Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία

Κατά 1,4% αυξήθηκε το ΑΕΠ πέρυσι σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδοντας  τις προβλέψεις  των κυβερνητικών στελεχών για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Παρά την ευνοική συγκυρία που διαμορφώνεται ενόψει της ολοκλήρωσης  του προγράμματος, η οικονομία  δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται αναλόγως επιταχύνοντας τους αναπτυξιακούς ρυθμούς.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να απελευθερώσει τις δυνάμεις της οικονομίας και να αλλάξει το κλίμα γιατί κυβερνά υπό την επιρροή  ιδεοληψιών. Πως μπορεί η οικονομία να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά με την υπερφορολόγηση;  Όταν η Κυβέρνηση βαυκαλίζεται ότι κάνει αναδιανομή του πλούτου με την επιβολή εξοντωτικής  φορολογίας ή θεωρεί ότι θα αποκτήσει  περιθώρια για άσκηση κοινωνικής πολιτικής γονατίζοντας όλους τους πολίτες  με τους φόρους που επιβάλει, γιατί να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία;

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος προειδοποίησε για τον κίνδυνο   της φορολογικής κόπωσης, καθώς παρά τη συνεχή επιβολή νέων μέτρων οι φόροι δεν αποδίδουν πλέον τα ποσά που είχε προυπολογιστεί να αποδώσουν. Πρόσφατα είδαν την δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2017 αν και  ενεργοποιήθηκαν πρόσθετα μέτρα 2 δις ευρώ, τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 45 εκατ. σε σχέση με το 2016.

Δεν είναι όμως μόνον το πρόβλημα της υπερφορολόγησης. Είναι και η ανικανότητα-προχειρότητα  στους χειρισμούς που παντρεύεται με την ταξική εχθρότητα με την οποία  αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση συγκεκριμένες παραγωγικές ομάδες. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται λόγω εσφαλμένων υπολογισμών να πληρώσουν έως και διπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές  σε σχέση με το 2017 επειδή στον υπολογισμό των εισφορών εκτός από το εισόδημα προστέθηκαν και οι εισφορές που πλήρωσαν. Ειδικά οι μηχανικοί καλούνται να καταβάλλουν εισφορές οι οποίες  φθάνουν έως και το 113% του εισοδήματος τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα