3 καλοκαιρινοί μεζέδες με φέτα
3 καλοκαιρινοί μεζέδες με φέτα
Μερικές εύκολες και γρήγορες ιδέες με βάση τη φέτα. Θα χρειαστείτε επιπλέον λίγο φύλλο κρούστας, μια τηγανιά πατάτες και μερικά ξερά βότανα και μπαχαρικά.
Για τα πακετάκια: Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μπρικάκι ζεσταίνετε το μέλι με το ξίδι και τη 1 κουτ. σούπας νερό. Ανακατεύετε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και το αφήνετε να κρυώσει.
Κόβετε στη μέση τα φύλλα κρούστας και τη φέτα σε 4 ίσες φέτες. Στη μέση κάθε κομμένου φύλλου βάζετε από ένα κομμάτι φέτα και τυλίγετε σε πακέτα. Τα βουτάτε πρώτα σε 1 μπολ με κρύο νερό και αμέσως μετά σε πιάτο με λίγο αλεύρι. Σε βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Αλευρώνετε τα πακέτα και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε σε πιατέλα περιχύνοντας με τη χλιαρή sauce μελιού και πασπαλίζετε με λίγο μαυροσούσαμο.
Για τα μπαλάκια φέτας: Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα, το κατίκι και το ανθότυρο. Τα λιώνετε όλα μαζί με ένα πιρούνι και τα ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθετε μπαλάκια σαν μικρά καρύδια. Χωρίζετε τα μπαλάκια σε 4 ομάδες από 5 περίπου η καθεμία. Κυλάτε την κάθε ομάδα πάνω σε διαφορετικό μπαχαρικό, δηλαδή, 5 μπαλάκια σε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 5 σε γλυκιά πάπρικα, 5 σε ξερό δυόσμο και 5 σε κουρκουμά. Τα σερβίρετε ανακατεμένα σε πιατέλα.
Για τη σάλτσα φέτας: Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις τηγανίζετε σε βαθύ σκεύος ή φριτέζα με ανάλογο ελαιόλαδο που έχετε βάλει προηγουμένως να κάψει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: θρυμματίζετε τη φέτα, το ανθότυρο και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος. Τα πολτοποιείτε και προσθέτετε σταδιακά νεράκι κουταλιά κουταλιά μέχρι να αποκτήσει υφή μελιού. Τέλος, προσθέτετε τον κουρκουμά τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βγάζετε τις πατάτες να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.
Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Κόβετε στη μέση τα φύλλα κρούστας και τη φέτα σε 4 ίσες φέτες. Στη μέση κάθε κομμένου φύλλου βάζετε από ένα κομμάτι φέτα και τυλίγετε σε πακέτα. Τα βουτάτε πρώτα σε 1 μπολ με κρύο νερό και αμέσως μετά σε πιάτο με λίγο αλεύρι. Σε βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Αλευρώνετε τα πακέτα και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε σε πιατέλα περιχύνοντας με τη χλιαρή sauce μελιού και πασπαλίζετε με λίγο μαυροσούσαμο.
Για τα μπαλάκια φέτας: Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα, το κατίκι και το ανθότυρο. Τα λιώνετε όλα μαζί με ένα πιρούνι και τα ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθετε μπαλάκια σαν μικρά καρύδια. Χωρίζετε τα μπαλάκια σε 4 ομάδες από 5 περίπου η καθεμία. Κυλάτε την κάθε ομάδα πάνω σε διαφορετικό μπαχαρικό, δηλαδή, 5 μπαλάκια σε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 5 σε γλυκιά πάπρικα, 5 σε ξερό δυόσμο και 5 σε κουρκουμά. Τα σερβίρετε ανακατεμένα σε πιατέλα.
Για τη σάλτσα φέτας: Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις τηγανίζετε σε βαθύ σκεύος ή φριτέζα με ανάλογο ελαιόλαδο που έχετε βάλει προηγουμένως να κάψει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: θρυμματίζετε τη φέτα, το ανθότυρο και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος. Τα πολτοποιείτε και προσθέτετε σταδιακά νεράκι κουταλιά κουταλιά μέχρι να αποκτήσει υφή μελιού. Τέλος, προσθέτετε τον κουρκουμά τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βγάζετε τις πατάτες να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.
Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα