antipas

Τιμωρία: Αλέξη γράψε 1000 φορές... κακός πρωθυπουργός

Γιάννης Αντύπας

Η ειδήση με την οποία ήρθα αντιμέτωπος το πρωί της Παρασκευής με έκανε να αλλάξω άρθρο. 

Άφησα στο desktop του υπολογιστή μου το κείμενο για την οικονομία και έκανα copy paste το ακόλουθο από το protothema.gr:

«Αλλοιωμένο δόθηκε στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά... από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» που δημοσιεύθηκε το 1956. Πρόκειται για τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Σε ένα σημείο του κειμένου αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».

Το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους στο σημείο αυτό αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».

Αντικαταστάθηκε, δηλαδή, ο «κουφός πρύτανης και ο κακός πρωθυπουργός» με τον «κακό επιστήμονα».

Προφανώς στη χώρα έχουμε και κουφό πρύτανη (σ.σ. τα μέλη της επιτροπής «σοφών» που λογόκριναν τον Θεοτοκά) και κακό πρωθυπουργό (τον Αλέξη Τσίπρα). Εισαγωγικά δεν χρειάζονται (ένιωσα την ανάγκη μόνο να τα βάλω στους σοφούς). 

Η Ελλάδα δεν έχει πνευματική πρωτοπορία γιατί τα πανεπιστήμια αφέθηκαν έρμαιο στα χέρια της αριστερής δήθεν διανόησης. Η Ελλάδα δεν έχει πολιτική ελίτ γιατί πολιτικός έγινε ο συνδικαλιστής και ο φοιτητοπατέρας. 

Η Ελλάδα δεν έχει παιδεία. Και χωρίς παιδεία δεν πάμε πουθενά. Και δεν πρόκειται για κλισέ. Εδώ δεν αντέχει η μία κοινωνική ομάδα την άλλη και ο ένοικος του τρίτου δεν μιλά με τον ένοικο του δεύτερου. Τι άλλο θέλουμε για να το καταλάβουμε; 

Ας μείνουμε, όμως, στο «μάθημα» που μας προσέφερε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας που επέλεξε και έγραψε ξανά(!) το θέμα των πανελλαδικών. Οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία, μη έχοντας προφανώς νέα γνώση να προσφέρουν, αλλάζουν την παλιά. Γράφουν ξανά την ιστορία κατά το δοκούν, επιλέγουν «μαθήματα» κατά το δοκούν, κόβουν κομμάτια από δημοσιευμένα έργα. Πόσο λέτε να απέχουν και από το προχωρήσουν και αυτοί (όπως οι άλλοι) σε πιστοποιητικά φρονημάτων;

Ο κουρέας μου την Τετάρτη μου θύμισε γιατί οι Έλληνες τιμώρησαν τη Δεξιά και εξιδανίκευσαν την Αριστερά. Είχε πτυχίο κινητήρων εσωτερικής καύσεως ο άνθρωπος και όταν πήγε στον στρατό τον έβαλαν σε γραφείο. Ακολούθησε το... πιστοποιητικό φρονημάτων (του πατέρα του) και τον πέταξαν έξω. Όταν απολύθηκε ούτε το χαρτί για να φύγει στα καράβια δεν του έδωσαν. Ούτε το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης για το οποίο είχε δώσει εξετάσεις. Και έγινε κομμωτής. 

Ήρθε η δική μου σειρά να αλλάξω το κείμενο του Θεοτοκά, αλλά θα με καταλάβει πιστεύω:

«Ένας άξιος κομμωτής που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη και έναν κακό πρωθυπουργό».

Αλέξη, στον πίνακα γρήγορα. Γράψε 1000 φορές το κακός πρωθυπουργός. Ίσως καταλάβεις το κακό που έκανες στη χώρα και στην Αριστερά. Γιατί άρχισες να μοιάζεις με τους... άλλους. Είχαν και εκείνοι λογοκριτές. Και εκείνοι αγαπούσαν να αλλάζουν την ιστορία. Και να χωρίζουν τους ανθρώπους. Όπως κάνεις και εσύ. Κάνεις ότι κατηγορούσες τους προηγούμενους Αλέξη.

ΥΓ. Η αλλοίωση του νοήματος στο κείμενο του Θεοτοκά είναι τεράστια. Συνιστά αλλαγή δόγματος. Από το... μάθε παιδί μου γράμματα για να μην σκοτώνεσαι στα γιαπιά όπως εγώ στο... κάτσε στα αυγά σου και περίμενε το επίδομα του ΣΥΡΙΖΑ!

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Κουφολόγος

Καλός είσαι κι εσύ, που ούτε τη διαφορά ανάμεσα στο "κούφος" και στο "κουφός" δεν ξέρεις, αλλά τίποτα δε σε σταματά από το να αραδιάζεις χαζομάρες περί "τεράστιας αλλοίωσης" και "αλλαγής δόγματος" (!) στο κείμενο του Θεοτοκά.

Prince Myshkin

Κανονικά, από το Υπουργείο Παιδείας. έπρεπε να το κάνουν έτσι "ένας άξιος πρωθυπουργός, που παλεύει με ψυχή χιλίων λεόντων το νεοφιλελεύθερο τέρας που καταπατά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πιο άξιος ακόμα και από τον Ιησού Χριστό ο οποίος είχε την βοήθεια των δώδεκα μαθητών του και δεν είχε να αντιμετωπίσει και την τρόικα εσωτερικού"

Κυριάκος

Δεν είναι αξιοσέβαστος ούτε μαραγκός, υδραυλικός, μάστορας, ηλεκτρολόγος, μπογιατζής, κλπ, ούτε δικηγόρος, μηχανικός, ιατρός, ψυχολόγος, λογιστής κλπ, με άκοπες αποδείξεις, αδήλωτα εισοδήματα, μαύρες καταθέσεις, αδικαιολόγητο πλουτισμό, απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές, ανεξόφλητα επαγγελματικά επιχειρηματικά δάνεια, ακατάβλητο ΦΠΑ, μη εκπλήρωση οικονομικών υποχρεώσεων.

ΓΙΑΝΝΗ ;;;

ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΝ ΑΛΕΞΗ, ΑΛΛΆ , ΑΛ ΧΑΣΑΝ !

λύσετέ μου σας παρακαλώ την απορία...

λύσετέ μου σας παρακαλώ την απορία, γιατί ενώ υπήρχε δίωξη των αριστερών στο παρελθόν, βρέθηκαν μετά διορισμένα μέλη στα καίρια πόστα διοίκησης και με έδρες στα πανεπιστήμια;

αλεκσησ

Μα γιατιιιιιιιιιιι να το γραψω 1000 φορες;;;; αφου ο ταγυπ με λεει ΤΕεεεεεΛΕΙΟ !

Κε αντυπα

Δεν εχω σχεση με τις εξετασεις. Εαν ομως τα πραγματα εχουν ετσι 1. Εχουμε αλλοιωση εξεταστεας υλης αρα υπονομευση του θεσμου των εξετασεων και υπαρχει σοβαρος λογος για προσβολη αυτου 2. Εαν ειναι ετσι τα πραγματα γιατι δεν υπαρχει κατακραυγη; μαθητων-γονεων , ΜΜΕ αντιπολιτευση και φυσικα πανεπιστιμ. Κοινοτητα η ακομα πνευματικη ελιτ (εαν υπαρχει;)3. Ξυπνηστε ρε βοδια δεξιοι που σοβαρα πιστευετε οτι αυτη η συμμορια θα παραδωσει δημοκρατικα εξουσια. ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΕΙΣΤΕ και θα σας πατησουν μια δικτατορια στο σβερκο που θαναι ολη δικη σας!

Πριτς

Πράγματι δεν έχεις σχέση με εξτάσεις, και μη σχολιάζεις αν δεν ξέρεις. Από πότε το κείμενο του Θεοτοκά ήταν "εξεταστέα ύλη"; Ό,τι θέλουμε λέμε...

Δηλαση ρε ...

... ορνεο, το κεικενο του θεοτοκη δεν διδαχτηκε σε καποια φαση της σχολικης χρονιας και το επιμαχο σημειο στις εξετασεις ΔΕΝ ηταν σημειωμενο ως κειμενο αυτου; οποτε το καθε μοσχαρι μπορει να αλλαζει το κειμενο οπως γουσταρει και να του κολλαει ταμπελα "ο καλος θεοτοκας"; οπως μας βολευει; τι να σου κανω που ειμαι χιλ. χλμ. μακρυα και ως αντιπαλους εχεις κοπροσκυλα του κερατα τεμπελχαναδες σαν και σενα βρωμοφυτο συριζεε

Τρικυμία εν κρανίω

Δεν διδάσκεται ποτέ, το κείμενο τον Πανελλαδικών στην Έκθεση, δεν είναι λογοτεχνία, έχετε δώσει ποτέ πανελλαδικές ή θεωρείται τις εικασίες σας, δεδομένο?Δεν υπάρχει καμία αλλοίωση με σοβαρές προεκτάσεις, γίνατε όλοι νομοθέτες και δικαστικοί.Η διασκευή κειμένου είναι συνηθισμένη και εξυπηρετεί στην διευκόλυνση της εξέτασης (ασκήσεις θεωρίας και λεξιλογίου, θέμα και ερωτήσεις ανάπτυξης) και επίσης στο επίπεδο δυσκολίας που θέλουν να έχουν τα θέματα και τις κατευθυντήριες που πρέπει να ακολουθήσουν για να παραμεινουν στο θέμα εξετάσης.Μπορει όντως να ήταν μια κακή συγκυρία από την πλευρά του Υπουργείου, η αλλαγή αυτή,αλλά εκτός από την αφορμή για κοροϊδία δεν συνιστά τίποτα άλλο. Ανησυχητικό είναι περισσότερο το γεγονός ότι κάποιος έκατσε και έψαξε για να βρει αυτή την διασκευή και να την φέρει στο φως, ενώ στο παρελθόν δεν έχει γίνει ποτέ νύξη για άλλες διασκευές.Ειναι αισχρό να ασκεις πολιτικά παιχνίδια με το άγχος χιλιάδων ανηλίκων που έδιναν εξετάσεις και να δημιουργείς πόλωση για δήθεν αλλοίωση θεμάτων..

Άσε ρε!

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούσαν οι δεξιοί δεν είχαμε χούντα αλλά έχουμε τώρα χούντα των αριστερών; Και μιλάτε ψευδώς για δεξιά χούντα όταν σχεδόν όλα τα αριστερά καθεστώτα στον κόσμο είναι χουντικά και φασιστικά! Βλέπετε τις αριστερές χούντες της Κίνας, της Βόρειας Κορέας, της Κούβας, του Βιετνάμ κ.α. όπου ποτέ δεν γίνονται εκλογές και έχουνε σε όλες αυτές τις αριστεροχουντικές χώρες φασιστικές και απάνθρωπες νοοτροπίες και νόμους εις βάρος πάντοτε όλων των πολιτών!

Εριν

Κακους δημοσιογραφους και εκδοτες εχουμε????????????

Πόπη

Φίλτατε, ο Θεοτοκάς αναφερόταν στους πρωθυπουργούς της δεξιάς σαπίλας.

geo

ΠΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ?

Lycos

Οι οποίοι όμως φίλτατη δεν λογοκριναν τον Θεοτοκά, ο αριστερός τον λογόκρινε. O tempora O mores

κωστας

Ποπαρα, ρε πως αλλαζουν οι καιροι! Εκει που οι αριστεροι ηταν οι καλοι, τωρα ειναι η λερα της λερας. Επιβεβαιωνομαι, και χαιρομαι, αλλα η χωρα μου παει στραφει.

p opi ???!

εισαι η γνωστη ποπη της συριζοδημαρ εσυ ?!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία