Η εκκλησία του μίσους
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Η εκκλησία του μίσους

Ο  Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ  λοιπόν.  Που περίπου κλείνει  την πόρτα  της Εκκλησίας σε όσους  ψήφισαν  υπέρ της αλλαγής  φύλου

Ο  κύριος Σεραφείμ  αυτόκλητος  ιδιοκτήτης  του Ναού του Κυρίου. Ιδιοκτήτης των  ψυχών του ποιμνίου.  Αυθεντικός ερμηνευτής  του Λόγου  του Ιησού. Και  μοναδικός ελεγκτής και τιμωρός της συνείδησης κάθε αμαρτωλού   ανθρώπου!

Δηλαδή  ο κύριος Σεραφείμ ο  ζωντανός ορισμός ενός ρασοφόρου δικτάτορα. Στα παλαιότερα  των υποδημάτων  του η ρήση «αγαπάτε αλλήλους». Στα παλαιότερα  των υποδημάτων «οι έσχατοι έσονται πρώτοι». Και στα παλαιότερα των υποδημάτων του η σχέση του Ιησού με την εκπορνευμένη και εκμαυλισμένη Μαρία Μαγδαληνή!

Δηλαδή ο  κύριος Σεραφείμ ως κήρυκας μίσους. Ως προστάτης του  μπούλινγκ στα σχολεία. Ως προστάτης κάθε  κουκουλώματος. Ως  προστάτης της υποκρισίας. Και ως αποκλειστικός  απόστολος  του Θεού που  εκείνος γνωρίζει  την υπέρτατη, μοναδική και αδιαπραγμάτευτη   αλήθεια!

Η πορνεία επιτρέπεται. Η  μαζική  πορνεία επιτρέπεται.  Η μαζική  ηλεκτρονική πορνογραφία επιτρέπεται.  Η παιδοφιλία και μάλιστα στους κόλπους της Εκκλησίας, δεν αποκαλύπτεται και  διαρκώς κουκουλώνεται. Η ομοφυλοφιλία  στους κόλπους της ίδιας Εκκλησίας, επίσης  δεν  αποκαλύπτεται και το ίδιο  κουκουλώνεται. Και  γενικά κάθε αμαρτωλός, κάθε αμαρτίας, σύμφωνα με  τους χριστιανικούς κανόνες, δεν  απορρίπτεται από  τους κόλπους της Εκκλησίας!

Ποτέ άλλοτε δεν  έχω   συναντήσει τόσο μίσος και τέτοια επιθετικότητα  για οποιοδήποτε άλλο  ζήτημα που  ταλαιπωρεί και τρομοκρατεί  το  θεοσεβούμενο,  χριστιανικό, ποίμνιο. Ούτε για την μαζική  φτωχοποίηση. Ούτε  για τις  εγκληματικές πολιτικές που μας οδήγησαν σ αυτή   την υποβάθμιση. Ούτε  για τις ελαστικές  σχέσεις εργασίας. Οπου κυριαρχούν οι μισθοί πείνας. Ούτε  για  την  απροσμέτρητη   φοροδιαφυγή. Ούτε  για τον ρατσισμό. Ούτε  για τίποτα άλλο!
Κλείσιμο

Το μεγάλο, ασυγχώρητο αμάρτημα, κατά τον κύριο Σεραφείμ και όλους τους άλλους ιεράρχες, είναι η μετάλλαξη της εκ γενετής φύσης κάθε ανθρώπου. Δηλαδή να κλείσουμε τα μάτια, Να κάνουμε  πως τέτοια άτομα, ακόμα και από την τρυφερή τους ηλικία, δεν υπάρχουν. Δηλαδή να κουκουλώσουμε  το πρόβλημα, Δηλαδή να διαιωνίζεται το μπούλινγκ αυτών  των   εφήβων στα σχολεία.  Να αδιαφορούμε  για την κατάστασή  τους. Για  τι αυτοκτονικές  τους τάσεις. Για   την  χαμηλή, έως ανύπαρκτη αυτοεκτίμησή τους. Να τους αφήνουμε αποστάτευτους, ανοχύρωτους, έκθετους!

Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού οι άγγελοι του θεού. Οι αμαρτωλοί οι ευνοούμενοι  του Χριστού. Οι  τελευταίοι και τα «μιάσματα»  οι αγαπημένοι  της Παναγίας  μητέρας του Ιησού!

Από  την Ιστορία  του Ελληνικού Εθνους είναι γνωστό. Οτι κυρίως ο κατώτερος κλήρος ήταν αυτός που  στάθηκε και αγωνίστηκε πλάι στον  ρακένδυτο λαό. Από  την Ιστορία είναι επίσης γνωστό ότι ο  ανώτερος κλήρος ήταν εκείνος που προτίμησε  να παραδοθεί το Βυζάντιο στους άπιστους Οθωμανούς, παρά στους αλλόθρησκους  Δυτικούς. Και από την Ιστορία είναι γνωστό ότι οι βαθμοφόροι της Εκκλησίας είχαν  υποταχθεί  στην   Υψηλή Πύλη της  Οθωμανικής Σουλτανίας

Με απλά λόγια ο  κύριος Σεραφείμ   συμπεριφέρεται  σαν ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης με την ονομασία Ελληνική Εκκλησία. Αλλά κι  εγώ  είμαι αναγκασμένος να θυμηθώ  την εισβολή του Χριστού με το  φραγγέλιο ανά χείρας έτοιμος να  μαστιγώσει  τους  Γραμματείς  και Φαρισαίους

Φαντάζομαι  κύριε Σεραφείμ ότι   γνωρίζετε τους λόγους που έκαναν τόσο θυμωμένο  τον Χριστό. Επειδή αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο ναό του Θεού (στην Ιερουσαλήμ) ήταν  πολύ άπληστοι. Προσπαθούσαν  να βγάλουν πολλά λεφτά από εκείνους που έρχονταν  για να λατρέψουν τον Θεό!

Και  επίσης  φαντάζομαι να γνωρίζετε τα λόγια  του Ιησού: «Με όποιο μέτρο κρίνετε, με το ίδιο μέτρο θα κριθείτε. Αν συγχωρείτε τους άλλους, θα σας συγχωρέσει ο ουράνιος πατέρας. Αν δεν συγχωρείτε τους συνανθρώπους σας, ούτε ο ουράνιος πατέρας θα σας συγχωρέσει»

Με απλά λόγια ασυγχώρητος  εκείνος που  αντί να ασχοληθεί με τις πομπές της δικής του ¨οικογένειας” κηρύσσει το μίσος  για  τους άλλους!







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ