Πατριδολαγνεία - αδελφοκτονία
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Πατριδολαγνεία - αδελφοκτονία

Το είχα γράψει προ ημερών και αρκετοί γελούσατε, κοροϊδεύατε, χλευάζατε! Σαν να είχα διεισδύσει στο μυαλό των δανειστών.

Οτι δηλαδή, όπως αποκάλυψε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητάει ως προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη της Νέας Δημοκρατίας! 
Πολύ σωστά. Για έναν απλό και προφανή λόγο. Αφού, σου λέει, γκρεμίζονται τα ποσοστά της κυβερνητικής παράταξης. Αφού οσονούπω η «γαλάζια» παράταξη θα αναλάβει τα κουπιά της ξεχαρβαλωμένης ελληνικής ψαρόβαρκας. Αφού τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα. Και αφού θα αναγκαστεί να τα διαχειριστεί η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, ε, τότε, εμπρός, Κυριάκο, βάλε κι εσύ τη δική σου τζίφρα!

Να δεσμευτεί από τώρα ώστε αργότερα να μην κάνει κόνξες. Να του αφαιρεθεί το δίπλωμα της γνωστής νεοελληνικής κουτοπονηριάς. Να μην αρχίσει νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Πράγμα που πλαγίως σημαίνει ότι οι δανειστές εκλαμβάνουν όλους τους υποψήφιους μνηστήρες της κυβερνητικής εξουσίας ως το ίδιο κόμμα. Με μικρές διαφορές. Γιατί όλοι επιθυμούν την παραμονή στην Ευρωζώνη. Γιατί όλα τα πρώην και νυν κυβερνητικά κόμματα έχουν υπογράψει τα τρία μνημόνια. Από τα αθάνατα σοσιαλιστικά υπερήφανα πνεύματα και την πρωταθλήτρια των μεταρρυθμίσεων Νέα Δημοκρατία μέχρι τη σταλινική Αριστερά των μπολσεβίκων!

Ετσι και συμβεί κάτι τέτοιο θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Εκτός φυσικά κι αν ο Κυριάκος αρνηθεί να υπογράψει. Εκτός κι αν οι δανειστές επιμείνουν. Εκτός φυσικά αν η άρνηση του Μητσοτάκη μαζί με την άρνηση του ΔΝΤ αναγκάσει τον Τσίπρα να καταθέσει την εντολή και να προκηρύξει εκλογές, Εκτός φυσικά κι αν ο Κυριάκος θριαμβεύσει. Εκτός φυσικά κι αν μετά τον θρίαμβο αναγκαστεί ο ίδιος να υπογράψει τα ίδια μέτρα που σήμερα δεν υπογράφει. Εκτός φυσικά κι αν όλα αυτά γίνονται για έναν λόγο. Εναν κομματικό λόγο: Φύγε εσύ, έλα εσύ! 
Η γνωστή ιλαροτραγωδία που ροκανίζει τη Σωρρωκώσταινα από το 1821. Οπως, λόγου χάρη, με την επέλαση του Ιμπραήμ. Με την πυρπόληση της Πελοποννήσου. Με την εξόντωση χιλιάδων Ελλήνων. Και με τον πασίγνωστο αλληλοσπαραγμό προεστών, προυχόντων, κλεφτών και αρματολών. Που ενώ ο Ιμπραήμ κατέκαιγε τα πάντα εκείνοι, μέσα στον εθνικοπατριωτικό τους οίστρο, αλληλοτρώγονταν ποιος θα καρπωθεί τις περισσότερες χρυσές λίρες από το τελευταίο δάνειο Αγγλίας!

Και ενώ η Επανάσταση είχε εκπνεύσει και οι τελευταίες εστίες αντίστασης είχαν παραδοθεί. Και ενώ όλα είχαν τελειώσει, οι τρεις Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) εφορμούν και κατατροπώνουν τον Ιμπραήμ στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου!
Κλείσιμο

Κάπως έτσι φτιάχτηκε η μικρή, τότε, Ελλάς. Και έκτοτε όλοι εμείς εκπαιδευόμαστε, ζούμε, πιστεύουμε, αναπνέουμε και αισθανόμαστε υπερήφανοι αφομοιώνοντας κάθε κεφάλαιο αυτής της γνωστής μυθολογίας. Ολοι. Από τους προ-προπαππούδες μας μέχρι τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας. Οτι νικήσαμε. Οτι θριαμβεύσαμε. Οτι τους Τούρκους κατατροπώσαμε. Οτι ο Δαυίδ γκρέμισε τον Γολιάθ. Οτι είμαστε ακατάβλητοι, επιούσιοι και ήρωες. Οπως έγραφε ο Ανδρέας Κάλβος: «Του Ελληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει». Τρίχες κατσαρές για τσατσάρες ελληνοαφρικανικές! 

Η επωδός μία και μοναδική: «Γερμανοτσολιάδες» και «τσογλάνια», επιτέλους βρείτε τα για την πατρίδα! Αλλά επειδή δεν πρόκειται να τα βρουν. Και επειδή αβυσσαλέο μίσος χωρίζει όλους αυτούς που στα λόγια πλειοδοτούν σε πατριδολατρεία αλλά στην πράξη επιδίδονται στο σπορ της αδελφοκτονίας, η σίγουρη πρόβλεψη είναι μία: ούτε σωσμός, ούτε σωτηρία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ