Τζο Μπάιντεν: Ο βήχας του ανησύχησε τους χρήστες των social media

Τζο Μπάιντεν: Ο βήχας του ανησύχησε τους χρήστες των social media

Φοράει ειδική μπότα μετά το ατύχημα που είχε με τον σκύλο του και τώρα έχει ένα μικρό κρυολόγημα 

biden-cough
Τι συμβαίνει και βήχει ο Μπάιντεν; Σε χθεσινή του ομιλία, διάρκειας 14 λεπτών, προσπάθησε να καθαρίσει το λαιμό του 17 φορές. Γιατί; Εάν ισχύει η παρατήρηση ενός χρήστη στα social media, τότε τι συμβαίνει με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ;

Εκτός από την ειδική μπότα που φοράει μετά το ατύχημα που είχε παίζοντας με τον σκύλο του Μέιτζορ, τώρα εμφανίστηκε και άλλο πρόβλημα υγείας. Χθες, προσπαθούσε να καθαρίσει το λαιμό του όχι μία αλλά αρκετές φορές, την ώρα που κατηγορούσε ανοικτά τον Τραμπ ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί την ήττα του μετά και την - αναμενόμενη- εκλογή του (Μπάιντεν) από το Σώμα των Εκλεκτόρων.

Joe Biden clears throat through speech after Electoral College certification results


Σε ομιλία του από το σπίτι του στο Ντέλαγουερ, ο 78χρονος Δημοκρατικός άρχισε να επικρίνει τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο, ενώ ο βήχας τον ανάγκαζε πολλές φορές να διακόπτει την λεκτική του επίθεση εναντίον του Τραμπ: «Σας ευχαριστώ, αλλά έχω κρυώσει λίγο, λυπάμαι, αλλά κοιτάξτε, τα καταφέρατε, τα καταφέρατε, δεν είναι αστείο», είπε αφότου τελείωσε την ομιλία του για να εξηγήσει στους Αμερικανούς τι συμβαίνει με την υγεία του.

«Αυτή η εκστρατεία για την προεδρία μοιάζει περισσότερο με την πρώτη φορά που ήμουν 29 ετών και διεκδικούσα αξίωμα στη Γερουσία. Πίστευα ότι οι απλοί άνθρωποι και οι εξαιρετικοί άνθρωποι θα έρθουν μαζί μου... Δεν μας απογοητεύσατε. Δεν απογοητεύσατε τη χώρα. Το εννοώ πραγματικά, σκεφτείτε το», πρόσθεσε.

Πάντως, οι χρήστες στα social media μοιράζονται την ανησυχία τους για την υγεία του προέδρου Τζο ακούγοντας τον βήχα και την βραχνή φωνή του. Ένας χρήστης έγραψε στο Twitter: «Πιες λίγο νερό, Τζο. Μας τρομάζεις». Από την πλευρά της, η γιατρός Μέλοντι ΜακΚλάουντ έγραψε στο Twitter, απευθυνόμενη στην ανώτερη σύμβουλο του Μπάιντεν Κάριν Ζαν-Πιέρ, να τον συμβουλεύει να βήχει στο εσωτερικό του αγκώνα του παρά στο χέρι του για καλύτερη υγιεινή.

«Συγχαρητήρια. Αλλά παρακαλώ... πείτε στον εκλεγμένο πρόεδρο Μπάιντεν να βήχει στο εσωτερικό του αγκώνα του και όχι στο χέρι του. Ως γιατρός, μου αρέσει κάθε φορά να το βλέπω. Σας παρακαλούμε. Εξασκηθείτε αν χρειαστεί. Δώστε ένα καλό παράδειγμα. Ευχαριστώ», είπε η Δρ Μέλοντι Κλάουντ.

Ο πολιτικός ανταποκριτής του δικτύου «NPR», Σκοτ Ντιτρόου έγραψε ότι ο Μπάιντεν συνήθως καθαρίζει το λαιμό του κατά τη διάρκεια ομιλιών, αλλά «αυτός είναι ο πιο επίμονος βήχας που έχω ακούσει». Ένας χρήστης του Twitter ρώτησε: «Χρειάζεται να κάνει τεστ COVID ο Μπάιντεν;»

Aφότου ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Μπάιντεν επέμεινε ότι ένα μικρό κρυολόγημα φταίει. Ο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε τεστ Covid την περασμένη Παρασκευή και το τεστ βγήκε αρνητικό, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ένας χρήστης του Twitter υποστήριξε ότι «ο Μπάιντεν καθάρισε το λαιμό του τουλάχιστον 17 φορές απόψε στην ομιλία του 14 λεπτών!». «Μήπως πρέπει να πάρει σιρόπι για τον βήχα;», ήταν η πρόταση ενός άλλου χρήστη.


Ειδήσεις σήμερα

Θανατική ποινή για τον διαβόητο «δολοφόνο του Twitter» - Βίαζε, στραγγάλιζε και διαμέλιζε τα θύματά του 

«Είμαι super-spreader κορωνοϊού»: Η 22χρονη αδερφή της Κέιτ Μος, τα φιλιά με τη φίλη της και η συγγνώμη (βίντεο) 

Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα - Τι δείχνει το crash test του click away
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ