Διπλή Ανοησία
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Διπλή Ανοησία

Ανοησία επικών διαστάσεων. Τόσο πρωτόγονη και τόσο χοντροκομμένη. Οποιος την πιστεύει θυμίζει χαρακτηρισμούς από το Λεξικό του Γιώργου Μπαμπινιώτη: κουτός, ηλίθιος, άμυαλος, βλάκας, χοντροκέφαλος, κρετίνος!

Σχετικά με τα διπλά βιβλία. Αν οι ενέργειες, οι σκέψεις και οι δραστηριότητές σου συμβουλεύονται την κοινή λογική σου. Ανεξάρτητα από κομματικές, ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Τότε είσαι αναγκασμένος μερικές απλοϊκές σκέψεις να κάνεις.

Ας πούμε. Πόσο δύσκολο καθημερινά να λαμβάνεις και να ταξινομείς τέσσερις κατηγορίες «περιστατικών»; Των θετικών κρουσμάτων. Των διασωληνωμένων. Των θεραπευμένων. Και των νεκρών. Πόση ώρα χρειάζεται κανείς και πόσο βάρος εγκεφάλου απαιτείται ώστε να συλλέγονται με επάρκεια και εγκυρότητα όλα αυτά τα στοιχεία;

Πόσο βάρος εγκεφαλικής ουσίας; Μερικά γραμμάρια; Ούτε. Και πόση ώρα; Μία ώρα; Εγώ λέω λιγότερο από μία ώρα. Επειδή, προφανώς, όλα τα νοσοκομεία που είναι ταγμένα να «φιλοξενούν» μολυσμένους συμπολίτες μας. Ολα τα ιατρικά κέντρα που διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές για το τεστ. Και όλα τα νεκροτομεία, ή τέλος πάντων τα αρμόδια «κέντρα», πρέπει κάθε μέρα να ενημερώνουν τηλεφωνικώς και γραπτώς τις αρχές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η συνέχεια είναι απλή. Με την απλή αριθμητική πράξη της πρόσθεσης. Ενα, δύο, τρία και πάει λέγοντας. Και ένας απλός κλητήρας μορφώσεως Δημοτικού Σχολείου είναι επαρκής για τη συλλογή όλων αυτών των στοιχείων. Ετσι δεν είναι; Πάμε παρακάτω.

Ποιος λοιπόν ο λόγος διατήρησης διπλών βιβλίων; Η πρώτη σκέψη κάθε καχύποπτου πολίτη αυτού του αδιόρθωτου βασιλείου καφκικού παραλογισμού είναι η εξής: μπας και η κυβέρνηση κρύβει τα πραγματικά στοιχεία; Η δεύτερη σκέψη είναι και αυτή της ίδιας καχύποπτης κοπής. Μπας και το κάνει, όπως στο παρελθόν το έκαναν όλες οι κυβερνήσεις, που με μπλάνκο έσβηναν τα πραγματικά στοιχεία για το χρέος της Ελλάδας;

Η τρίτη σκέψη που αυτομάτως έρχεται και καρφώνεται στον καχύποπτο εγκέφαλό σου είναι και αυτή απλή: Και γιατί να κάνει κάτι τέτοιο; Ποιο το όφελος; Α, λες. Τα κρύβει προς τα κάτω. Μικραίνει τους αριθμούς. Με τη μέθοδο της κοπτοραπτικής. Και γιατί το κάνει; Μα προφανώς για να καθησυχάσει τους τρομοκρατημένους πολίτες και φυσικά για να ανοίξει την αγορά!

Μετά, με ταχύτητες αστρονομικές, καταφτάνει η επόμενη σκέψη. Μα αν ο στόχος είναι αυτός, τότε γιατί οι ημερομηνίες μετατίθενται από εβδομάδα σε εβδομάδα; Και γιατί όλοι οι παράγοντες και όλοι οι αρμόδιοι αξιωματούχοι διαρκώς και επιμόνως, σε σημείο που να μοιάζουν σαν παπαγαλάκια οργανωμένης τρομοκρατίας, επαναλαμβάνουν μονότονα το ίδιο τροπάρι; Οτι δηλαδή το φορτίο είναι μεγάλο και η αγορά δεν πρέπει να ανοίξει. Γιατί είναι τόσο επιφυλακτικοί και τόσο φοβισμένοι; Α μπα, αυτός ο συλλογισμός δεν βγαίνει!

Ασε το άλλο. Γιατί τότε δεν ανοίγει η αγορά πολλών νομών με ελάχιστα ή καθόλου περιστατικά; Γιατί η κυβέρνηση δεν απομονώνει αυτές τις μη μολυσμένες περιοχές ώστε η αγορά τους να ανοίξει χωρίς κανείς να έχει δικαίωμα να μπει ή να βγει από αυτούς τους υγιείς νομούς;

Τι ακριβώς εξυπηρετεί η τήρηση διπλών βιβλίων; Αφού η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι επιφυλακτική. Αφού οι ημερομηνίες εξόδου από την καραντίνα αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Και αφού τα καθημερινά στοιχεία συγκεντρώνονται από πολλά χέρια. Επομένως, πάρα πολλοί γνωρίζουν τα πραγματικά στοιχεία. Τότε τι συμβαίνει;

Κλείσιμο
Θα σας πω τι συμβαίνει. Οταν γύρω μας υπάρχουν πολλοί και μάλιστα καταξιωμένοι που πιστεύουν πως η πανδημία είναι καρπός παγκόσμιας συνωμοσίας, με σκοπό ο πλανήτης να ξεφορτωθεί τον Ντόναλντ Τραμπ, ε τότε η θεωρία διπλών βιβλίων είναι απλώς μια σκέτη διπλή ανοησία.

Το σύμπαν κάπου τελειώνει, η ανθρώπινη βλακεία ποτέ και πουθενά δεν θα τελειώσει. Οταν κάθε ανοησία καταλήγει κτήμα εκατοντάδων χιλιάδων Νεοελλήνων, ε τότε η ενοχή δεν είναι εκείνου που την επινόησε, αλλά εκείνου που την πίστεψε. Τεκμήριο μιας ψεκασμένης κοινωνίας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ