Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές,ελιές και ταλιατέλες

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές,ελιές και ταλιατέλες

Ένα νόστιμο πιάτο για το καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι με όμορφα χρώματα κι αρώματα.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές,ελιές και ταλιατέλες


Κλείσιμο
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης
Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

    1 κοτόπουλο, σε μερίδες
    2 πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες, σε λωρίδες
    2 πιπεριές πράσινες, καθαρισμένες, σε λωρίδες
    ελιές μαύρες και πράσινες
    2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 κουτ. γλυκού πάπρικα
    1 φύλλο δάφνης
    2 κλαράκια θυμάρι
    3 κλαράκια μαϊντανό
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 κιλό ντομάτες ώριμες ξυσμένες στον τρίφτη
    1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    1 πακέτο ταλιατέλες
    1 κουτ.σούπας βούτυρο για τα ζυμαρικά
    μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
    πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Διαδικασία


Ετοιμάζετε το κοτόπουλο
Βήμα 1

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ευρύχωρη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε δύο δόσεις μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφήνετε το κοτόπουλο στην άκρη.
Βήμα 2

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφού βγάλουν τα αρώματά τους, βάζετε όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί, πασπαλίζετε με την πάπρικα και το καγιέν αν χρησιμοποιήσετε. Προσθέτετε τα μυρωδικά (δάφνη, θυμάρι, μαϊντανό) και τις ξυσμένες ντομάτες.
Βήμα 3

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο. Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνετε τις ελιές και μετά από λίγο δοκιμάζετε το φαγητό στο αλάτι.

Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά
Βήμα 1

Βάζετε το νερό να πάρει βράση, προσθέτετε ανάλογο αλάτι και μαγειρεύετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο τους. Τις στραγγίζετε.
Βήμα 2

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο, τη βάζετε στη φωτιά να λιώσει μαζί με το λάδι και σβήνετε το μάτι. Ρίχνετε μέσα κι ανακατεύετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά.
Βήμα 3

Μοιράζετε τις ταλιατέλες σε πιάτα και από πάνω συμπληρώνετε από μία μερίδα κοτόπουλο, σάλτσα και ελιές. Συνοδεύετε το φαγητό με τριμμένη μυζήθρα ή άλλο τυρί της επιλογής σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης