Συνεχίζεται η κακή παράδοση με τους Έλληνες σε ευρωπαϊκούς τελικούς συλλόγων
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Συνεχίζεται η κακή παράδοση με τους Έλληνες σε ευρωπαϊκούς τελικούς συλλόγων

Ένας ακόμη Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος  έδωσε το παρών σε ευρωπαϊκό τελικό, σε συλλογικό επίπεδο αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει  κούπα.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε κατάρα. Η Τσέλσι που ήταν και το φαβορί της αναμέτρησης που παράλληλα ήταν λονδρέζικο ντέρμπι, δεν ακούμπησε μπάλα στο πρώτο 20 λεπτό αφού ο Sokratis έκοβε τα πάντα και ο Τσέχ ήταν απλός θεατής. Η Άρσεναλ έδειχνε ότι είχε το πάνω χέρι αλλά δεν ήταν αυτό που...νομίζαμε. Έφαγε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο με τους κανονιέριδες να παθαίνουν αφλογιστία και να πετυχαίνουν απλώς το γκολ της τιμής. Δέχθηκε τρία γκολ σε 20 λεπτά.

Ήταν ο πρώτος τίτλος που κατακτά στην προπονητική του καριέρα ο 60χρονος Ναπολιτάνος κόουτς, ενώ ο Ουνάι Έμερι απέτυχε να πάρει και τέταρτο τρόπαιο σε επίπεδο Europa League. Μετά το Champions League του 2011-2012 και το Europa League του 2012-2013, η Τσέλσι κατέκτησε μια ακόμη ευρωπαϊκή κούπα, ενώ έχει πάρει ακόμα δύο Κυπελλούχων (1971, 1998) και ένα ευρωπαϊκό Super Cup (1998).

Για την Τσέλσι κορυφαίος ήταν ο Εντέν Αζάρ στο τελευταίο του παιχνίδι με την Τσέλσι, αφού μετακομίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Όμως ένας συμπαίκτης του πέτυχε ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ.

Πρόκειται για τον 32 ετών μεσοεπιθετικό Πέδρο ο οποίος με την κατάκτηση και του Europa League έχει στην τροπαιοθήκη του όλους τους μεγάλους τίτλους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Τρία Champions League με την Μπαρτσελόνα (2009,11,15), ένα Europa League με την Τσέλσι, τρία ευρωπαϊκά Super Cup (2009,11,15) και δύο Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων (2009,11).

Με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2012. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας (2009, 10, 11, 13,15), τρία Κύπελλα Ισπανίας (2009, 12, 15) τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας (2009, 10, 11, 13), ένα πρωτάθλημα Αγγλίας (2017) και ένα Κύπελλο Αγγλίας (2018).

Ο τελικός είχε και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον και μάλιστα ερυθρόλευκο. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ποιοι είναι οι δύο υποψήφιοι αντίπαλοί του στον β' προκριματικό γύρο του Champions League. Θα συναντήσουν στο δρόμο τους είτε τη Βικτόρια Πλζεν, είτε την Αϊντχόφεν. Και αυτό γιατί η Τσέλσι είχε ήδη εξασφαλίσει μέσω της Premier League την παρουσία της στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου και ως εκ τούτου Μπασακσεχίρ και ΛΑΣΚ Λιντς προωθήθηκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ