ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για τους Έλληνες του εξωτερικού
boubouras

Παντελής Μπούμπουρας

Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για τους Έλληνες του εξωτερικού

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στη Νέα Υόρκη, στις συναντήσεις που είχα με την ομογένεια, διεπίστωσα ότι οι συζητήσεις μας είχαν κοινό παρονομαστή, τον καημό μας να βοηθήσουμε την Ελλάδα.

Γιατί το κυρίαρχο στις συζητήσεις μας στην ξενιτιά ήταν και είναι πάντα, πως θα βοηθήσουμε την πατρίδα μας. Να βγει από την οικονομική κρίση, να αντιμετωπίσει τους εξωτερικούς της κινδύνους, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας που πλήττεται, ειδικά αυτή την περίοδο.

Κάθε ένας όμως από εμάς, είχε και την δική του, πικρή ιστορία, για τα προβλήματα που αντιμετώπισε από το να ανακαινίσει το πατρικό του σπιτάκι, μέχρι να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση. Ιστορίες ατελείωτης γραφειοκρατίας, όπου γινόμαστε όλοι βορά διαφόρων που προσπαθούν να μας «βοηθήσουν». Ακόμη και σε δωρεές που θέλουμε να κάνουμε στην πατρίδα, η πατρίδα, μας θέτει ενώπιον δαιδαλώδους διαδικασίας.

Για να βοηθήσει η ομογένεια, χρειάζεται και μια πολιτική στήριξη. Οι διαμένοντες στην Ελλάδα, Έλληνες, έχουν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση, από ανθρώπους που στηρίζουν νομοθετικά τα συμφέροντα ενός νομού, των κατοίκων του, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών ομάδων.
Εμείς ποιόν έχουμε;

Το δικαίωμά μας για ψήφο στις Εθνικές Ελληνικές εκλογές, μας παρέχει το δικαίωμα συμμετοχής μας στο ποιός θα διαμορφώσει το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν μας βοηθά όμως, άμεσα, στην γιγάντια προσπάθεια που καταβάλουμε οι ομογενείς, για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και στο μέλλον της πολύπαθης, αγαπημένης μας Ελλάδας.

Στις διεργασίες που γίνονται για το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, θα ήθελα δημόσια να καταθέσω πρότασή μου, για να διευκολυνθούμε όλοι στην πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα, από Έλληνες του εξωτερικού.

Κλείσιμο
Σε νέο εκλογικό νόμο, θα πρέπει να συμπεριληφθεί η διάταξη:

Κάθε κόμμα, ορίζει 10 υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι ψηφίζονται από Έλληνες του εξωτερικού. Οι εκλεγέντες εκπροσωπούν στην Βουλή των Ελλήνων, την παγκόσμια κοινότητα των Ελλήνων.

Θα ρωτήσει κανείς: Μα χρειάζονται οι Έλληνες του εξωτερικού κοινοβουλευτική εκπροσώπηση; Αν αναλογιστεί κανείς, τί τραβάει ο κάθε Έλληνας για να χτίσει ένα σπίτι μέχρι του να κάνει μια επένδυση, θα αντιληφθεί το μέγεθος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε εμείς που ζούμε δεκαετίες μακριά από την Ελληνική Διοίκηση.
Με όχημα τους Βουλευτές των Ελλήνων του εξωτερικού μπορούμε να συμβάλλουμε δημιουργικά στην διαμόρφωση νομοθεσίας, που θα συνδράμει στην πολυπόθητη ανάπτυξη της Ελλάδος.

Οι Βουλευτές των Ελλήνων του εξωτερικού, θα διαμορφώνουν το κατάλληλο, συνταγματικό νομοθετικό πλαίσιο, για να μπορούν να επενδύουν οι Έλληνες του εξωτερικού και η ομογένεια.

Όπως νομοθετήθηκε ειδική διάταξη για την προσέλκυση επενδυτών από τρίτες χώρες, ας έχουμε και εμείς κάποια ειδική νομοθεσία…
Η ανθρωπότητα διανύει την περίοδο της τρίτης βιομηχανικής επανάστασης. Η νέα γενιά των Ελλήνων μεταναστών, δεν έχει τα βάσανα του χωρισμού και της απόστασης, της δικής μου παλιάς, γενιάς. Η ηλεκτρονική επικοινωνία, έχει φέρει σε σύγκλιση πληροφορίες, οικονομίες, ανθρώπους, προϊόντα, ιδέες και πολιτισμούς. Αποξενώνει τους ανθρώπους από το άμεσο περιβάλλον, αλλά φέρνει άυλα, έμμεσα, όλους εμάς που ζούμε μακριά από την αγαπημένη μας Ελλάδα, να ζούμε σε πραγματικό χρόνο, ότι συμβαίνει στην Ελλάδα. Μειώνει τον καημό της ξενιτιάς. Αλλά δυναμώνει το πάθος που έχουμε όσοι από εμάς μπορούμε, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στην πατρίδα μας.

Το διαπιστώνω με μένα. Τώρα που μπορώ έχω ένα πάθος πραγματικό, να συμβάλλω στην ανάπτυξη της πατρίδας μου, της Λήμνου και της χώρας μου, της Ελλάδας.
Γνωρίζω καλά, ότι το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, δεν θα προχωρήσει. Θα ναυαγήσει και πάλι. Το άρθρο μου όμως αυτό, ελπίζω να γίνει το έναυσμα για μια ορθολογική νομοθεσία, που θα λειτουργήσει ως όχημα για την ενδυνάμωση της Ελλάδας με τον παγκόσμιο ελληνισμό. Και θα κρατήσει το έθνος μας ομοιογενές και ισχυρό, στην απαιτητική παγκόσμια κοινότητα.

Ξέρετε, μετανάστης εκούσια, κανένας μας δεν έγινε. Και οι παλιές φουρνιές και οι πλέον πρόσφατες, έφυγαν γιατί η αγαπημένη μας πατρίδα δεν μπορούσε να μας «ζήσει», όπως λέγαμε τότε, και δυστυχώς και τώρα. Δεν μπόρεσε να μας κρατήσει να διαμορφώσουμε το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και της Ελλάδας, στην πατρίδα μας. Ας μας αποδώσει τουλάχιστον ως τιμή, το δικαίωμα ψήφου σε αυτούς που διαμορφώνουν το μέλλον της Ελλάδας και ειδικά των Βουλευτών, που θα φροντίσουν την ενεργό συμμετοχή των ομογενών, στην προκοπή του τόπου μας.

Έτσι ο πυλώνας της στήριξης και της συνδρομής μας διαχρονικά στην πατρίδα, θα γίνει πιο δυνατός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK