Η ΝΔ και το έγκλημα στο τραπεζικό σύστημα που δεν παραγράφεται
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Η ΝΔ και το έγκλημα στο τραπεζικό σύστημα που δεν παραγράφεται

Μεταξύ 2015 και 2017 η σωρευτική ανάπτυξη στην Κύπρο έφτασε το 9,3%. Κατά το ίδιο διάστημα, το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα ήταν μόλις 0,9%. Επιπλέον το 2014, το ΑΕΠ της Πορτογαλίας ήταν 173 δις. ευρώ και της Ελλάδας 179 δις. Στο τέλος του περασμένου έτους το ΑΕΠ της Πορτογαλίας είχε φτάσει τα 193 δις. ενώ της Ελλάδας τα 177,7 δις. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να καταδείξει τη χαμένη ευκαιρία της χώρας με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Επεσήμανε μάλιστα πως στη διάρκεια της χαμένης τριετίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οικονομικές συνθήκες ήταν ευνοικές καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ευρωζώνη ήταν θετικοί, οι τιμές του πετρελαίου χαμηλές, ο αριθμός των τουριστών ανοδικός κλπ

Ο πρόεδρος της ΝΔ με μια συγκροτημένη και ουσιαστική ομιλία παρουσίασε το σχεδιασμό της ΝΔ για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τις τράπεζες και την ανάπτυξη της οικονομίας. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι οι ρυθμοί μείωσης των κόκκινων δανείων δεν είναι ικανοποιητικοί και στάθηκε ιδιαίτερα στην καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης των δανείων, ειδικά για ορισμένους μεγάλους ομίλους.

Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε τις διαθέσεις του και ταυτόχρονα αιφνιδίασε το ακροατήριο του, ζητώντας μηδενική ανοχή για τους επιχειρηματίες που κατέστρεψαν τις εταιρίες τους και αρμενίζουν αμέριμνοι με τα κότερα τους Αιγαίο, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις και να αφήσει να χαθεί στη λήθη η καταστροφή του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου που προκάλεσε η καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα 25 δις. που διέθεσε το Δημόσιο για τη στήριξη των τραπεζών , είπε, μέχρι και τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση, το δημόσιο μέσω του ΤΧΣ είχε την κατοχή του μετοχές αξίας 23 δις. Ακολούθησε η τρίτη «τελείως αχρείαστη» τόνισε, ανακεφαλαιοποίηση με 5,4 δις. και σήμερα τα 30 δις. που διατέθηκαν για στήριξη των τραπεζών έχουν εξαυλωθεί σε μετοχές αξίας 1,7 δις. Το έγκλημα αυτό είπε ο κ. Μητσοτάκης δεν παραγράφεται. Θα αναζητηθούν ευθύνες στο ακέραιο. Δεν είναι θέμα ρεβανσισμού αλλά δημοκρατίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ