stefanakidis_vassilis

Βασίλης Στεφανακίδης

Και μην ξεχνάμε, τα μέτρα αυτά δεν είναι ορφανά!

Τους ακούς  κι είναι σα να απευθύνονται σε  ανθρώπους χωρίς κρίση, χωρίς σκέψη και βούληση.

Ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής ή στα τηλεοπτικά παράθυρα και απαγγέλλουν το ίδιο ποίημα που αποφάσισε το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος τους, για να διαστρέψει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα που δεν βολεύει. 

Αφιερώνουν το  το 80-90% της ρητορικής τους στο εφεύρημα των αντίμετρων τα οποία διαρκώς και αυξάνουν και μάλιστα ζητούν τα ρέστα και μέμφονται την αντιπολίτευση γιατί δεν τα ψηφίζει!Αντίμετρα, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, τα οποία αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποιος σοβαρός που να πιστεύει πως θα υλοποιηθούν ποτέ, με τις ανυπέρβλητες προϋποθέσεις που έχουν βάλει οι δανειστές. Την ίδια στιγμή, αποφεύγουν να συζητήσουν και να υπεραμυνθούν των μέτρων που θα ισχύσουν -ο κόσμος να έρθει ανάποδα- από τώρα και εφεξής και μάλιστα στην μετα-ΣΥΡΙΖΑ εποχή.

Ουδείς φαντάζομαι από την αντιπολίτευση, εδώ που φθάσαμε, έχει αντίρρηση να δοθούν σάντουιτς στα σχολεία ή  να μειωθεί η συμμετοχή στα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων ή στα λαϊκά συσσίτια που θα αυξηθούν μοιραία μετά και τις νέες περικοπές που επιβάλλει το  το νέο πακέτο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 Όμως το σωστό και έντιμο θα ήταν οι περικοπές και τα ούτως ή άλλως νεφελώδη αντίμετρα  θα έπρεπε να διαχωριστούν σε διαφορετικά νομοσχέδια και όχι εκβιαστικά στο ίδιο νομοσχέδιο των 961 σελίδων και στη γελοία εικόνα βουλευτών που θα δηλώνουν ναι στα άρθρα τάδε και τάδε και όχι στα άρθρα  δείνα.

 Κι είναι επίσης φθηνός λαϊκισμός να εισάγουν σε αυτό ειδικά το νομοσχέδιο που παρατείνει για μια τουλάχιστον πενταετία ακόμα την καταδίκη της χώρας και των πολιτών, την φορολογική εξομοίωση των βουλευτών με τους υπόλοιπους φορολογούμενους. 

Θες να το κάνεις; Μπορούσες να το κάνεις από την πρώτη στιγμή που ανέλαβες ή  αργότερα με μια απλή τροπολογία και να μετρήσεις ποιοι από τους 300 συμμερίζονται την ανέχεια της κοινωνίας και αισθάνονται την ανάγκη να μην κρατούν προνόμια  για τον εαυτό τους. 
Όχι όμως τώρα που εισάγεις ένα τόσο σκληρό πακέτο μέτρων, γιατί θεωρείς πως με αυτό το τρικ θα ανακτήσεις τα χαμένο σου ηθικό πλεονέκτημα έναντι των πολιτικών σου αντιπάλων, στα μάτια  της κοινής γνώμης.

Όλα αυτά βέβαια, δεν μπορούν ούτε να απαλύνουν ούτε να αντιστρέψουν την πραγματική εικόνα. Οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ψηφίζουν  σήμερα  και καταδικάζουν την κοινωνία με όλα εκείνα που κατήγγειλαν στη Βουλή και 47 εκπρόσωποι συλλογικών επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της χώρας. 

Ένας βαρύτατος λογαριασμός που ακόμα να δικαιολογήσουν γιατί μας τον έφεραν μετά από 15μηνες διαπραγματεύσεις όταν ακόμα και οι δανειστές ομολογούν πως αν έκλεινε γρήγορα η διαπραγμάτευση μπορεί τα περισσότερα από τα μέτρα που τώρα μας επέβαλλαν να μην χρειάζονταν! 

Τι τελικά κέρδισαν λοιπόν από αυτή την άσκοπη ολιγωρία, πέραν  της παράτασης παραμονής τους  στην εξουσία βεβαίως-βεβαίως; Μα τη ρύθμιση του χρέους θα αναφωνήσουν εξεγερμένοι οι του στενού πυρήνα της κυβέρνησης. Κυριακή κοντή γιορτή θα μπορούσαμε να απαντήσουμε. Την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup θα μάθουμε και γι αυτή τους την “επιτυχία”. 
Κι αν  ακούσουμε όπως πληροφορούμαστε  άλλη μια γενικόλογη τοποθέτηση περί οδικού χάρτη ρύθμισης από το 2018 και μετά, με επιμήκυνση αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων σε κάποια ομόλογα λήξης του 2030 και του 2040, δεν νομίζω να πετάξουμε τη σκούφια μας από τη χαρά και την ανακούφιση. Αυτά τα ακούμε από το 2012 και μέχρι σήμερα στην πράξη δεν είδαμε τίποτα παρά μόνο φόρους και φόρους επί των φόρων.

Συνεχώς υφεσιακά μέτρα και φτωχοποίηση όλων και περισσότερων Ελλήνων και κυρίως θρυμματισμός της ελπίδας πως κάποια στιγμή θα πιάσουμε πάτο και θα σταματήσει αυτό το ανυπόφορο μαρτύριο. 

Αυτό  όμως πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι όπως και τα μέτρα αυτά, έχουν ονοματεπώνυμο κι είναι συγκεκριμένα, έτσι συγκεκριμένοι και με ονοματεπώνυμο είναι κι αυτοί που μας τα επιβάλλουν  και να μην το ξεχνάμε!


ΣΧΟΛΙΑ (2)

Georgegr

Εδω έχουμε να κάνομε με ανώτερα μαθηματικά για τρία χρονια μας κλέβουν τουλάχιστον 3000 Μέσω όρο και να δώσουν σε άλλους όχι στους παθόντες 300 Αν αυτό δεν ειναι κλεψιά τι ειναι Θεωρούν οτι είμαστε βλάκες και τα τρώμε έτσι αναζητά Δεν έχουν τσιπς επάνω τους. Αυτοί ειναι αριστερά φτωχοποίειται όλος κόσμος χάριν της ανικανότητας τους και έχουν το θράσος να μας δουλεύουν και από πάνω

534 απέμειναν...

Οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες: 4 Νοεμβρίου 2018, 19 Μαίου 2019 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Στην 1η περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο στις 20 Αυγούστου 2018 και δεν θα έχουν εφαρμοσθεί οι περικοπές στις συντάξεις, (οι οποίες προβλέπονται να εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019) , στη 2η περίπτωση θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές ενώ η 3η περίπτωση είναι το ακρότατο χρονικό όριο διεξαγωγής εκλογών, (με την πλήρη συμπλήρωση της τετραετίας)... Θεωρώντας πιθανότερη την 1η ημερομηνία, είναι σαφές ότι απομένουν στον σύριζα 534 ημέρες διακυβέρνησης της πατρίδας μας, μέχρις ότου να εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τον ελληνικό λαό, (ενώ από την 25η Ιανουαρίου 2015, (οπότε και ανέλαβε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση ο σύριζα...), έχουν ήδη παρέλθει 845 ημέρες).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία