Τα δικά σου, δικά μου
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Τα δικά σου, δικά μου

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό Ελλήνων εφοπλιστών. Που τόλμησαν (!) να περιφρονήσουν το εμπάργκο στη Βενεζουέλα, με αποτέλεσμα να προμηθευτούν πετρέλαιο από την κρατική εταιρεία PDVSA.

Ετσι τα ονόματά τους κατέληξαν στη μαύρη λίστα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Με το επιχείρημα πως όποιος αγοράζει πετρέλαιο από Βενεζουέλα ενισχύει το ταμείο του δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο. Αρα για να επαναφέρουμε τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα σε αυτή τη χώρα θα «πνίξουμε» την οικονομία του καθεστώτος. Και έτσι θα αναγκάσουμε τον λαό της Βενεζουέλας να επαναστατήσει ώστε στο τέλος να γκρεμιστεί η τυραννία!

Ολα αυτά που στ’ αυτιά ακούγονται τόσο ωραία και τόσο σοβαρά. Ολα αυτά τα παχιά λόγια που κολυμπούν σε πελάγη κοινωνικής αλληλεγγύης και υπέρτατης δημοκρατικής ευαισθησίας. Ολα αυτά πυροδοτούν μερικές σκέψεις άκρως απλοϊκές.

Αρα ο Λευκός Οίκος και η οικονομική ελίτ αυτής της χώρας δεν συνεργάζονται, ούτε στηρίζουν δικτατορικές κυβερνήσεις. Αρα οι ΗΠΑ δεν προμηθεύονται πρώτες ύλες, ούτε συνάπτουν εμπορικές συναλλαγές με πάσης φύσεως τυραννικά καθεστώτα.

Αρα, λόγου χάρη, οι πρίγκιπες, οι σεΐχηδες και όλοι αυτοί οι σαπιοκοιλαράδες που τον περασμένο Οκτώβριο έκαναν κομματάκια τον Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη είναι υπεράνω πάσης αυταρχικής υποψίας. Αρα περίπου δημοκράτες οι Σαουδάραβες που τεκμηριωμένα έχουν ενοχοποιηθεί ως χορηγοί και ευεργέτες τόσο της κανιβαλιστικής οργάνωσης του Μπιν Λάντεν όσο και του ακόμα χειρότερου ISIS. Αρα το κινεζικό ιερατείο μάλλον λειτουργεί με αρκετά ίχνη κοινωνικής ευαισθησίας. Αρα ο γιος του ψευτοσουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε συνεργαστεί με τρομοκράτες. Αρα όλοι αυτοί οι δικτάτορες, τύραννοι και πρωταθλητές βαρβαρότητας είναι δημοκράτες!

Κλείσιμο
Επομένως, ο Λευκός Οίκος, η Ουάσινγκτον και η οικονομική ελίτ των ΗΠΑ διαθέτουν το αποκλειστικό προνόμιο και το μοναδικό «χάρισμα» να πιστοποιούν τα φρονήματα όλων των καθεστώτων της Υφηλίου. Επομένως, με βάση αυτό το «χάρισμα», κάθε καθεστώς, οποιασδήποτε χώρας, λαμβάνει ή δεν λαμβάνει πιστοποιητικό κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Επομένως, και ανάλογα με το ιδιοτελές συμφέρον του Λευκού Οίκου και της αμερικανικής οικονομικής ελίτ, όποιοι δικτάτορες έχουν συνάψει οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι καλοί και δημοκράτες. Και αντιστρόφως, όποιος δικτάτορας Μαδούρο δεν συνάπτει τέτοιες σχέσεις και δεν εκχωρεί τον εθνικό πλούτο της χώρας του σε πολυεθνικές των ΗΠΑ, τότε αυτομάτως δεν λαμβάνει πιστοποιητικό κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων και αμέσως καταλήγει όμηρος εμπάργκο.

Προσέξτε πού μπορεί να φτάσει αυτή η εκ πρώτης όψεως σουρεαλιστική λογική. Επομένως, έτσι και με άνωθεν εντολές, οι οποίες συνδυάζονται με τιμωρίες και άκρως τσουχτερά πρόστιμα, καταργείται ο απαράβατος καπιταλιστικός όρος του ελεύθερου εμπορίου. Ταυτοχρόνως, καταργείται ο επίσης απαράβατος, θεμελιακός καπιταλιστικός όρος του ελεύθερου ανταγωνισμού. Και κοντά σε όλα αυτά καταργείται η αυτονομία, δηλαδή η ατομική, οικονομική ελευθερία, κάθε επιχειρηματία, κάθε βιομηχάνου και κάθε εφοπλιστή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Επομένως, ο Λευκός Οίκος και η αμερικανική οικονομική ελίτ κάνουν κουμάντο στα ταμεία όλων των επιχειρήσεων ολόκληρης της Υφηλίου. Επομένως, ο Ντον Τραμπ(άκουλας) λειτουργεί σαν προστάτης, σαν χωροφύλακας και σαν αυτόκλητος ελεγκτής των περιουσιακών στοιχείων και των συμφερόντων των «ανυπάκουων» Ελλήνων εφοπλιστών. Και επομένως, υπό την απειλή των όπλων και υπό τη σκιά της μεγαλύτερης υπερδύναμης του πλανήτη, πρέπει κάθε επιχειρηματίας, κάθε βιομήχανος και κάθε εφοπλιστής να κάθεται σούζα και να υποκλίνεται στη γνωστή λαϊκή ρήση: «Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου».

Και για να τελειώνω. Εστω να συμμορφωθούμε, δεν λέω. Ομως κι εσείς, ως αντάλλαγμα και ως τεκμήριο ισονομίας, γιατί δεν επιβάλλετε κάποιας μορφής εμπάργκο μπας και συνετιστεί ο μισοδικτατοδημοκράτης Ταγίπ Ερντογάν; Πριτς! Μα γιατί; Επειδή κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Οπως αντιλαμβάνεστε, όλα αυτά τα περί δημοκρατικής ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης είναι τρίχες κατσαρές για τσατσάρες αφρικανικές!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ