makrigiannis_giannis

Πάμε καλά;

Γιάννης Μακρυγιάννης

Έπεσα χθες βράδυ τυχαία σε ένα κείμενο, που έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Βουλγαρία, για το μέγα πρόβλημα με τα αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα.

Δηλαδή για τη στέρηση του δικαιώματος του ανθρώπου στο θάνατό του, την προσβολή στους νεκρούς.

Αξίζει να αναφέρω ένα απόσπασμα, από όσα γράφει: «Ο πρώτος νόμος για την αποτέφρωση έγινε στην Ελλάδα το 2006! Δώδεκα χρόνια τώρα προστίθενται υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα, νέοι νόμοι - δύο έχω ψηφίσει και εγώ! - αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Κενό γράμμα και οι διακηρύξεις των Δημάρχων που κάθε τόσο δίνουν και μια νέα ημερομηνία. Έτσι 100 σοροί κάθε εβδομάδα «ξενιτεύονται» για αποτέφρωση (περίπου 1 στους 30 θανάτους)…

…Δεν μιλώ για την ταλαιπωρία, δεν μιλώ για τα χρήματα, μιλώ για την προσβολή…

…Το δικαίωμα στην αποτέφρωση κατοχυρώθηκε στην Μεγάλη Βρετανία το 1884 και στην Γαλλία το 1887. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η αποτέφρωση είναι σήμερα ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. 80% στην Σουηδία, 55% στην Γερμανία, 50% στην Πορτογαλία και την Ισπανία, 20% στην Ιταλία - η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει αποδεχθεί την αποτέφρωση εδώ και 52 χρόνια! Στην Ελλάδα, όμως, οι δικοί μας επιμένουν. Δεν τους πειράζει το εμπόριο και το παζάρι στα μεγάλα νεκροταφεία (οι νεκροί μας σε τρία χρόνια ξεθάβονται μέσα σε απίστευτες τραγελαφικές καταστάσεις). Τους πειράζει η αποτέφρωση…»!

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά ταυτόχρονα, μου ήρθαν κι άλλα τρελά κι αλλόκοτα, που συμβαίνουν στη χώρα του Παράλογου:

Δικαστές αθωώνουν έναν μνησίκακο Μητροπολίτη, που επιτίθεται και παρακινεί σε βία κατά πολιτών για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Άλλοι δικαστές αθωώνουν πολιτικό, παρότι είχε προτρέψει σε πολίτες να λιντσάρουν δήμαρχο, επειδή διαφωνούσε μαζί του πολιτικά.

Πάλι, κάποιοι άλλοι δικαστές, αποφάσισαν να μετατρέψουν τα σχολεία σε κατηχητικά και να παίρνουν οι μαθητές, όχι απολυτήριο, με βάση τις γνώσεις τους, αλλά βεβαίωση θρησκευτικής προσήλωσης.

Και κάποιοι απίθανοι στέλνουν εξώδικα σε βουλευτές απειλώντας τους με εκτέλεση εάν υπάρξει συμφωνία με γειτονική χώρα για την ονομασία της!

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Sanos Pkourletis

κυρ Γιάννη, Είδες τι καλά που τα έφτιαξε ο Αλέξης?

Ας το κάνει κι ας πέσει

Και γιατί δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους κάτι σωστό κι αριστερό? Κατάργηση θρησκευτικών και θρησκευτικού όρκου από παντού. Γιατί γλείφει κάθε τόσο τον Αρχιεπίσκοπο; Μόνο ο Σημιτάκος είχε τάντερα να τα βάλει μαζί τους κι ας τον βρίζουν όλοι οι ούγκανοι. Αλλά δε σας άρεσε. Θέλατε μπιφτεκιφάγο που θα χτύπαγε τους νταβατζήδες!

Εν ολίγοις

Αφού είναι σκοταδισμός να διδάσκονται την Ορθοδοξία οι ορθόδοξοι μαθητές γιατί δεν είναι σκοταδισμός να δίνει το κράτος κάθε έτος 3.480.000 ευρώ για 240 μουφτήδες που διδάσκουν( κ πολύ καλά κάνουν ) το Ισλάμ στους Μουσουλμάνους Έλληνες μαθητές;(118935/Θ1/2016 Απόφαση Υπ Παιδείας). Αφού είναι τόσο ωραία τα νέα βιβλία των θρησκευτικών που μιλούν για όλες τις θρησκείες γιατί δεν τα διδάσκουν και στους μωαμεθανούς,ιουδαίους και καθολικούς Έλληνες πολίτες; Η απάντηση είναι γιατί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επιβάλλει στα κράτη να διδάσκουν στους μαθητές παιδεία σύμφωνη με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις. Αυτό λοιπόν που είναι αυτονόητο δικαίωμα για τους Έλληνες Μουσουλμάνους, Ιουδαίους και Καθολικούς παραβιάζεται για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Και αυτό συνιστά διάκριση εις βάρος των Ορθοδόξων. Αυτά έκρινε το ΣτΕ.

ΚΛ

πολεμούν με λύσσα ότι είναι ορθόδοξο, μην σε παραξενέψει καθόλου να ξυρίζουν τους ιερείς δημόσια, τα είδαμε στην Ρωσία, Ρουμανία, όσοι γουστάρουν να καίγονται μετά θάνατον να πηγαίνουν στην Βουλγαρία και να πληρώνουν τους Βουλγάρους, δεν θα κάνουμε Αουσβιτς την Ελλάδα, ο καπνός πού πηγαίνει; Είναι ή δεν είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία; Επιστημονικές απαντήσεις να δώσουν, όχι επιστημονικές από τους ημέτερους, όσοι τα βάζουν με τους Ιεράρχες να έχουν υπόψη τους ότι είναι λειτουργοί του Θεού και δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς μας το μέγεθος της πνευματικής εξουσίας που τους έχει δοθεί, στην οποία φρίττουν ακόμα και οι άγγελοι,ας κάνουν μηνύσεις στους αγγέλους που κατέβηκαν ως όργανα του Θεού κι έκαψαν τα Σόδομα εκτός του Λωτ , όσοι κατηγορούν τους χριστιανούς ότι δεν αγαπούν, ας διαβάσουν την Αγία Γραφή όπου συνεχώς οι άγγελοι στέλνονται από τον Θεο να εξολοθρεύσουν κάποιον άνθρωπο ή πλήθη ανθρώπων, δεν αγαπά ο Θεός; επομένως η Ορθοδοξία είναι το πρόβλημα τους και μόνο η Ορθοδοξία

ΟΥΣΤ !!!

μακρυγιάννη, ΟΥΣΤ !!!

Μακης

Αντέχει η Ελλαδα στις επιθέσεις της ΝΤΠ ...μην κλαις Μακρυγιαννη ...εσυ και οι όμοιοι σου θα παρουν αυτο που τους αξιζει....

πετρος

Τα αναφερόμενα στο άρθρο σας με αφήνουν εντελώς αδιάφορο, δεν είναι αυτά τα προβλήματα του κόσμου, βέβαια όλα πρέπει κάποτε να λύνονται, αλλά παρατηρώ ότι ένα σημείο στο οποίο εστιάζεται το άρθρο σας, είναι ότι διδάσκονται τα θρησκευτικά στα σχολεία! και βέβαια ΠΡΕΠΕΙ να διδάσκονται τα θρησκευτικά, γιατί τα παιδιά σήμερα δεν έχουν καμμια πηγή διδαχής της χριστιανικής πίστης από κανέναν, αντίθετα όλα συμβάλλουν στην αποξένωση της νεολαίας από την Εκκλησία, και η γνώση της πίστης δεν είναι μόνον δουλειά των γονιών, αλλά και της Εκκλησίας, του Σχολείου και της κοινωνίας (άλλωστε σήμερα τα θρησκευτικά διδάσκονται χαλαρά και ως γενικές γνώσεις). Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η νεολαία ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ να νοιώσει και να γνωρίσει την χριστιανική πίστη, την παράδοση και τις ρίζες μας.

@

Δεν έχει καμία δουλεία το σχολείο να διδάσκει τη χριστιανική, ή την όποια άλλη, πίστη. Αν κάποιος θέλει να διδαχθεί την πίστη, υπάρχουν οι εκκλησίες, οι πνευματικοί, και τα μοναστήρια. Το δε βίωμα της πίστης είναι καθαρά και μόνο ατομική άσκηση και δεν έχει να κάνει με κανενός είδους "διδαχή" μέσα στις σχολικές τάξεις. Επιτέλους με τους αναχρονισμούς. Άλλο ελεύθερο και ανοιχτό σχολείο του Διαφωτισμού με εγκυκλοπαιδική γνώση, άλλο πίστη. Είμαστε το μοναδικό ημι-θρησκευτικό κράτος σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο!!! Αυτός ο αναχρονισμός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πατώνουμε διαρκώς σε όλα τα επίπεδα και που ο Έλληνας γεννιέται και μεγαλώνει σε μια μονίμως σχιζοφρενική κατάσταση.

!@#

την πρόκοψε την Γαλλία ο διαφωτισμός σου, χαχα να σαι καλά το γέλιο είναι υγεία έτσι να το σκορπάς παντού χαχα

@@@@@@

αφού θα έχετε νόμιμο το μπάφο για παρηγοριά γιατί σας πειράζουν όλα αυτά;

κωστας

Λογικα αυτα που γραφετε κ. Μακρυγιαννη. Το προβλημα ομως ειναι οτι τα φερνει μια παρεα μαζι με αναχρονιστικες αποψεις για την οικονομια, την ελευθερη διακινηση ιδεων, την ανεξαρτησια του ατομου, και την κομματικη λειτουργια του κρατους. Αν δεν ειχαμε μεγαλο προβλημα με τα σημαντικα, αυτα θα ηταν υποσημειωσεις για πολυ καλη συζητηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία