stefanakidis_vassilis

Οι κομμένες συντάξεις θα συμψηφιστούν με γεμιστά της Θεανούς;

Βασίλης Στεφανακίδης

Επειδή έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν ορισμένοι υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη υπαινισσόμενοι πως δεν είναι καθόλου βέβαιο πως τελικά θα κοπούν οι συντάξεις από τον ερχόμενο Ιανουάριο, καλό είναι να ειπωθούν ορισμένες πικρές αλήθειες και να μη σπεκουλάρουν με τον πόνο των συνταξιούχων οι επαγγελματίες ψεύτες και στρεψοδίκες.

-Υπάρχει ψηφισμένος νόμος από το 2016 ( ο γνωστός νόμος Κατρούγκαλου) που προβλέπει την εξάλειψη της προσωπικής διαφοράς μεταξύ της αποδιδόμενης σύνταξης και των εισφορών που κατέβαλλε κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου ο κάθε συνταξιούχος.

-Η εφαρμογή των διατάξεων είναι δέσμευση έναντι των δανειστών να εφαρμοστεί από την 1-1- 2019.

-Τα ασφαλιστικά ταμεία ήδη έχουν κάνει τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς για τον κάθε συνταξιούχο αλλά δεν τους το ανακοινώνουν.

-Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς οι περικοπές για το 70% των συνταξιούχων φθάνουν έως 18%.

-Για το υπόλοιπο 30% ή δεν προκύπτουν διαφορές ή σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις προκύπτουν και μικρές αυξήσεις( από 10-70 ευρώ) οι οποίες όμως είναι αμφίβολο αν θα δοθούν.

-Για να μη εφαρμοστεί ο νόμος,πρέπει να έρθει άλλος νόμος στη Βουλή που να ακυρώνει τον ν. Κατρούγκαλου.

-Μια τέτοια ενέργεια όμως τινάζει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα της λήξης του προγράμματος αλλά και την όποια ρύθμιση του χρέους.

-Επίσης σε μια τέτοια περίπτωση οι “σκληροί” της Ευρώπης όπως οι Γερμανοί, φέρονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την Ελλάδα στην τύχη της με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

-Ο Τσακαλώτος που είναι ο πιο στενός συνομιλητής τους, δεν είναι τυχαίο που λέει πως αυτά που συμφωνήσαμε πρέπει να τα τηρήσουμε.

-Στο τελευταίο eurogroup έγινε συζήτηση για υιοθέτηση ρήτρας “μη αναστρεψιμότητας” των μέτρων που έχουν ληφθεί με τα τρία μνημόνια και η ελληνική πλευρά δεν έφερε αντίρρηση.

Είναι αλήθεια πως οι περικοπές των συντάξεων, είναι η Αχίλλειος πτέρνα του κυβερνητικού αφηγήματος. Διαπιστώνουν και όχι άδικα πως η εκλογική ζημιά που θα υποστούν όταν κόψουν άλλες 2 και 3 συντάξεις από τους συνταξιούχους ,θα είναι τεράστια και γι αυτό δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται .Ετσι, αφήνουν τα διάφορα στελέχη τους όπως τη Θεανώ Φωτίου, να κλείνουν το μάτι στους ψηφοφόρους καθησυχάζοντας τους με τη φράση “μη βιάζεστε , δεν έχει τελειώσει το θέμα και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει...”

Όπως και κάποιοι άλλοι που κάνουν λόγο για επαναφορά της 13ης σύνταξης ή ακόμα και τη μη πληρωμή κάποιων δόσεων του ΕΝΦΙΑ, λόγω του υπερπλεονάσματος που προέκυψε το 2017 με το γνωστό και λίαν επώδυνο τρόπο για τους φορολογουμένους.

Βέβαια ,όλες αυτές τις συζητήσεις για τις παροχές, για τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού και τις προσλήψεις, τις ακούν και οι Ευρωπαίοι και επειδή δεν μας έχουν δα σε τόσο μεγάλη εκτίμηση και εμπιστοσύνη, στις διαπραγματεύσεις μέχρι τις 21 Ιουνίου, οπότε πρέπει να κλείσουν όλα τα εκκρεμή θέματα και προαπαιτούμενα και να αποφασιστεί τι θα γίνει την επομένη της λήξης του μνημονίου, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να μας χαριστούν.

Επομένως, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά για την επόμενη μέρα. Από το να παραταθεί άτυπα το πρόγραμμα για μερικούς μήνες και με όλα τα ζέοντα εκκρεμή θέματα ανοικτά να πάμε σε εκλογές το Φθινόπωρο και να αναλάβει τα δύσκολα ο επόμενος, μέχρι να δημιουργηθεί σκηνικό ρήξης και καταγγελίας των δανειστών από την αριστερή μας κυβέρνηση ( ένα σίκουελ του 2015) και να πάμε πάλι σε εκλογές με επιχειρήματα αριστεροφροσύνης στην προεκλογική περίοδο.

Το σενάριο να κυλήσουν όλα ομαλά και να υπογράψει ο Τσίπρας ένα νέο μνημόνιο υποχρεώσεων αλλά χωρίς χρήματα και λύση με δόσεις του θέματος του χρέους, δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά έχει τις λιγότερες πιθανότητες γιατί απλά η εκλογική ζημιά θα είναι τέτοια που θα πάψει το ΣΥΡΙΖΑ να μπορεί να είναι ο ρυθμιστικός παράγων στην επομένη των εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ (22)

ακριβώς

το άρθρο είναι σωστόστατο σε αυτά που γράφει. Εμένα η απορία μου και αυτό που δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενά είναι εξής: με τις αποφάσεις του ΣτΕ που έχει κρίνει το μεγαλύτερο μέρος του νόμου Κατρούγκαλο αντισυνταγματικό - παράνομο και με την αναμενόμενη απόφαση για το υπόλοιπο μέρος του να είναι ίδια τι θα γίνει?

ΑΡΗΣ

ΚΑΛΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ? Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

σωστα

δεν κάνεις λάθος το μεγαλύτερο μέρος έχει κριθεί αντισυνταγματικό και εκκρεμεί και άλλη απόφαση που λογικά θα είναι η ίδια. Αυτό θα ήθελα να μάθω κι εγώ τι γίνεται. Γιατί το γεγονός ότι είναι νομοθετημένες οι περικοπές δεν αλλάζει. Από την στιγμή όμως που είναι αντισυνταγματικός ο νόμος τι θα κάνουν? Μια άποψη που ακούγεται είναι ότι θα εφαρμόσουν την απόφαση μόνο για όσους έκαναν προσφυγή οπότε πάλι η πλειοψηφία θα υποστεί περικοπές. Το θέμα είναι στον αέρα και κανένας δεν λέει τίποτα.

ΝΙΚΟΣ

Οι κομμένες συντάξεις δεν θα συμψηφιστούν μόνο με γεμιστά. Θα έχει και σπανακόρυζο κάθε Χριστούγεννα που θα τους πετάνε ένα τρακοσάρι και θα πανηγυρίζουν για την επιτυχή έξοδο απ' τα μνημόνια.

ΞΥΠΝΑ ΦΘΑΣΑΜΕ

ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΕΙΣΑΙ ? ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ .

Αξιότιμε κύριε, ακόμη μία...

Ο καπιταλισμός και το κράτος του, έδωσε τα δάνεια, τις επιδοτήσεις σε ημετέρους, τους Ολυμπιακούς και τη διαχείρισή τους στη Γιάννα, τα εξοπλιστικά για το ΝΆΤΟ κλπ. για να κλείνουν τα ντιλια με τους Αμερικανοκινέζους οι εφοπλιστές στο παγκόσμιο καπιταλιστικό δούναι και λαβείν. Και οι μ@λ@κες της παρέας, εμείς, να πληρώνουμε τα κερατιάτικα που μας φόρτωσαν όλοι αυτοί οι φωστήρες, οι σπουδαγμένοι στα Χάρβαρντ κλπ. Το μνημόνιο των μνημονίων είναι ο καπιταλισμός. Όσο τον έχουμε, ούτε του Αγίου Π... Ποτέ, δεν πρόκειται να ξαναδούμε άσπρη μέρα. Όταν συνταξιοδοτηθείτε με τρεις και ξύστα, θα κατανοήσετε τι υπηρετούσατε συνειδητά ή εν αγνοία. Το βλέπω εγώ που εργάζομαι σε ένα από τα μεγαθήρια του πλανήτη, τους φέρνω δεκάδες χιλιάρικα το μήνα, μου δίνουν το 1 και μου λένε "κάνε και το σταυρό σου", ενώ ξέρουν ότι είμαι αθεϊστής, "γιατί έξω πεινάνε"... Αυτό είναι το σύστημα σας. Όταν λύσετε την αντίφαση "περισσότερα λεφτά στην τσέπη μου, λιγότερα στου αφεντικού μου", εγώ θα γραφτώ στη Χρυσή Αβγή, τόσο φιλοκαπιταλιστής θα γίνω. Ως τότε, μόνο την επιστημονική αντιμετώπιση της καπιταλιστικής λαίλαπας, αυτούς που δικαιώνονται εδώ κι 100 χρόνια στα πάντα σχετικά με τον καπιταλισμό, σε ό,τι έχουν αναλύσει για αυτόν... μόνο ΚΚΕ.-

'Ολα τα είχαμε...

Εμφανίσθηκε και ένας πρωτόγονος κουκουές!!!

Χριστόφορος

Κομμουνισμό δεν έχουμε τώρα ? Ο Τσίπρας ''απόφοιτος'' της μεγάλης του γένους σχολής , τάδε έφη ΚΝΕ, δεν είναι ? Αριστερό κόμμα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ? Πιθανώς θα πρέπει να κάνεις κάποια συζήτηση με κάποιον που έχει ζήσει πραγματικά τι εστί κομμουνισμός (Κανα Τσεχολοβάκο, κανα Οϋγγρο, κανέναν απο κράτος που υπήρχε και μεγαλούσγησε η ιδεολογία !!! Μετά έλα να μας πεις το ποιήμα !

Theodore.

Το πρόβλημα είναι άλυτο,απλώς ο καπιταλισμός μπορεί και επανακάμπτει.

Μαύρο, κατάμαυρο, πίσσα...

Θα εισπράξει ο σύριζα από τον ελληνικό λαό στις αμέσως προσεχείς εθνικές εκλογές, όσα παραμύθια και να του σερβίρει, (περί 13ης σύνταξης κλπ.)!!!

Ο υπερθετικός βαθμός των όρων "ψεύτης" και "πολιτικός απατεώνας" ταυτίζονται...

Η κλιμάκωση είναι ε εξής: ψεύτης, αρχιψεύταρος, τσίπρας και πολιτικός απατεώνας, πολιτικός αρχιαπατεώνας, τσίπρας.

Η διάψευση του παραμυθιού του σύριζα περί συντάξεων...

«Τα συμπεφωνημένα είναι συμπεφωνημένα» δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διατηρώντας και πάλι αποστάσεις από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές που αφήνουν κάθε μέρα ανοικτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις τον Ιανουάριο. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε πάντως ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες οριακές αλλαγές βοηθούσης και της οικονομίας. "Ο πρόεδρος της Βουλής διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον ερχόμενο Φθινόπωρο τόνισε πως ούτε ο κ Τσίπρας ούτε ο κ Τσακαλώτος έχουν δώσει κάποια λαβή στους δανειστές να θεωρήσουν ότι η Ελλάδα θα κάνει πίσω και δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχει η ιδια ψηφίσει"!!!

Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα είναι ήδη 15,892 %...

Την 19-04-2018 δημοσιεύθηκε δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis για τον ενημερωτικό ιστότοπο tvxs, (του συριζαίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου...). Τα ευρήματά της είναι: για το αρχικό μέγεθος "πρόθεση ψήφου": Νέα Δημοκρατία 20,8 %, Σύριζα 11,9 %, Κίνημα Αλλαγής 5,2 %, ΚΚΕ 5,2 % και Χρυσή Αυγή 5 %. Επειδή στις εκλογές λαμβάνονται υπόψη μόνον τα έγκυρα ψηφοδέλτια, (δηλαδή δεν προσμετράται η αποχή και όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άκυρο/λευκό), τα ευρήματά για το ενδιάμεσο μέγεθος "πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ψηφοδελτίων" είναι: Νέα Δημοκρατία 24,67 %, Σύριζα 14,116 %, Κίνημα Αλλαγής 6,168 %, ΚΚΕ 6,168 % % και Χρυσή Αυγή 5,93 %. Τα ευρήματα για το τελικό μέγεθος, "εκτίμηση ψήφου με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων", (δηλαδή, το παγκόσμια ανακοινούμενο μέγεθος, (το οποίο οι συγκεκριμένοι δημοσκόποι αποκρύπτουν...)) είναι: Νέα Δημοκρατία 37,141 %, Σύριζα 21,249 %, Κίνημα Αλλαγής 9,285 %, ΚΚΕ 9,285 % και Χρυσή Αυγή 8,926 %. Σε αριθμό βουλευτών: Νέα Δημοκρατία 158, Σύριζα 62, Κίνημα Αλλαγής 27, ΚΚΕ 27 και Χρυσή Αυγή 26. Συμπέρασμα: προκύπτει πεντακομματική Βουλή, με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μπορεί εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατία συνεργαζόμενη είτε με το Κίνημα Αλλαγής, είτε με τη Χρυσή Αυγή

Τακης

Πισω εχει η αχλαδα την ουρα!!!

Ουστ, συριζοτρόλλ!!!

Το βράδυ της ημέρας διεξαγωγής των αμέσως επόμενων εθνικών εκλογών θα διαπιστώσεις το μέγεθος της "ουράς"! Ουστ, συριζοτρόλλ!!!

Ατιμούλικο συριζόπουλο...

Ενδιαφέρεσαι για την ουρά ή για την αχλάδα;;;

Γεύση των "φορολογικών ελαφρύνσεων" τσίπρα...

'Εγινε η εκκαθάριση της εφετινής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος στενού συγγενικού προσώπου μου. Ιδού τα αποτελέσματα: Λόγω της κατάργησης της έκπτωσης η οποία χορηγείτο για τμήμα των ιατρικών δαπανών και ενός επιπλέον ποσοστού έκπτωσης ύψους 1,50 % επί του παρακρατηθέντος από το δημόσιο φόρου, (λόγω της προκαταβολής του φόρου αυτού), θα κληθεί να πληρώσει περίπου 218 Ευρώ περισσότερο φόρο, (με μειωμένα εισοδήματα σε σχέση με πέρυσι...). Έχουμε πλέον γεύση των "φορολογικών ελαφρύνσεων" τσίπρα...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία