Η ζωή στη χώρα των μακεδονομάχων
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Η ζωή στη χώρα των μακεδονομάχων

Ξαφνικά η ζωή σαν να μοιάζει με το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ με τους χαμογελαστούς τύπους που ξέμπλεξαν με το παλιό και τις ηλικιωμένες κυρίες που θέλουν ησυχία. 

Το Σκοπιανό κυριαρχεί στην επικαιρότητα έχοντας εκτοπίσει όλα τα άλλα θέματα από το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Οσο εμείς ασχολούμαστε με τον κύριο που έβαλε την περικεφαλαία του ή καβάλησε το άτι για να πάει στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, υποβαθμίζονται αρκετά σοβαρά θέματα που δείχνουν ότι η κατάσταση της χώρας και η καθημερινότητα μας δεν έχουν καμία σχέση με την εικόνα που προσπαθεί να προωθήσει η Κυβέρνηση με τα προπαγανδιστικά σποτάκια.

Ξεσπαθώνουμε για τη Μακεδονία, αλλά ο υπουργός Αμυνας δεν μπόρεσε να πλησιάσει στα ‘Ιμια. Το εμπόδισαν τα τουρκικά πλοία που είχαν πάρει καίριες θέσεις. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και στην Κυβέρνηση φαίνεται να σφυρίζουν αδιάφορα.

Τα ρεπορτάζ στις εφημερίδες συνεχώς πυκνώνουν και γράφουν άλλοτε για 3.500, μερικές φορές για 5.000 κι άλλοτε για 10.000 τραπεζουπαλλήλους που πρέπει να αποχωρήσουν από την εργασία τους τα επόμενα χρόνια. Οι αριθμοί ποικίλουν ανάλογα με την πηγή στην οποία βασίστηκε η κάθε εφημερίδα, αλλά δεν διαφωνούν πως πρόκειται για χιλιάδες εργαζόμενους. Τι την ενδιαφέρει την Κυβέρνηση αν απολυθούν μερικές χιλιάδες υπάλληλοι; Αρκεί να μην είναι από το Δημόσιο.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ ανευθυνότητας και προχειρότητας. Χωρίς αντικειμενικές τιμές είναι 2.694 περιοχές, δηλαδή η μισή χώρα, επειδή δεν βρήκαν εκτιμητές. Σε αυτό το χάλι θα βασιστεί η φορολόγηση όλων μας με τον φετινό ΕΝΦΙΑ. Μόλις πριν από τρείς ημέρες η ΠΟΜΙΔΑ έδωσε στη δημοσιότητα έρευνα από την οποία προκύπτει ότι το 38,3 % δηλώνει ότι θα δυσκολευτεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και το 25,4 % ότι δεν θα μπορέσει να το κάνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK