Κάποιοι στην ΝΔ φοβούνται μήπως δεν τους χαρακτηρίσουν …αρκούντως προοδευτικούς!

Πέτρος Τρουπιώτης

Αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως ορισμένοι στην ΝΔ λαμβάνουν τις αποφάσεις τους (και γενικότερα κάνουν πολιτική) με βάση το ποιες μπορεί να είναι οι αντιδράσεις μιας πλευράς της αριστερά

Αναρωτιέμαι δηλαδή, αν η ΝΔ πάρα και την τελευταία νίκη της συνεχίζει να είναι φοβική απέναντι στην αριστερά γενικότερα και επιδιώκει να έχει συνεχώς κάποια επιβεβαίωση από αυτήν, σε σχέση με την… προοδευτικότητα της.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς τόσο μια σειρά κινήσεων, ιδίως όσον αφορά πρόσωπα σε κρατικούς οργανισμούς , πρόσωπα που τοποθετήθηκαν ή έμειναν στις θέσεις τους, όσο και η τελευταία κίνηση του υπουργού Μεταφορών Κ Καραμανλή, να ζητήσει να κατέβουν αφίσες της ομοσπονδίας πολυτέκνων για το θέμα της άμβλωσης.

Να διευκρινίσω από την αρχή πως θεωρώ δικαίωμα αναφαίρετο κάθε γυναίκας να κάνει ότι θέλει με το σώμα της και να αποφασίζει αυτή αν και ποτέ θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί και κάτω από ποιες συνθήκες ( ακόμα και αν αυτό έρχεται σε «σύγκρουση» με θρησκευτικές αρχές της πίστης μου και αυτό γιατί θεωρώ πως η ελευθέρια γνώμης και δράσης είναι υπέρτατο αγαθό κάτι που και η Χριστιανική θρησκεία πρεσβεύει).

Όμως δεν μπορώ να διανοηθώ, πως μια κυβέρνηση που διακηρύσσει με όλους τους τρόπους και σε όλους του τόνους ότι είναι φιλελεύθερη, οδηγείται σε «απαγόρευση» -και μάλιστα με υπουργική οδηγία- της κυκλοφορίας μιας άποψης. Μιας άποψης άσχετα με το αν εκφράζει πολύ η λίγο μέρος της κοινής γνώμης (κατά την άποψη μου εκφράζει αρκετά μεγάλο).

Μιας άποψης που εκφράσθηκε μάλιστα με σχετικά ήπιο τρόπο.

Τι έλεγε η συγκεκριμένη αφίσα. Αφού αναφερόταν σε ιατρικά δεδομένα που αφορούν το έμβρυο, προέτρεπε με τον τίτλο «διάλεξε την ζωή», τις γυναίκες (και όχι μόνον αυτές) να σκέφτονται και αυτή την επιλογή. Να μην «ρίξουν» το παιδί.

Δεν ανάγκαζε κανέναν, δεν ύβριζε κανέναν. Δεν χαρακτήριζε κάποιον. Απλώς εξέφραζε μια άλλη άποψη.

Δεν ξέρω λοιπόν ποια φιλελεύθερη λογική ανάγκασε τον αρμόδιο υπουργό Κ Καραμανλή, να βγάλει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι έδωσε εντολή στην κρατική εταιρεία των συγκοινωνιών (ΣΤΑ ΣΥ) να αφαιρέσει την αφίσα (για την οποία όπως φαίνεται η συγκεκριμένη οργάνωση έχει πληρώσει και διαφημιστικά τέλη στην ΣΤΑ ΣΥ…).

Οι δικαιολόγηση μάλιστα της κίνησης προκαλεί νέα ερωτηματικά μια και αναφέρει χαρακτηριστικά «Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους».

Πως για παράδειγμα πρόσβαλλε η αφίσα γυναίκες που αποφάσισαν (και δικαίωμα τους) να κάνουν έκπτωση. Δεν έθιξε καμμιά, δεν αναφέρθηκε υποτιμητικά ή υβριστικά σε καμμιά. Απλώς προπαγάνδιζε την άλλη επιλογή.

Όσο για το αν διχάζει μια καμπανιά, το θέμα γίνεται ακόμα χειρότερο.

Γιατί ποιος είναι αυτός που κρένει αν και τι διχάζει, ποιος είναι αυτός που απαγορεύει την μια ή την άλλη άποψη.

Αυτό κ Καραμανλή, εκτός από το ότι δείχνει ένα είδος «φόβου» μήπως και κανείς εκ των αποκαλουμένων στην Ελλάδα «προοδευτικών» , σας χαρακτηρίσει… μη προοδευτικό παράλληλα δεν έχει καμμιά, μα καμμιά σχέση, με τις αρχές και αξίες του φιλελευθερισμού (τον οποίο υποθέτω ότι υπηρετείται) αλλά αντίθετα θυμίζει εποχές Σοβιετικής-κρατικής αντίληψης , της μιας μόνον άποψης.

Δείτε λοιπόν τα πράγματα λίγο πιο «ανοιχτά» και κυρίως σταματήστε να είστε όμηροι του κάθε είδους “Bulling’ της αριστερά. Μιας αριστερά που και με την διακυβέρνηση της χωράς, έχασε ακόμα και αυτό το «επιχείρημα» που είχε πως «αν έρθουμε στην εξουσία θα τα κάνουμε όλα αλλιώς και καλυτέρα».

Μην δείχνεται ακόμα πως φοβάστε μήπως κάποιος αριστερός η εν γενει … προοδευτικός, δεν σας δώσει εχέγγυα προοδευτικότητας…

ΥΓ. Όσο για τον πρόεδρο της ΣΤΑ ΣΥ ο οποίος βγήκε να υπερακοντίσει κατά των υπηρεσιών του και προφανώς δείχνοντας ολίγον και την πολιτική ηγεσία αλλά και μηχανισμούς «μη προοδευτικούς» στην εταιρεία που προΐσταται, πολύ καλά σας ‘έκανε, μια και ακόμα , έξι μήνες μετρά, δεν έχετε προχωρήσει σε αλλαγή του…

*Ο Πέτρος Τρουπιώτης είναι δημοσιογράφος

ΣΧΟΛΙΑ (55)

Αλεξάνδρα Τσ.

Παράταιρα στην γραμμή των «προοδευτικών» μέσων μια φωνή λογικής. Η Ελλάδα τελείωσε, οι Έλληνες το ίδιο. Θα γίνουμε ένας λαός της ιστορίας όπως οι Χαλδαίοι ή οι Μοΐκανοι.. Κρίμα κρίμα κρίμα, αλλά είμαστε και άξιοι της μοίρας μας.

ΑΑΑΑ

Διαβάστε το βιβλίο Nihilism: The root of the revolution of the modern age τού Eugene Rose για να καταλάβετε γιατί Αριστερά και Δεξιά συγκλίνουν στο ένα και αυτό, το μηδενισμό. Οι συνέπειες είναι εφιαλτικές.

ουεεε γραμματεις και φαρισαιοι υποκριτες..

η αφισσα λενε τα ΜΜΕ προκαλεσε μεγαλο σαλο στο επιβατικο κοινο (το οποιον θελει ...φουλ αμβλωσεις!!!) και εσπευσε να κατεβασει ο καραμαναλης την αφισσα γρηγορα μην συγχιστουνε οι φιλοι του οι κομμουνιστες. Και οχι μονο αυτο αλλα εβαλε και χερι στη ΣΤΑΣΥ στην οποια πλειοψηφια ειναι αριστεροι .Οι νεοδημοκρατες τελικα δεν παιζονται .βεβαια οταν επιτρεπει στα λεωφορεια να βαζουν αφισσες με μουσατους να φιλιουνται στο στομα δεν τρεχει τιποτα.Ελεεινοι νεοδημοκρατες μια ζωη ορντινατσες ουραγοι των κομμουνιστων.

Η δεξιά χρεοκόπησε

την πατρίδα μας. Η αριστερά την έβγαλε από τη χρεοκοπία. Δεν μπορεί η δεξιά να μιμείται την αριστερά. Η δεξιά στην Ελλάδα είναι ο ορισμός της διαφθοράς με λάβαρο την πατριδοκαπηλία. Το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής είναι θεμελιακό στην προοδευτική θεώρηση. Η κρατική αφίσα έπαιρνε θέση. Αυτό, στις ηγέτιδες του φιλελευθερισμού (ιδιαίτερα σε αυτές) ουδέποτε γίνεται. Ο Καραμανλής σωστά έπραξε.

Σωστά

δεξιοί ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου,ο Σημίτης ,ο Τσοχατζόπουλος και ο Βενιζέλος.... Καλά το πας,αλλά θα βρείς στα βράχια....

AAA

"Το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής είναι θεμελιακό στην προοδευτική θεώρηση" Είσαι ανόητος ή έχει φυράνει το λιγοστό μυαλό σου; Η προοδευτική ιδεολογία είναι από τις πιο φασιστικές στο δυτικό κόσμο. Ξύπνα και διάβασε ιστορία και για τα γεγονότα που διαδραματίζονται σήμερα ανά τον κόσμο!

ΛΕΩΝ

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΝΤΩΝΗ. ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ .ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ...

Καληνυχτα Ελλαδα

Οπου δεν κυριαρχουν ξενα κεντρα αποφασεων..υπαρχουν ισχυρα Εθνικιστικα κινηματα που αν μη τι αλλο αναγκαζουν τις κυβερνησεις να ποιησουν την αναγκη...πατριωτισμο και να ακολουθησουν φιλολαικη πολιτικη ωστε να μην χασουν την εξουσια .ΟΛΟΙ καταλαβαινουμε πως ΑΝ ειχαμε ισχυρη εθνικιστικη αντιπολιτευση δε θα ζουσαμε τον σκοπουμενο αφελληνισμο μας που η Κυβερνηση βαπτισε...νεα πραγματικοτητα .Το...2,97% παντως υποστηριζει πως επεσε κοφτης κι εγινε καλπονοθεια επειδη ο επερχομενος κρατικος ισλαμεποικισμος θα τους εκανε αξιωματικη αντιπολιτευση στις επομενες εκλογες .

Τεο-Μοναχο

Κανεις καποιο λαθος. Η Χρυση Αυγη δεν ηταν εθνικιστικη αντιπολιτευση. Μια συμμορια κατσαπλιαδων ειτανε και για αυτο πηγε στον σκουπιδοτενεκε της ιστοριας.

Ελεος

Δεν φταινε οι αριστεροι σωγαμπροι και οι αριστερες νυφες των NEOFILELEFT .Η καθε οργανωση κρινεται εκ του αποτελεσματος κι ο αρχηγος της που οριζει την στρστηγικη και κανονιζει ποιος που και γιατι...ειναι κατα περιπτωση δοσιλογος η πατριωτης .Η στρατηγικη αντιμετωπισης των ανεξαντλητων ισλαμικων ορδων λαικης εξαθλιωσης κι αφελληνισμου κι οι παραχωρησεις ακομα και στρατιωτικης γης και μερους στρατιωτικων κονδυλιων-αλλα και στρατιωτικου υπηρετικου προσωπικου...εξυπηρετουν την Εθνικη μας Αμυνα η το αντιθετο ? Αν αυτου του ειδους η πολιτικη δεν συνιστα εσχατη εθνικη προδοσια ας ορισει η Κυβερνηση πως εννοει την εσχατη προδοσια και ας νομοθετησει τον ορισμο της κι οπως υπαρχει ο Νομος περι ανευθυνοτητας υπουργων ας υπαρχει και Νομος για ανευθυνοτητα προδοτων .

Με τον Κυριακο ναι,αλλά πρώτα η πατριδα

Φίλε μου,κι εδώ στα χωριά μας στη Θεσσαλία, σώγαμπρους τους αποκαλούμε ολους αυτούς.Δωσαμε μάχες πόρτα-πόρτα για την παράταξη και στα πέτρινα χρόνια ακόμη,για να έρθουν οι ρήτορες του Κολωνακιου και οι μαχητές του φουμπου, Καβάλα στ’αλογο,να μας υποδεικνύουν τι θα λέμε και πως θα το λέμε και να μας κουνάνε το δάχτυλο αν αυτά που λέμε είναι πολύ-φτου κακά-δεξιά για τα γούστα τους.Και όλα αυτά φοβαμαι κι εγώ ότι απηχούν τις αποψεις της ηγεσιας,που ανάθεμα ομως και αν μου μίλησε προεκλογικά για πολυπολιτισμικότητα και προσφυγή στη Χάγη η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο,να καθορισω βρε αδερφέ κι εγώ τη στάση μου..Και άντε όλοι αυτοί,θα παν από κει που ήρθαν,αλλά στο μεταξύ το κομμα μεταλλάσσεται με μαθηματική ακρίβεια σε Ποταμι,η ΝΔ στο αγχος της να καταλάβει το κέντρο (αυτο που ειρησθω εν πάροδο ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ), αιμορραγεί από δεξιά (ξυπνήστε ανόητοι!)κι εμείς εντελει θα μείνουμε πολιτικά ανέστιοι να δίνουμε λόγο στα παιδιά μας για τις λαθος επιλογές μας. Συνοψιζοντας, αρχίζω τις μούντζες από εμένα.

ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο... ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ Η Ο... ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΓΕΛΑΣΤΗΚΑΝ .ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...Ο ΑΔΩΝΗΣ ΤΟ 2004 ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ....ΧΙ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑ...ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΖΑΜΙ ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΤΖΑΜΙ .ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΤΟΝ ΔΙΑΣΩΣΤΗ...ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΥΘΙΖΑΝ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΕ ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ...ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΝΑΥΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ...ΚΡΑΧΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΙΣΛΑΜΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ...ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ...ΑΥΤΗ Η...ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΚΙ ΑΠΟΤΟΜΑ .

Νίκος

υπάρχει και μια άλλη προσέγγιση του θέματος. Αυτή των δικαιωμάτων των γυναικών. Υποτίθεται ότι αντέδρασαν κάποιες λέσχες ισότητας κλπ κλπ. Ε λοιπόν αυτές οι λέσχες ασχολούνται μόνο με το μαρξισμό και όχι με τα δικαιώματα των γυναικών. Γιατί αγαπητέ αναγνώστη, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα αν δεν το έχεις καταλάβει είναι ένας ορυμαγδός αμόρφωτων ζώων στην ηλικία 20 ή και εφηβεία, που κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη, και θεωρούν αυτονόητο ότι αν προκύψει ατύχημα, θα ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ την κοπέλα να κάνει έκτρωση. Περιφέρονται λοιπόν οι αλανιάρηδες μάγκες (αμόρφωτα ζώα), τις γκαστρώνουν σα σκυλίτσες και μετά τους λένε ααα δεν μπορώ τώρα, ρήξ το. Εγώ δεν λέω να απαγορευτεί η έκτρωση. Αλλά ακόμα και αν είμαι υπέρ των εκτρώσεων, η αφίσα τουλάχιστον στέλνει ένα μήνυμα σεβασμού στη γυναίκα αλλά και στο έμβρυο. Αυτό το μήνυμα, λέει, "μην φέρεσαι σα ζώο στη γυναίκα, πάρε προφυλάξεις".

222

αγαπητε αρθρογαφε ,συμφωνω απολυτα μαζι σου χαιρομε διοτι υπαρχουν και αλλοι που εχουν την ιδια γνωμη με εμενα,δεν ειναι η πρωτη φορα που η νδ,λειτουργει φοβικα απαναντι στην αριστερα,η νδ το συνδρομο του φοβου το εχει με το τελος του εμφυλιου πολεμου,μεχρι σημερα,η αριστερα εχει μολυνει με τις ιδεες της ολο το πολιτικο φασμα,και την νδ,πανω απο το 60%,εχουμε τους αριστερους δεξιους,σε ερευνα που εχει γινει εχει αποδειχθει οτι ενα 7-10% δεξιων ψηφιζουν συριζα και ενα 7-10% πασοκων ψηφιζουν νδ, αυτο το λαθος πρεπει να διορθωθει,η ευθυνη για αυτο ανηκει στη νδ,διοτι αυτη κυβερναει,να αγνοησει την αριστερα και να κανει τη δουλεια της οπως πρεπει με βασει την ιδεολογια της,

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία