anastasopoulos_www

Αλέξης ο «κωλοτούμπας» ή Αλέξης ο «σωτήρας»;

Βασ. Αναστασόπουλος

Μοιάζει με ανέκδοτο, με κακόγουστο αστείο, αλλά δεν είναι.

Πάνω απ' όλα, θα τολμούσα να πω, η βράβευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τους Γάλλους, για το «πολιτικό του σθένος», είναι μια ακόμη αφορμή να προβληματιστούμε και να συμφωνήσουμε επιτέλους εμείς εδώ στην Ελλάδα, κάποια στιγμή, ως προς τι έγινε μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Έκανε «kolotoumba» ο πρωθυπουργός και πρόδωσε το 62% του ελληνικού λαού; Ναι, την έκανε και αυτή είναι ίσως μία από τις μελανότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Κράτησε, ωστόσο, την Ελλάδα στο ευρώ, αντί να την μπλέξει στην περιπέτεια της δραχμής; Η απάντηση και εδώ είναι καταφατική: ναι, την κράτησε.

Υπό αυτό το... απλοϊκό, ενδεχομένως, πρίσμα, και καθώς χιλιάδες αναλύσεις έχουν γραφτεί, μου είναι δύσκολο να καταλάβω, ακόμα και σήμερα, γιατί τον επικρίνουν ως «κωλοτούμπα» οι πολιτικοί του αντίπαλοι ή εκείνοι που δεν τον ψήφισαν παλαιότερα και δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν στο μέλλον, ούτως ή άλλως! Να τον επικρίνουν όσοι πίστεψαν στο διαβόητο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και στα περί κατάργησης των Μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ «με ένα νόμο και ένα άρθρο», με αποτέλεσμα να αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση του τόπου, τον Ιανουάριο του 2015, να το καταλάβω. Ναι, τους «πούλησε». Ναι, τους «πρόδωσε». Πάω πάσο, συμφωνώ, το λέω ξεκάθαρα και απερίφραστα. Αλλά να τον επικρίνουν οι «Μενουμευρωπαίοι»; Οι «νεοφιλελέδες»; Όλοι όσοι έθεταν την παραμονή στην ευρωζώνη ως τον υπέρ πάντων στόχο και σκοπό; Νομίζω ότι στερείται κάθε λογικής.

Εκτός και αν ο λόγος είναι ότι, με την «kolotoumba» του, ο Αλέξης έγινε ο αγαπημένος «yes man» των Ευρωπαίων και τους στέρησε τη χαρά να έχουν αυτόν το ρόλο... Εκτός κι αν φταίει ότι, στην ουσία, κυβερνά τη χώρα με το πρόγραμμα του προκατόχου του, Αντώνη Σαμαρά. Εκτός και αν ο λόγος είναι πως τους στέρησε το βαζάκι με το μέλι -έστω, για να βουτήξει και εκείνος και οι συν αυτώ και με τα δυο χέρια μέσα... 

Αυτή, ναι, είναι ενδεχομένως μια καλή δικαιολογία, ένα καλό επιχείρημα, το οποίο εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας συνηθίζει να χρησιμοποιεί στον πολιτικό του λόγο. Μόνο που θα πρέπει κι εκείνος με τη σειρά του να συνειδητοποιήσει ότι το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, που συχνά-πυκνά επικαλείται, δεν αρκεί από μόνο του, για να κάνει τη διαφορά και να δικαιολογήσει επαρκώς τα δικά του πεπραγμένα. Τουναντίον, το απόθεμα -και η υπομονή πολλών- έχει αρχίσει να εξαντλείται...

ΣΧΟΛΙΑ (53)

φιλοςτουεπαμ

το ξερατε οτι οι συριζαιοι δωσαν το ελληνικο δημοσιο ταμειο στην γερμανια? αυτο σημαινει οτι οι δανειστες και οι γερμανοι θα αποφασιζουν ποτε θα δινουν και ποσα θα δινουν απτα δικα μας λεφτα στην χωρα μας.

!!!!

Τοποθετήθηκε απέναντι στα μνημόνια , απέναντι στο , ντε και καλα ευρώ , απέναντι στο γερμανικό επεκτατισμό και αφού κατηγόρησε όλους τους άλλους οτι τα εκπροσωπούν πήρε για πλάκα τις εκλογές. Και έρχεσαι εσύ να μας θέσεις το ερώτημα εάν ειναι κωλοτούμπας ή σωτήρας. Το πραγματικό ερώτημα ειναι ποιος ειναι πιο απατεώνας. Εσύ που γράφεις το άρθρο ή ο ιδεολογικός σου εραστης ;;

Βέρτης

Κάποιοι κουβαλάνε ακόμα μέσα τους στοιχειωμένες διαχωριστικές γραμμές σε ιδεολογίες κομμάτων, χαρακτηριστικές του παρελθόντος με το παγκόσμιο και σε μεγάλο ποσοστό τότε σταθερό πολιτικό κατεστημένο . Κάποιοι ονειρεύονται Οκτωβριανή επανάσταση του 1917 εν έτει 2017 !!!! Κάποιοι ζουν ακόμα στο παρελθόν και δε λαμβάνουν υπόψη τους τις σύγχρονες διαμορφωθείσες πολιτικές ιδεολογίες και οικονομικές συνθήκες !!! Οι ιδεολογίες στις μέρες μας είναι προσαρμόσιμες και πρωτεϊκές, αναλόγως των εκάστοτε πολιτικών εξελίξεων από περιοχή σε περιοχή και του ευμετάβολο διεθνώς οικονομικού και παγκοσμιοποιημένου συστήματος. Ο Τσίπρας είναι γνώστης όλων αυτών και ασκεί πετυχημένη και προσαρμοσμένη αναλόγως διεθνών εξελίξεων πολιτική... Κάποιοι άλλοι μένουν σταθεροί στα στερεότυπα του χθες που οι κοινωνίες σήμερα τα έχουν εξοβελίσει. Και γι αυτό ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλος πολιτικός που όλοι οι ξένοι τον σέβονται και τον ακούνε, πλην των αδαών και εξουσιομανών εν Ελλάδι αντιπολιτευομένων!!! Τώρα εν Ελλάδι οι αντιπολιτευόμενοι και το παραδοσιακό οικονομικό κατεστημένο τον κτυπούν λυσσαλέα και με πυρ ομαδόν για να του αφαιρέσουν το ηθικό πλεονέκτημα. Θα τα καταφέρουν; Οψόμεθα.

τχ

Καταπληκτικά!!!! Μα ο ίδιος ο Τσίπρας επιμένει στις διαχωριστικές γραμμές και δηλώνει αριστερός δίνοντας κάθε φορά και διαφορετικό νόημα στη λέξη. Ο ίδιος ο Τσίπρας δημιουργεί διαχωριστικές γραμμές με τα "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν" και άλλα πολλά παρόμοια διχαστικά διλήμματα. Πάντως έχετε γίνει όλοι οι αριστεροί expert εκτός από τις κολοτούμπες και στο ντύσιμο τους με ιδεολογήματα ενώ είναι φανερό ότι ο μόνος φάρος που σας οδηγεί είναι η νομή της εξουσίας.

Βέρτης

@τχ26/11/201723:01 "....δίνοντας κάθε φορά και διαφορετικό νόημα στη λέξη...." Συμφωνείς απολύτως μαζί μου!!!!!Ακριβώς επειδή προσαρμόζει την πολιτική του λαμβάνοντας υπόψη του τις εκάστοτε διεθνείς εξελίξεις. Έχει το σταθερό βατήρα του που στηρίζεται για να τρέξει το δρόμο του μπροστά με εναλλαγές στην ταχύτητά του.....Κάποιοι άλλοι μένουν αγκυλωμένοι και σταματημένοι στα στερεότυπα του χθες και ψάχνουν μεσίες στα βαλτωμένα και αναχρονιστικά κόμματά τους. Χαίρομαι που συμφωνείς απολύτως μαζί μου, κατά τα γραφέντα σου.

Χατζηγεωργίου Γιώργος

Όταν ένας πρωθυπουργός δηλώνει μέσα στη βουλή: "αυτή η κυβέρνηση δε θα φέρει ποτέ μνημόνιο στη βουλή" και λίγες μέρες μετά υπογράφει το τρίτο μνημόνιο, ο ΚΑΘΕ Έλληνας δικαιούται να τον λέει κωλοτούμπα. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η δήλωση, αλλά το ποιος την κάνει. Επί δεκαετίες ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος είχε μάθει να κάνει κριτική εκ του ασφαλούς σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Στην αμυντική τακτική των τότε κυβερνήσεων και των οπαδών τους "μα δε γίνεται αλλιώς" απαντούσε με λοιδορία. Τώρα το ΣΥΡΙΖΑ τον ενοχλεί που οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

....

Επι 2 τουλαχιστον δεκαετίες οι πασοκονουδουδες ειχαν να κυβερνησουν σε εποχή "παχιών αγελάδων"...οπου το χρήμα έστω και επιπλαστο και έστω η γενικότερη εικονική ευμάρεια της "εκσυχρονησμένης και ισχυρής Ελλάδας" , επανιδrύθηκε και έγινε greek statistics με επιπλέον φέσωμα! Η διαφορά των "καλών" κυβερνήσεων ήταν ότι έστω θεωρητικά ειχαν και τον αέρα κοπανιστό να κανουν πολιτική που να προκόψει η χώρα. Αλλά τη φαλιτησαν και την παράτησαν χρεωκοπημένη. Η "χειρότερη" κυβέρνηση του Τσίπρα ειναι οτι δεν έχει ουτε καν αέρα κοπανιστό να κάνει κάτι. Παλευει με νυχια και δόντια μπας και κατι ξαναστηθεί απο τα ερείπια που παράτησαν τα καρκινώματα της χώρας. Και πες κολοτούμπα, πες ότι θες, η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Και ξερεις κάτι?? Αναλογικά με την καταστροφή που του παράτησαν (γιατι ο σαμαράς ποτέ δεν παρεδωσε τη χώρα λες και δεν ηταν εντολή του λαου να παραδόσει) τα παει καλα!! Μεχρι στιγμής ο Τσιπρας ειναι μάστορας κυριολεκτικά σε αυτό! Και χρειάζεται ενας να κανει την τεχνη του εφικτού, γιατί τα καρκινώματα του τόπου το μονο που κάνουν είναι αντιπολίτευση απο τα λιντλ με τις γελοιότητες τους να χτυπανε ταβάνι! Ακόμα και εκει άχρηστοι είναι, ποσο δε μαλλον καποιος να τους ξαναεμπιτευτεί. Μονος ψυχικά διαταραγμένοι θα ξαναψηφίσουν τα καρκινώματα!

λύσσαξαν πάλι τα τρόλια της Κουμουνδούρου

Βρε πληρωμένο σκυλάκι της Κουμουνδούρου, λίγη τσίπα, λίγη ντροπή δεν έχεις επάνω σου? Τι αιναίσχυντα ψέμματα είναι αυτά που αραδιάζετε με τόσο θράσος βρε συριζο-αρουραίοι? έχετε βρωμίσει όλο το Ίντερνετ με την ηλίθια προπαγάνδα σας. Σας έχει σιχαθεί όλος ο κόσμος κι εξαιτίας σας ο Τσύριζα θα πέσει κάτω κι από το 10%.

@ λύσσαξαν πάλι τα τρόλια της Κουμουνδούρου26/11/

Αμα σου εγραφα οτι ο μητσοτακης ειναι τίμιος και ο βλακαηδώνης πανεξυπνος και θιασωτης της δημοκρατίας θα σου ελεγα αληθεια??? ε??

Οπωσδηποτε συριζοτρολ,

..θα ελεγεs περισσοτερη αληθεια με αυτη τη δηλωση παρα με ολα τα αλλα κουραφεξαλα που αραδιαζειs . Ακομα κι αν εγραφεs πωs πεταει ο γαιδαροs, θα ελεγεs περισσοτερη αληθεια απο ο,τι γραφειs υπερ συριζανελ.Καλυτερα να μεινειs εκτοs ιντερνετ, μιαs και ο Τσιπραs χανει ψηφουs καθε φορα που γραφειs τιs προπαγανδιστικεs σου ασυναρτησιεs .Γιατι πληρωνει ακομα τα συριζοτρολ σαν εσενα αφου δεν του προσφερουν το παραμικρο ειναι μυστηριο.Προφανωs του αρεσει να πεταει χρηματα. Εξαλλου δεν τα βαζει απο τιs τσεπεs του. Κλεβει τα λεφτα των φορολογουμενων πολιτων.

"Καρανίκα" υπηρεσίας, άντε για φραπέ...

Ρε "Καρανίκα" υπηρεσίας, δεν πας για κανένα φραπέ αντί να σου γράφει η καθοδήγηση τις απαντήσεις ... Για να ξεκαθαρίζουμε: Τον ξευτιλισμένο πολιτικό χώρο του Συριζανελ , θα τον διώξει ο Ελλήνικός Λαός μια και καλή ... Η απατεώνες που άρπαξαν την εξουσία με απυθμενα ψεύδη θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη οι αριστεροφασίστες , μοιράζουν μιζέρια, φτώχια και καταστροφή... Όσο για τις "προσπάθειες" του Τσίπρα, τις καταλάβαμε : 100 δισ ζημιά στην οικονομία , 500 χιλιάδες έλληνες μετανάστες, κλειστές τράπεζες , "Καρανίκες" στο δημόσιο και ληστεία της περιουσίας των Ελλήνων, 21 πνιγμένους στην λάσπη της αριστερής διαχείρισης... Και για το κερασάκι, καμιά μπιλιά σε καζίνο στο Λονδίνο , βραβείο από την Ρότσιλντ στο Παρίσι και κανένα "βλήμα" στην μαύρη αγορά για τα έξοδα , λεφτά που παρκάρει στον σύντροφο Μαδούρο στην Βενεζουέλα... Ότι πιο άθλιο είχε η χώρα , βρίσκεται στην κυβέρνηση ... Δυστυχώς ... ΥΓ Δεν λες στον καθοδηγητή σου να μας πει ποιός είναι στην ofshore της Αυγής;; Και μετά μιλάς για την ΝΔ και το Πασοκ...

Χατζηγεωργίου Γιώργος

Το ότι οι προηγούμενοι ήταν βουτηγμένοι στα σκάνδαλα το γνωρίζουν και οι ψηφοφόροι τους. Όπως επίσης γνωρίζουν πως εκτός από σκάνδαλα η χώρα έκανε επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κάποιες στρατηγικές επιλογές, πχ ΝΑΤΟ, ΕΕ, ευρώ κλπ (για να τα λέμε όλα, κάποιες επιλογές τις πολέμησε και το ΠΑΣΟΚ πριν το 80, αλλά μετά παραδέχθηκε πως είχε άδικο). Οι αριστεροί όλων των βαθμίδων (εξωκοινοβουλευτικοί, ΚΚΕ, ανανεωτική αριστερά) πάντα λοιδορούσαν τις σχέσεις της χώρας με τους Αμερικανούς, μονίμως τονίζανε πως η ΕΕ όπως λειτουργεί είναι άδικη και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει, το ευρώ δεν είναι φετίχ, τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος κλπ. Όταν λοιπόν ο Τσίπρας έχει γίνει το σκυλάκι της Μέρκελ, υπογράφει τα μνημόνια δυο δυο, μας λέει πόσο απαραίτητο ήταν να παραμείνουμε στο ευρώ και παρακαλάει τους "φονιάδες των λαών" Αμερικάνους για ένα καλό λόγο, εμένα μου επιτρέπει να μιλάω για τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα της μεταπολίτευσης. Συμφωνώ πως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά με εξοργίζει αφάνταστα πως για όλες αυτές τις "μεταλλάξεις" ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγνώμη από τον Ελληνικό λαό και εξακολουθεί να το παίζει τρελίτσα όποτε θυμάται. Τώρα, το παραμύθι "προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν" το πιστεύουν πλέον μόνο οι φανατικοί ψηφοφόροι τους, όλος ο υπόλοιπος κόσμος που δε φοράει κομματικές παρωπίδες λέει "μια από τα ίδια με τους προηγούμενους είναι", ακόμα και στον τομέα των σκανδάλων.

@ Χατζηγεωργίου Γιώργος26/11/201721:39

Δεν έχεις καταλάβει το ζουμί της υπόθεσης. Αν καποιος κανει καποιο λάθος στην προσπάθεια για κάτι μπορείς να τον κρίνεις, και να τον κράξεις και ή συνεχίζει και τα καταφερνει με διορθώσεις ή δεν μπορεί, τον καταψηφίζεις, αλλα ενδεχωμενος στο μελλον τον ξαναψηφίζεις. Αυτο αν πραγματικά έχει προθεση να συνεχίζει μια προσπαθεια για κατι. Η ειδοποιός διαφορά αναμεσα στην προσπαθεια και της εσκεμμενης κλοπής ειναι το ζουμί της υπόθεσης. Και ο Τσιπρας αυτή τη στιγμή δεν έχει κλέψει. Ο μητσοτάκης έχει! Ο μητσοτάκης ήδη ειναι βεβαρυμενος με μίζα. Μιζα ειναι να βαλει με παρανομο τρόπο λεφτα στην τσέπη του. Ηταν στην ιδια συνομμοταξία με τους "μαζί τα φάγαμε". Και εγω οταν παλιοτερα ψήφισα και νδ και πασοκ δεν τους ψηφισα για να τα φαμε αλλα για προκοπή. Αν δεν μπορεις να καταλαβεις λοιπον τη διαφορά μετάξυ προσπαθώ και οσα καταφέρνω και του κλεβω δεν μπορεις να πας παρακατω τη ζωή σου. Αυτη τη στιγμη η ψηφος ειναι στον Τσιπρα. Και αυτο επειδη εχοντας παραλαβαει τη χωρα σε μια απο τις ιστορικοτερες της καταστροφες προσπαθεί. Και δεν έχει κλέψει. Ο μητσοτακης έχει κλεψει! Αν καταλαβεις αυτο το απλό θα καταλαβεις γιατι το μητσοτάκη δεν υπαρχει περιπτωση στον αιώνα τον απαντα να τον ψηφίσω. Δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεις! Γιατι εδω και αρκετα πλεον χρονια ο γνωμονας δεν ειναι η αριστερη ή δεξια ιδεολογία. Ο γνωμονας ειναι ποιος δεν έχει κλεψει. Ευκολο να το καταλάβεις???

Δεξιος

Συγνωμη αλλα εδω ταιριαζει το "χαζος εισαι ή τον χαζο παριστανεις"? Οι "μενουμευρωπαιοι" δεν κατηγορουν τον μονιμως χαρουμενο για το οτι μειναμε στο ευρω αλλα για τη ζημια που εκανε στη χωρα με τα ανεκδιηγητα και ασυστολα ψεμματα του, για το γεγονος οτι παραμυθιασε ολον τον χαζο κοσμακη οτι γινεται με τσαμπουκα να σκισει τα μνημονια και τελικα μας καταχρεωσε αλλα 100δις για να κανει αυτος κι ο αλλος ο καραφλος με το ενα ν, τη μαγκια του και τη μεγαλη ζωη στην εξουσια! Τσογλαναρια, ντολτεβιταδες, αδιστακτοι, εβγαλαν τη χωρα απο την ομαλη της πορεια προς την οχθη και την ξαναγυρισαν στη μεση του ποταμου!

....

Η ομαλή πορεία προς τον όχθη μου άρεσε ρε μάστορα....Καταλαβαίνεις γιατι εσένα και τους ομοίους σου τους αποκαλώ βλακαηδωνιάρηδες! Γιατί είστε βλακαηδωνιάρηδες! Τιποτα περισσότερο τιποτα λιγότερο σε αξία από το βλακαηδώνη σας. Ψεμα, αρλουμπα, γλίτσα , δεξιά!!! Τις αρλουμπες σου αυτες να τις πεις σε κανα εξωγήινο που δεν ζει στην Ελλάδα...αυτος μπορει να δεχτεί την ομαλη πορεία στην όχθη" που ζουσαμε με σαμαροβενιζελους και την τσόντα τους το χουντικό κατασκευαστή βλακαηδωνιδων.

τχ

Είπε ο σανοφάγος και απορούσε γιατί πονάει το στομάχι του. Μα πανύβλακα πάλι αμάσητο το κατάπιες!!! Και σου το έλεγε ο Καρανίκας να μασάς καλά αλλά εσύ που.

Δεξιος

Ομαλη, ΟΜΑΛΟΤΑΤΗ ηταν η πορεια μας προς την οχθη της ελευθερης δυτικου τυπου οικονομιας. Τωρα, στην πορεια θα χαναμε και κατι αχρηστους που τοτε εβλεπαν ανωμαλιες (ενω τωρα, που γυριζουμε, κανονικα, τσοντα με απ'ολα, τα βλεπουν ολα καλα γιατι ειναι της ...παραγωγης),...θετικο κι αυτο! (της ερτ εισαι? Ή των γνωστων υπογειων?)

δημοκρατης

Βασιλη Αναστασοπουλε γεια σου. Απο οποια πλευρα και να το δεις το θεμα, η ουσια ειναι οτι με την κωλοτουμπα που εκανε ο τσιπρας ακυρωθηκε η βουληση του Ελληνικου λαου και κατ' επεκταση και η Δημοκρατια. Αφου εβλεπε οτι δεν εχει σχεδιο αλλα ουτε και τα κοτσια να υπερασπιστει αυτο το οχι που ειπε ο λαος θα επρεπε να ειχε παραιτηθει.

Ντινος

"περιπέτεια της δραχμής". Εκεί χάσατε κάθε ίχνος αξιοπιστίας, κ. Αναστασόπουλε. Σας δινω το ελαφρυντικό της αμφιβολίας, γιατί από παλιότερα κείμενά σας δίνετε την εντύπωση δημοσιογράφου με αντικειμενική (όσο ρεαλιστικά γίνεται) άποψη, οπότε θα ήθελα να πιστεύω ότι όσα πιστεύετε τα πιστεύετε γιατί κι εσείς (όπως τόσοι άλλοι συμπολίτες μας) έχουν παραπλανηθεί από απατεώνες και ανίδεους. Το ευρώ είναι η "περιπέτεια", κ. Αναστασόπουλε, γιατί είναι ένα χρεόγραφο - δλδ ένα "νόμισμα" το οποίο αποκτά αξία επειδή η τράπεζα σου το πουλάει με τόκο. Άραγε πόσοι Έλληνες ξέρουν ότι έχουμε ξαναβρεθεί σε τέτοια ιστορία, με την Λατινική Ένωση στα τέλη του 19ου αιώνα, στην οποία η... "λύση" (της απόλυτης καταστροφής) ήταν το... σκριπ (ΙΟU θα το έλεγε ο "με το ένα ν"); Αλλά αυτά κάνουν τζιζ. Αυτά με τους απατεώνες. Όσο για τους ανίδεους, είναι εκείνοι που λένε ότι πρέπει να πάμε σε εθνικό νόμισμα για να - άκουσον άκουσον! - βάλουμε δελτία στα καύσιμα και συσσίτια. Η μόνη λύση είναι επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, ναι, αλλά με προστασία της οικονομίας και έλεγχο κίνησης κεφαλαίου. Αν κανείς ενδιαφέρεται (που αμφιβάλλω) ας κοιτάξει ποιος και γιατί πήρε το βραβείο Wolfson το 2012. Αλλά τι ζητάω, ε;

Dum Spiro Spero

παρε εσυ δραχμη και εγω θα πληρωνω με τα ευρωπουλα μου. Θα γινω πλουσιος απο την μια μερα στην αλλη, θα αγοραζω οτι θελω με ψίχουλα ευρωπουλα στην μαυρη αγορα . Τωρα δεν εχουμε προστατευμενη οικονομια ? Αυτα λενε οι τροικανοι ,να μην υπαρχουν συντεχνιες που προστατευονται . Τωρα δεν εχεις έλεγχο κίνησης κεφαλαίου? Αντι να κανουμε αλλαγες στην οικονομια , να αλλαξουμε παραγωγικο μοντελο, να ελξουμε το διεθνες κεφαλαιο να φερει να επενδύσει στη χωρα , να μειωσουμε το κοστος του δημοσιου ,να κλεισουν κοστοβορες κρατικες επιχειρησεις που μας τρωνε τους φορους και βολευονται κομματοσκυλα ,θελεις νόμισμα δικο σου . Τι να πω......

Ντινος

Το να μην ξέρεις δεν είναι κακό. Το να κάνεις πως ξέρεις, είναι. Σε μια προστατευόμενη οικονομία, η εγχώρια παραγωγή προστατεύεται, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα (όπου οι Έλληνες αγρότες πετάνε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, κι έχουμε εισαγόμενα από Αργεντινή, Κένυα, Νότια Αφρική, ετσιθελικά). Όσο για ό,τι είπες περί δραχμών και πλουσίων από τη μια μέρα στην άλλη, προφανώς πάλι δεν ξέρεις τι είναι ο έλεγχος κίνησης κεφαλαίων. Αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, σημαίνει ότι ελέγχεται το χρήμα που έρχεται και φεύγει στην και από τη χώρα. Και κρυφά να το φέρεις (σε μπαούλα; Τέλος πάντων) δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για οτιδήποτε στο εσωτερικό της χώρας. Ξέρεις πότε θα γίνεις πλούσιος αν έχεις χρήμα έξω; Αν σου επιβάλλουν διπλό νόμισμα (Σκριπ, ΙΟU). Τότε θα γίνει κόλαση

Dum Spiro Spero

"η εγχώρια παραγωγή προστατεύεται,". Αλλά ποιος την πληρώνει? Ειναι εισαγόμενα και τα προτιμώ γιατι τα βρίσκω σε καλύτερη τιμη. Σε πια χωρα της δυσης έχουμε προστατευτισμο? Αν προστατευσεις εσυ τα προιοντα σου μηπως κανουν και οι αλλες χωρες το ιδιο για τα δικα σου προϊόντα ειτε ιδια ειτε άλλα? Οσο για το χρήμα ? (τα ευρωπουλα). Ασε να ξερει καλύτερα ,οποιος το εχει . Γυρίστε στη δραχμη και θα δουμε αν μπορω να το χρησιμοποιησω ή οχι. Να δουμε ποιος θα ζη καλύτερα και ποιος θα σκουπίζεται με χορτάρια. Οσο για το ελεχγο κεφαλαίων , σε τετοιες καταστάσεις τριτοκοσμικες ,ποτε δεν ελέγχεται . Κατι ξέρουν και οι πρωην κομουνιστικες χωρες που κυνηγούσαν δολαρια. The money I$ King.Μαλλον ειναι κακο να μην ξέρεις όντως. Γραφεις:" Αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, σημαίνει ότι ελέγχεται το χρήμα που έρχεται και φεύγει στην και από τη χώρα". Τώρα τι γίνετε? το χρημα δεν ελέγχεται απο το 2015 ? Δεν φταιω για το οτι δεν ξέρεις αν και θα έπρεπε να ξερεις οτι εχουμε ελεχγο κεφαλαίων και δεν βγαζει οποιος θελει τα λεφτα του εξω. Capital Controlls ,λέγοντα ,εχουν επιβληθεί απο τον Ιουλιο του 2015, τα εχεις ακουστα ή ζης αλλού (για αλλού)? Αυτα για να μην το παιζεις ξερόλας Πιο πολυ για ασχετος φαίνεσαι .

αυτα

μακαρι να ειμαι λαθος αλλα η διακυβερνηση του συριζα θα ειναι μια τεραστια φουσκα που θα σκασει καποια στιγμη με καταστροφικα αποτελεσματα για τους περισσοτερους .

....

αν δεν εχεις καταλαβει, το σκασιμο της φουσκας το είδαμε ήδη....στα μουτρα μας εσκασε η φουσκα της πασοκονουδου.

Βραβείο

πολιτικού αυτισμού και πολιτικής ημιμάθειας αξίζει

αλεξ

η ιστορια θα γραψει οτι ο συριζα εσωσε τη χωρα απο τους κλεφτες..ο κοσμος μετα απο 2 χρονια διακυβρνησης ενος αλλου κομματος εχει αρχισει να ξεχναει εντελως το πασοκ και τη νδ σαν οντοτητες,δεν τους δινει καν σημασια,σαν ναμ μην υπαρχουν,αυτο και μονο ειναι μεγιστο κατορθωμα του συριζα,ο τσιπρας εφερε την ηρεμια,τη σταθεροτητα σε μια χωρα που ηταν για το τρελοκομειο πριν το 2015,οποιος δεν το εχει παρατηρησει λεει ψεματα,με τον συριζα η χωρα μοιαζει σαν να εχει μπει σε κανονικους ρυθμους για πρωτη φορα μετα τον εμφυλιο θα ελεγα..

Dum Spiro Spero

τι πινεις?Λιγο ντροπη για την κατάντια σας , δεν βλάπτει. Αυτοί ηταν οι μπαχαλακιδες που εκαψαν την ΜΑΡΦΗΝ , και αυτοι ηταν που ελεγαν το: ή αυτοι ή εμεις. Αν δεν ειναι εμφυλιοπολεμικο αυτο , τι ειναι? Ποιοι το ελεγαν? Ποιος ελεγε μερκελιστες , προδοτες και εκλεισε τις τράπεζες, χρέωσε 100δις τη χωρα και το αμίμητοι αντεθνικό ,"οι επενδυτες θα χασουν τα λεφτα τους, μην ερθετε να επενδύσετε"? Δεν ειναι ολοι σαν τα μουτρα τους (μηπως εισαι και εσυ κολοτουμπας και γλυφεις εκει που εφτυνες?) Σας εφτυσε καταμουτρα , εκανε το ΟΧΙ που σας ειπε να ψηφισετε , ΝΑΙ και εγινε χειρότερος απο γλυφτης της Μερκελ και σέρνεστε στα πατώματα να γλείφετε τα π@@@@, του Σοιμπλε για δανικά με αξιοπρέπεια .Αυτοι ειναι που καινε τωρα την Ελλαδα καθε μερα στα Εξάρχεια , που μπαινουν στη βουλη και στο ΓΕΣ οι Ρουβικωνες και εσυ το βλεπεις οτι υπαρχει ηρεμια. (το ιδιο λεει και η δικηγορος που την χτύπησαν με φωτοβολίδα στο γονατο ). Τέτοιους Ελληνες ειναι ΝΤΡΟΠΗ να τους εχω συμπατριωτες . Ειναι τα κατακαθια του ΠΑΣΟΚ και των αλητομπαχαλακιδων, μιασματα γλυφτες και ρεντικολ της ευρωπης. Πηγαινε να παρεις το βραβειο απο το καποιο γαλλικο περιοδικο να νιωσεις σπουδαίος ,μαζι με τον χαχα αρχηγο σου. .

@ Dum Spiro Spero26/11/201717:11

Κοίτα....ειναι μεγαλη σου τιμή να εχεις μονο βλακαηδωνιδες τριγύρω σου...ολα τα αλλα ειναι ατμός! μη το ψαχνεις!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία