λεπτά.

Αφήνετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα να κρυώσει στο ζουμί του. Τοποθετείτε την κατσαρόλα στο ψυγείο.

Κλείσιμο
Την επόμενη μέρα αφαιρείτε το λίπος που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια και ζεσταίνετε το φαγητό. Αν χρειαστεί, βράζετε τη σάλτσα για να δέσει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις σουρώνετε και τις ανακατεύετε μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το φασκόμηλο, αλατοπιπερώνετε ανάλογα, πασπαλίζετε με το τυρί και σερβίρετε αμέσως σε πιάτα.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης