Κοινός παρονομαστής η Συνομωσιολογία
georgio_d_andreou_blog

Γιώργος Δ. Ανδρέου

Κοινός παρονομαστής η Συνομωσιολογία

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, κοινωνιολογικά, ανθρωπολογικά,  πολιτικά και κυρίως από τη σκοπιά της  δημόσιας υγείας, ψυχικής και σωματικής,   να διενεργηθεί  μια ειδική  έρευνα. Με αντικείμενο, σκοπό και στόχο να  ταξινομηθούν  οι αυτοαποκαλούμενοι «αρνητές» του ιού, της  συμμόρφωσης στα μέτρα,  της μάσκας,  του εμβολιασμού και από προχθές  των self tests.   Αρνητές  της επιστήμης, του ορθού λόγου,  της κοινής λογικής. 

Έρευνα στοχευμένη και ικανή να δώσει απαντήσεις, στην διάχυτη απορία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, που βιώνουν έντρομοι την κρισιμότερη  κατάστασης της χώρας και της υφηλίου ολόκληρης, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο:  

Ποιό είναι το κινούν αίτιο όλων αυτών των  «αρνητών»; Ο «κοινός παρονομαστής»  που  οδηγεί τόσους ανθρώπους να  διαχωρίζουν τη θέση τους από την πλειονότητα  της ανθρωπότητας, να αντιπαρατίθεται στην επιστήμη και τη λογική.

Είναι νοητική διαταραχή που χρήζει ψυχιατρικής συμπαράστασης, νοητική δυσλειτουργία - μειωμένη αντίληψη - ιδιωτία ή συνειδητή επιλογή με ιδεολογική, πολιτική, πολιτιστική ή θρησκευτική αφετηρία; 

Να γίνει  όμως άμεσα η έρευνα αυτή , όσο  είναι έντονο το «κλίμα» και   ζεστά, σε μια σοβαρή μερίδα πολιτών,  τα συμπτώματα της αρρωστημένης, επικίνδυνης,  κατάστασής τους, που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των ίδιων,  αλλά και της κοινωνίας. Να συλλεγούν στοιχεία χρήσιμα στην προσπάθεια της κοινωνίας  να αντιμετωπίσει και να θεραπεύσει  την  μάστιγα αυτή,  όταν  περάσει η πανδημία και επανέλθει η κανονικότητα.   

Αντί για έρευνα της κοινής γνώμης, που προφανώς  θα αμφισβητηθεί, όπως όλα,  ως κατευθυνόμενη,   θα  μπορούσε να εκπονηθεί, από ειδικούς επιστήμονες  αναμφισβήτητου κύρους ειδική μελέτη του φαινομένου (αν και στο μυαλό της συγκεκριμένης κατηγορίας ανθρώπων, όλοι είναι  ελεγχόμενοι και κατευθυνόμενοι, όργανα κάποιου). 

Τα  στοιχεία για τη μελέτη αυτή είναι διάχυτα, εύκολα προσβάσιμα, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,  όπου,  όσοι «αρνούνται»,  έχουν βρει βήμα  ανέξοδης, τζάμπα, ανάπτυξης και διάδοσης των αιρετικών απόψεών τους, έδαφος ύπαρξης. Προπαγανδίζοντας παράνομες και επικίνδυνες πρακτικές. 

Επωνύμως,  ανώνυμα ή με ψευδώνυμα,  δημηγορούν λάβροι κατά της επιστήμης, της λογικής,  της παγκόσμιας πρακτικής και βεβαίως κατά της κυβέρνησης που υιοθετεί τις απόψεις των επιστημόνων και  θεσπίζει μέτρα και απαγορεύσεις. 

Μπορεί στα social media  να λείπουν πολλά προσωπικά στοιχεία  των «αρνητών», προκύπτει όμως, σχεδόν οφθαλμοφανώς,  η αφετηρία της σκέψης τους. Το κοινό δεδομένο που διαμορφώνει και υποκινεί  τη στρεβλή  αντίληψή τους. 

Η συνωμοσιολογία. Αυτός  είναι ο κοινός παρονομαστής,   συνισταμένη και  χαρακτηριστικό  της συντριπτικής πλειοψηφίας των «αρνητων». Η πεποίθηση, όλων,  πως πίσω από αυτό που φαίνεται και γίνεται  υπάρχουν άλλες, απόκρυφες  άνομες και ανόσιες, αιτίες, προθέσεις, επιδιώξεις  και συμφέροντα, μέχρι και UFO. 

Οι συνωμοσιολογούντες, κατά κατηγορία, «βλέπουν» - μόνοι αυτοί «οι φωτισμένοι» -   πίσω από τον ιό, την πανδημία, τα μέτρα, τα εμβόλια, τα φάρμακα: 

  • Οι ακραιφνείς «κομμουνιστές», αυτο- προσδιοριζόμενοι ως οι μόνοι «δημοκράτες» (όλοι οι άλλοι είναι για αυτούς  λίγο πολύ φασίστες):

          το ξεπούλημα της χώρας στα  συμφέροντα και τα  μονοπώλια, που αποβλέπουν, πουλώντας  εμβόλια και φάρμακα στην κερδοσκοπία σε βάρος των εργαζομένων και του λαού και επιδιώκουν  να καθυποτάξουν το εθνικό φρόνημα  καταστέλλοντας  προσωπικές ελευθερίες και δικαιώματα. 

  • Οι νεοεθνικόφρονες, δεξιοί κι αριστεροί -  μόνοι   αληθινοί πατριώτες (!!!):

         διεθνή συνωμοσία,  που θέλει  να ελέγξει   την «περιούσια χώρα», με προεξάρχοντα τον σιωνιστικό δάκτυλο.

  • Οι θρησκόληπτοι:  

         αμφισβήτηση της ορθοδοξίας και κυρίως της δύναμης του Θεού να προφυλάξει τους πιστούς από  τον ιό και τις συνέπειές του.  

  • Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως  «δημοκράτες» - «αριστεροί»:

         προσπάθεια της δεξιάς να ελέγχει το λαϊκό φρόνημα και  την εξουσία.

  • Οι «ψεκασμένοι», αρμοδιότητος  ψυχιάτρου κατά κανόνα:

     τον Μπιλ Γκέιτς και άλλους  δισεκατομμυριούχους  που εμφυτεύουν, μέσω των εμβολίων, τσιπάκια για τον έλεγχο της συμπεριφοράς  των λαών και του κόσμου όλου και τις πολυεθνικές φαρμακευτικές που αναζητούν  πειραματόζωα. Και άλλα τέτοια ευτράπελα – δεν είναι δυστυχώς για γέλια -  «ων  ουκ έστιν αριθμός». 

Εκτός αυτών, μια κατηγορία μόνοι τους , αποτελούν  οι θεομπαίχτες. Αυτοί που εκμεταλλεύονται τους πάσης φύσεως «αρνητές»  με σκοπό το  ίδιο όφελος. Πολιτικοί,  «ιερωμένοι»,  γιατροί   και άλλοι  «επιστήμονες»,   όσοι μπορούν να αποκομίσουν όφελος από τους αντιρρησίες  της κοινής λογικής. Όσοι αποβλέπουν στην ανέξοδη δημοσιότητα, προσωπική, πολιτική και επαγγελματική προβολή,  διαφήμιση, προσέλκυση της  κατηγορίας αυτής των «φτωχών τω πνεύματι», εν δυνάμει «πελατών».

Ειδικής επικινδυνότητας κάποιοι  γιατροί που εκ προθέσεως ή εξ επιστημονικής ημιμάθειας και άγνοιας (υπο)στηρίζουν και προωθούν  με «επιστημονικό» μανδύα αρρωστημένες απόψεις και θεωρίες, μειοψηφώντας εξ επαγγέλματος στις παγκόσμιες παραδοχές. 

Όσο μεγαλύτερη έκταση – απήχηση -  καταλαμβάνει  στις κοινωνίες η συνωμοσιολογία, όσο μεγαλώνει ο αριθμός των «πιστών», τόσο μεγαλύτερο και δυσκολότερο γίνεται το πρόβλημα,  η διαχείριση και αντιμετώπισή του.

Είναι υψηλής προτεραιότητας ανάγκη η   λήψη ειδικών μέτρων. Πριν  η στρεβλή λογική εξελιχθεί σε  πανδημία, που δεν μπορεί  να αναχαιτιστεί με εμβόλιο και να αντιμετωπισθεί με φαρμακευτική αγωγή.

O Γιώργος Ανδρέου είναι δικηγόρος (www.andreoulaw.gr)  

       

   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ