Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ: Ο γαμπρός του Ερντογάν που φτιάχνει drones made in Turkey

Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ: Ο γαμπρός του Ερντογάν που φτιάχνει drones made in Turkey

Η στρατηγική του Ερντογάν εκφράζει την επιθυμία για τη δημιουργία μιας εγχώριας και συγχρόνως πανίσχυρης αμυντικής βιομηχανίας που θα καθιστά την Τουρκία πολεμικά αυτάρκη

tourkia

Απόφοιτος του MIT και παντρεμένος με τη νεότερη κόρη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ εργάζεται για να κάνει την Τουρκία ισχυρή πολεμική δύναμη με σημαία τα νέας τεχνολογίας drones.

Ο 41χρονος που ενστερνίζεται τη φιλοδοξία του πεθερού του, να καταστεί η Τουρκία ως η πλέον ισχυρή και πολεμικά ανεξάρτητη χώρα, ηγείται της Baykar Defence, κατασκευάστρια εταιρεία πολεμικών όπλων τύπου drone. Μέχρι σήμερα, η νέα αυτή τεχνολογία στην οποία ποντάρει ο Τούρκος Πρόεδρος, έχει βάλει σε νέες περιπέτειες τη χώρα. Ναι, μεν, έχει ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία νέων συμμαχικών συνασπισμών αλλά συγχρόνως έχει προκαλέσει τριγμούς σε παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας στο NATO.

«Τα νέα μας πολεμικά όπλα τα θαυμάζουν σε όλο τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος τον Ιανουάριο. «Το 93% των νέων μας όπλων κατασκευάζονται στην Τουρκία. Έχουν αποδείξει έμπρακτα πως αλλάζουν τους κανόνες του πολέμου όπως ακριβώς άλλαξαν και τις εξελίξεις στη Λιβύη».

Η πρόθεση από την πλευρά της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Η νέα αυτή στρατηγική αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης και συνεχούς προσπάθειας για ανάπτυξη μιας αμυντικής βιομηχανίας που θα είναι αυτάρκης σε συνδυασμό με τη βαθιά επιθυμία του Ερντογάν να μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας από τα ξένα οπλικά συστήματα. «Η χώρα εξελίσσεται συνεχώς σε αυτόν τον τομέα. Αποτελεί μία αναδυόμενη δύναμη στην αγορά και δυνητικά θα μπορούσε να καταστεί ηγέτιδα της» δήλωσε ειδικός επί του θέματος.

Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ: Ο γαμπρός του Ερντογάν που φτιάχνει drones made in Turkey

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης