Nikolopoulos

Οι δημόσιοι υπάλληλοι διαλέγουν Ν.Δ. (μήπως για να σωθούν;)

Γρ. Νικολόπουλος

Αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε στο σημείο όπου οι Ελληνες πολιτικοί θα αναγκαστούν να περικόψουν τις σπατάλες του δημόσιου τομέα.

Θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο επειδή δεν θα αντέχουμε άλλους φόρους για να συντηρούμε το σημερινό χαοτικό Δημόσιο. Πολλοί θεωρούν ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο θα κληθεί να τα πάρει η επόμενη κυβέρνηση και κατά πάσα πιθανότητα η Ν.Δ. Οχι όμως και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. 

Διότι στα αποτελέσματα των εκλογών της ΑΔΕΔΥ η Νέα Δημοκρατία κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τις εκλογές και μάλιστα σάρωσε σε όλα τα επίπεδα. Στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ εξασφάλισαν η Ν.Δ. 18 έδρες, το ΚΚΕ 15 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 14 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 13 έδρες και άλλα κόμματα λιγότερες. Το ίδιο έγινε και στα περιφερειακά συμβούλια και σε επιμέρους κλάδους, όπως στους εκπαιδευτικούς και τους εφοριακούς. Η Ν.Δ. λοιπόν επικρατεί στους συνδικαλιστές του Δημοσίου για πρώτη φορά στην Ιστορία.

Περίεργο αποτέλεσμα αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει -υποτίθεται- τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ ο Μητσοτάκης αποτελεί τη «νεοφιλελεύθερη απειλή» που θα τους εξολοθρεύσει.

Ή οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούν είτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους προστατεύει είτε ότι ο Μητσοτάκης δεν τους απειλεί είτε και τα δύο μαζί.

Ή -πράγμα που θα ήταν λογικό άρα μάλλον δεν ισχύει- καταλαβαίνουν ότι αργά ή γρήγορα έρχεται η στιγμή περικοπής των δαπανών του Δημοσίου και φοβούνται ότι ο Τσίπρας, ως κυβέρνηση, θα περάσει και αυτά τα μέτρα όπως τα πέρασε όλα μέχρι σήμερα, ενώ ως αντιπολίτευση δεν θα αφήσει τον Μητσοτάκη να τα περάσει. Σκέφτονται δηλαδή ότι ο Τσίπρας θα τους προστατεύσει καλύτερα ως αντιπολίτευση ενώ ως κυβέρνηση θα τους εξοντώσει ευκολότερα από τον Μητσοτάκη. Το ένστικτο λοιπόν της αυτοσυντήρησης τους υπαγορεύει να στείλουν τον Τσίπρα στην αντιπολίτευση για να τους προστατεύσει.

Σουρεαλιστική χώρα, αναγκαστικά βεβαίως, διότι όταν μπλέκεις με ψεύτες και αδίστακτους πολιτικούς, άκρη δεν βγάζεις και αναγκαστικά πρέπει να γίνεις σουρεαλιστής για να επιβιώσεις. 

Μια παρένθεση: ίσως αυτή είναι η αιτία που κάνει και τον Πάγκαλο να νομίζει ότι ο λαός είναι ηλίθιος. Καθόλου ηλίθιος δεν είναι ο λαός -κανένας λαός δεν είναι ηλίθιος διότι συλλογική ηλιθιότητα δεν υπάρχει- απλώς ο λαός δεν είναι ποτέ ενημερωμένος εις βάθος για τις εναλλακτικές επιλογές οποιουδήποτε δημοψηφίσματος και παραπλανάται συστηματικά και διαρκώς από τους πολιτικούς του ηγέτες.
 
Μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη
 
Αργά ή γρήγορα, λοιπόν, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο για να μειωθεί το κόστος του και για να αυξηθεί η παραγωγικότητά του και αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να τις κάνει οποιοσδήποτε είναι στην κυβέρνηση. Είναι αναγκαίες για να μειωθούν οι φόροι και καθώς και ο Μητσοτάκης θέλει να τους μειώσει και αναμφίβολα και ο Τσίπρας θέλει το ίδιο, κάποιος από τους δύο θα αναγκαστεί να τις κάνει. Αυτές είναι αναγκαίες και για να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική. Διότι σήμερα πραγματικές επενδύσεις, δηλαδή επενδύσεις που θα φέρουν αύξηση της απασχόλησης, της παραγωγής και του εισοδήματος, δεν γίνονται. 

Γίνονται χρηματιστηριακές επενδύσεις από ξένους οι οποίοι έχουν αποφασίσει ότι θα δουν τις ελληνικές αγορές μετοχών και ομολόγων θετικά (προς το παρόν) και θα κερδοσκοπήσουν σε αυτές. Οχι όμως επενδύσεις μεγάλης αξίας για τη χώρα. Μεγάλες ξένες επενδύσεις θα αρχίσουν να γίνονται όταν δούμε πρώτα τους Ελληνες που έχουν λεφτά στο εξωτερικό να τα φέρνουν πίσω και να τα ρίχνουν στις δουλειές τους. Πρώτα θα επενδύσουν οι Ελληνες και μετά οι ξένοι διότι όσο οι ξένοι βλέπουν τους Ελληνες να μην επενδύουν στην πραγματική οικονομία, δεν θα τολμήσουν ούτε εκείνοι να επενδύσουν. Στα χρηματιστήρια όπου μπαινοβγαίνουν σε δευτερόλεπτα μπορεί να υπάρχουν προσωρινές επενδύσεις.

Για να έχουμε λοιπόν πραγματικές επενδύσεις πρέπει να γίνουν πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα και παράλληλα πρέπει να τελειώνουμε με τον πολιτικό κίνδυνο, ο οποίος δεν σχετίζεται μόνο με την εναλλαγή των κυβερνήσεων αλλά και με τη δράση της κυβέρνησης που έχουμε σήμερα. Διότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι ανερμάτιστη και τυχοδιωκτική, ότι δηλαδή αλλάζει στάση, άποψη και πρακτική κατά βούληση και ανάλογα με τις εκτιμήσεις της για την παραμονή της στην εξουσία και με τις μετρήσεις που κάνουν στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου για το πολιτικό κόστος, ενώ δεν διστάζει να ανατρέψει τα πάντα αν κρίνει ότι αυτό θα την ευνοήσει πολιτικά. Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για οποιονδήποτε επενδυτή -Ελληνα ή ξένο- και γι’ αυτό όσο παραμένει, επενδύσεις δεν θα γίνονται. 

Το γεγονός πάντως ότι η Ν.Δ. κέρδισε τις εκλογές της ΑΔΕΔΥ, πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ, ίσως αποτελεί την πρώτη πραγματική (όχι δημοσκοπική) ένδειξη για το τι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

@@

Στο νέο Βουτζα ,αμέτρητες βίλες-παλατια ,ανήκουν όλες σε δημόσιους υπαλλήλους -κοπριτες ,αεριτζηδες και κλεφταραδες !!!!

Πάγκαλος

Και όμως ο Πάγκαλος έχει δίκιο. Ο λαός έξυπνος δεν είναι. Πονηρός μπορεί να είναι (κουτοπόνηρος για την ακρίβεια). Ο έξυπνος σκέφτεται μακροπρόθεσμα. Δεν μου έχει δοθεί η εντύπωση ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρω για τον Πάγκαλο

Αυτός αλλάζει πολιτικό προσανατολισμό κάθε δεκαετία. Όμως, αν οι κουτοπόνηροι νεοέλληνες μετέτρεπαν την κουτοπονηριά τους σε δημιουργικότητα, η Ελλάδα θα γινόταν από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Μακράν. Σημειωτέον οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου έχουν ιδιωτικό τομέα που καλπάζει (αντίθετα με την Ελλάδα που έχει ένα απέραντα εκτεταμένο κράτος και δημόσιο με αμφίβολη αποτελεσματικότητα).

dodothegreekclown

Μπορεί να αναβάλλεται η περικοπή των μισθών των ΔΥ, αλλά είναι αναπόφευκτο να γίνουν. Δεν μπορεί μία πτωχή χώρα των βαλκανίων να τρέφει τέτοιους αριθμούς υπαλλήλων και μάλιστα με σχετικά μεγάλους μισθούς. Δεν το επιτρέπουν οι θεσμοί, δεν το επιτρέπει η οικονομική θεωρία, ούτε η ηθική. Η ιστορική διόρθωση έρχεται είτε το θέλουν είτε δε το θέλουν τα κόμματα.

@

Αυτο που δεν επιτρεπει η ηθικη ειναι η μη κατασχεση οσων εφαγες 30 χρονια αεριτζη. Ισα με 100 δυ.

@@

Για ύπνο γρήγορα. Το ξύσιμο ξεκινάει στις 7:00 και πρέπει να είσαι ξεκούραστος για να αποδώσεις!

Hellier70gr

Οι δημόσιοι υπάλληλοι σαν γνήσιοι καλομαθημένοι κηφήνες τιμωρούν την εκάστοτε κυβέρνηση που τους κάνει περικοπές. Παλαιότερα ήταν η Ν.Δ. τώρα εξαναγκασμένος από το μνημόνιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το αγαπημένο τους για πάρα πολλά χρόνια μέχρι που αντιμέτωπο και αυτό με την χρεοκωπία, γνώρισε την οργή του Ελλήνα Δημόσιου Υπάλληλου που το έριξε στο 5%. Απλά πράγματα!!

Μακάρι να μικρύνουν το σπάταλο κράτος...

Πανάκριβο το ελληνικό κράτος. Όλος ο προϋπολογισμός του κράτους είναι για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ερτατζήδων, ελτατζήδων, οτετζήδων, δεητζήδων και συντάξεων. Σχεδόν καμιά προαίρεση για την κοινωνία της πληροφορίας, για έρευνα και ανάπτυξη. Το χειρότερο: οι προσφερόμενες δημόσιες υπηρεσίες είναι πολύ χαμηλού επιπέδου ακόμη κι αν συγκρίνω την αποτελεσματικότητα αυτών των υπηρεσιών όχι με τον ιδιωτικό τομέα αλλά με τις αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες άλλων κρατών. Αυτό το κρατος διέλυσε και χρεοκόπησε την Ελλάδα.

@

Για δες ποσα ειναι για δυ και ποσα για συνταξιουχους και μαλιστα συγκριτικα με εξω και μετα μιλα ανιδεε.

Είναι πάρα πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι

Πρέπει να αρχίσουν σύντομα οι απομακρύνσεις πολλών δημοσίων υπαλλήλων. Δεν χρειάζονται τόσοι. Όπως δεν χρειάζονται τρεις ΕΡΤ με 3000 υπαλλήλους και κόστος 400 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Αυτοί όλοι κοστίζουν διπλά στη χώρα: και τρώνε απ'τον κρατικό κορβανά και δεν είναι παραγωγικοί. Το συντομότερο που θα άρχισουν να γίνονται λιγότεροι, το καλύτερο για τη χώρα και την οικονομία. Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο πλέον να τους ταίζει όλους αυτούς. Μακάρι να βγει ένας πολιτικός που θα μειώσει το σπάταλο και εν πολλοίσ άχρηστο κράτος.

@

Τους βλεπεις πολλους γιατι ετσι σε συμφερει αλλα και γιατι τοσο σου κοβει. Εγω παλι λεω πως εχουμε πολλους φραπετζηδες (90% του ιδιωτικου τομεα) οι οποιοι παραγοντας αερα κοπανιστο και κλεβοντας εχουν απο πανω και το ΘΡΑΣΟΣ να γαβγιζουν γιατι επεσε η μεγαλη μασα.

ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ...

Όλος ο προϋπολογισμός του κράτους είναι για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ερτατζήδων, ελτατζήδων, οτετζήδων, δεητζήδων και συντάξεων. Σχεδόν καμιά προαίρεση για την κοινωνία της πληροφορίας, για έρευνα και ανάπτυξη.Έχεις δίκιο, φαίνεται από εσένα που μάλλον είσαι προϊόν των δημόσιων υπηρεσιών... αφού ακόμη δεν πήρες χαμπάρι ότι ο ΟΤΕ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ...και οι σύνταξη του μπαμπά σου και του παππού σου δεν είναι τόσο μεγάλες σε σχέση με τις συντάξεις των άλλων χωρών της ΕΟΚ...

Δυστυχώς εθελοτυφλείς...

όπως οι περισσότεροι Έλληνες άλλωστε. Δεν είσαι ο μόνος. Εξ ου και η χρεοκοπία της χώρας. Είναι γνωστό, όμως, τοις πάσι ότι η μεγάλη μάζα των συντάξεων των οτετζήδων, πληρώνονται απ'ευθείας από τον κρατικό κορβανά (παρά την σχετικά πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του με την Deutsche Telekom). Αυτό για το οποίο πρέπει να αναρωτηθείς, όμως, είναι αν θέλεις η χώρα σου να χρωστάει για όλη σου τη ζωή ή αν θα ήθελες να δεις κάποια χρόνια της ζωής σου η χώρα σου να μην είναι ο μπαταχτσής της Ευρώπης και του κόσμου. Αν θέλεις το πρώτο, άλλαξε άποψη. Αν θέλεις να χρωστάς παντού και να ζεις με δάνεια με έναν υπερβολικά φορτωμένο δημόσιο τομέα που είναι πανάκριβος και λίγο παραγωγικός, τότε με γεια σου και χαρά σου. Αυτά.

τα αρθρα σου κυριε

Παντα ειναι προβοκατορικα και λυπαμαι για τη χαμηλου επιπεδου συνειδηση σου!!!!

www

ΚΑΛΑ....................

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΕΝΑ 30% ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ....

@

Μπααα λεω να κατασχεθουν οσα εφαγες κλεβοντας τρωκτικο. Εκει να δεις ανασα!

ΤΙ 30%; ΒΑΛΕ ΕΚΕΙ 50% ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Πλάκα μας κάνεις; Με συντηρητικούς υπολογισμούς οι μισοί και πλεόν υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομεά είναι άχρηστοι. Απο παραγωγικότητα δε λέει κανείς κουβέντα. Για αξιολόγηση ούτε να ακούσουνε! Αν ο Μητσοτάκης δε θέλει ή δεν μπορεί να τους απολύσει, να μειώσει τους μισθούς τους τόσο πολύ ούτως ώστε να μην πηγαίνει κανείς να γίνεται δημόσιος υπάλληλος.

ΣΥΡΙΖΟΤΣΟΚΑΡΑ

ΟΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ Δ.Υ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ.4.700.000 ΧΡΕΩΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ + 1100.000 ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.1.500.00 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ +ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΖΑΒΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΖΑΒΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΥΡΙΖΑ.ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΔΩΣΑΝΕ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΦΛΩΡΟΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ,ΡΕΖΙΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ .ΟΥΣΤ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Ήταν και θα είναι κατάπτυστο

Μπράβο κ.Νικολοπουλε , πού ασχολείσε με την μεγαλύτερη μάστιγα που υπάρχει στην Ελλάδα, την καταρα του Έθνους, η μεγαλύτερη απειλή, που μας οδηγεί στην αυτόκαταστροφή .Από τούς πολύ λίγους πού έχει αντιληφθει το μεγεθος τού εγκλήματος, πού δεκαετίες δεν μπορεί να ανασανει η φυλή μας. Από εποχης Ανδρέα,πού οργανώθηκε το πελατειακο πολιτικό συστημα, απέκτησε όγκο ασύλληπτο, για μένα είναι το 62% του δημοψήφισματος, για να γίνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας. Που ανεβάζει ή κατεβάζει κυβερνησεις, ανάλογα με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της κάθε φορά. Ένας χώρος, ένα κράτος, με διαφορετικά συμφέροντα από το σύνολο του υπολοιπου λαού. Και ο σκοπός, για όλα αυτά ένας. Να έχουμε δουλειά, να περνουμε εμείς πολλά λεφτά και να μην δουλεύουμε. Και πράγματι τα έχουν επιτύχει όλα αυτά. Με αμοιβές από το δημόσιο, τουλάχιστον τρεις φορές παραπάνω από του ιδιωτικού τομέα. Ολόκληρο το κρατος είναι ιδιωκτησία του δημοσιουπαλληλικου κατεστημένου. Και ικανοποιεί τις απαιτήσεις του. Αυτό όμως, φυσικα, έφερε την καταστοφη του ιδιωτικού τομέα. Δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις. Αλλά και ολοκλήρου του έθνους. Δανεια, πωλήσεις παραγωγικών μονάδων, καταστροφή του ανθρώπινου δυναμικού πού παράγουν πλούτο, καταστροφή της δημοκρατίας, μια και οι εκλεγεντες, είναι από συναλλαγη ρουσφέτια.Και φθάσαμε στο σήμερα, με την φθίνουσα κατάσταση, όλο και ποιο κάτω, όλο και χειρότερα. Διεφθειραν τους Έλληνες μέχρις εσχάτων. Πως μόνο με την δικτακτόρια του κοινοβουλίου, μπορείς να επιβιώσεις, να μπεις στον στρατό κατοχής. Τους ένστολους το ποιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας, τους εβγαζαν στην συνταξη από τα 45 ετών. Τους έκαναν ίδιους με αυτούς. Οι εταίροι μας Ευρωπαίοι, μια ελπίδα που είχαμε, τους διεφθειραν και αυτούς,να μην απαιτήσουν μείωση του στρατου κατοχης, που επρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα της κρίσης, παραχωροντας τους τα πάντα προς πώληση για πενταροδεκαρες.Οι ξενητεμενοι 500 χιλιάδες είναι πολύ μεγάλο το θέμα. Για σύγγραμμα. Και το συντηρουν το πελατειακο κρατος με φανατισμό όλοι. Μέχρι τελευταία ρανιδος.Βρίσκουν και ένα κάφρο για να κάνει τον πρωθυπουργό, και να μπορούν να υπαιξερουν εκ του ασφαλούς, να έχει και ένα βλήμα για σύζυγό να μας τρελενει με ιδεοληψίες Σταλινικης εποχης. Όλα καλά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία