Πώς το Μαξίμου έχασε το γεωτρύπανο με το μίξερ πολιτικής- δικαιοσύνης
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Πώς το Μαξίμου έχασε το γεωτρύπανο με το μίξερ πολιτικής- δικαιοσύνης

Πρώτα τα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία δεν ήταν δικά μας. Και ξεκίνησε ένας εξοντωτικός πόλεμος με προανακριτικές στην Βουλή και αναφορές για τα “θαλασσοδάνεια”. Ακολούθησε, η ίδια διαδικασία και για τις εφημερίδες. Ανάμεσα τους και ιστορικές εφημερίδες. Με εντολή ενός κομισάριου της σημερινής διακυβέρνησης, οι πωλήσεις ενός φύλλου κατασχέθηκαν από κρατική τράπεζα

Οι εφημερίδες, όμως, ως προϊόν, αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλο πρόβλημα καθώς τα περίπτερα μετατρέπονται σε μίνι – μάρκετ για διάφορα προϊόντα και αφού οι περιπτεράδες δεν κερδίζουν πολλά στις εφημερίδες – το ποσοστό κέρδους μόλις που φθάνει το 3% - εγκαταλείπουν την πώληση των εφημερίδων ( σ.σ μάλιστα εις εκ των “προωθητών” της Novartis ο οποίος κατέχει φιλική εφημερίδα προς την κυβέρνηση ζητά η εφημερίδα του να αναρτάται αν και κερδίζουν το ίδιο οι περιπτεράδες).
   
Την ίδια περίοδο, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκινούσε και το ανακάτεμα της πολιτικής με την δικαιοσύνη. Με δυο παλιά πρόσωπα από το χώρο της δικαιοσύνης οι παρεμβάσεις συνεχίζονται έως τις ημέρες μας. Και δεν μπλέκουν μόνο την δικαιοσύνη με την πολιτική, αλλά εμπλέκουν και λίγο... επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, την τελευταία, την ανακαλύπτει πρόσωπο που  βρίσκεται δίπλα στο Μαξίμου, που έχει νομικό “μανδύα” και κάνει και ταξίδια.

Η εμπλοκή δικαιοσύνης και πολιτικής ή πολιτικής και Τύπου γεννά ήδη τέρατα. Τα είδαμε με την διαδικασία κατά των 10 πολιτικών προσώπων.  Ο στόχος, όμως, παραμένει ένας. Να μείνουμε εμείς στην διακυβέρνηση (Τσίπρας) για να κάνουμε τις δουλειές και ζητάμε και πολιτικές ευθύνες. Άραγε για το 2015 δεν θα ζητηθούν πολιτικές ευθύνες ή κοιμάται ήσυχος επειδή παραγράφηκαν τα αδικήματα;  Το πόπολο λοιπόν μπορεί να  ασχολείται με τα εκατομμύρια που διοχέτευε η Novartis και η κάθε Novartis. Kανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει ένα- δυο ισολογισμούς της Novartis όπου το 2015 εμφάνισε κέρδη 20 εκατ. ευρώ από ζημιές. 

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα όμως που στην Ελλάδα θα προχωρήσουν οι κατασχέσεις, κάπου αλλού, στην Κύπρο συγκεκριμένα, διεξάγεται ένας πόλεμος. Η Exxon- στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος ο σημερινός υπουργός των ΗΠΑ Τίλερσον- αναλαμβάνει το γεωτρύπανο αντί της Εni. Προφανώς, o Eρντογάν δεν θα έχει πρόβλημα με την Exxon μετά την συνάντηση με τον Τίλερσον. Kερδίζει η Ελλάδα και η Κύπρος από την εξέλιξη; 
 
Αλήθεια, πώς ξέφυγε από το Μαξίμου τέτοια Βusiness; Είδατε τι παθαίνει κανείς όταν όλη ημέρα ραδιουργεί, βρίζει. Χάθηκε το γεωτρύπανο και ωφελήθηκε με αντάλλαγμα ο Ερντογάν.             
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ