Project Ανακαίνιση: Όλα όσα θα χρειαστείτε με τις συμβουλές της ISOMAT
isomat_coverphoto

Project Ανακαίνιση: Όλα όσα θα χρειαστείτε με τις συμβουλές της ISOMAT

Προγραμματίζετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας; Η ISOMAT είναι δίπλα σας με ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε χώρο ώστε να επιλέξετε ανάλογα με την ανάγκη, το budget σας και το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε!

Ξεκινάμε;
Μπορεί σε μια ανακαίνιση οι τελικές επιφάνειες να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας γιατί προσδίδουν την επιθυμητή αισθητική στον ανανεωμένο μας χώρο, αλλά το εγγυημένο αποτέλεσμα θα εξασφαλιστεί μόνο αν προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία των επιφανειών και οι απαιτούμενες επισκευές. Η  ISOMAT διαθέτει μια ευρεία γκάμα επισκευαστικών υλικών και υλικών προετοιμασίας επιφανειών που μπορούν να καλύψουν κάθε απαίτηση σε τοίχους και δάπεδα, όπως επισκευές σκυροδέματος, τοιχοποιίας και σοβάδων. Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

Ανακαίνιση με υλικά ISOMAT



Εσωτερικοί Χώροι

Μπάνιο
Η ανακαίνιση ξεκινάει συνήθως από τα μπάνια καθώς είναι οι χώροι που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη καταπόνηση από τη χρήση και την υγρασία αλλά κι αυτοί που θέλουμε οπωσδήποτε να αλλάξουμε όταν νοικιάζουμε ή αγοράζουμε ένα σπίτι με προηγούμενο ένοικο. Για εσάς που χρειάζεστε μία ριζική ανακαίνιση, ξεκινήστε τις εργασίες δίνοντας προτεραιότητα στη σωστή στεγάνωση, καθώς μια άστοχη επιλογή υλικών θα μπορούσε να οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας, σε αποκόλληση πλακιδίων, σε «σκάσιμο» του χρώματος στους τοίχους και σε επέκταση της υγρασίας σε γειτονικούς χώρους. Ξεφορτωθείτε μια για πάντα την υγρασία εφαρμόζοντας το ετοιμόχρηστο ελαστομερές στεγανωτικό ISOMAT SL-17 πριν την τοποθέτηση πλακιδίων. Συνεχίστε με την απόλυτη τάση στο home décor, τα πλακάκια μεγάλων διαστάσεων (big slabs) που κυριαρχούν πλέον στις αρχιτεκτονικές προτιμήσεις, καθώς μεταμορφώνουν τους χώρους με την avant garde αισθητική τους και προσδίδουν αίσθηση πολυτέλειας. Επίσης, δημιουργούν την αντίληψη επέκτασης και συνέχειας του χώρου και την ψευδαίσθηση ότι το μπάνιο είναι μεγαλύτερο, ενώ ο περιορισμός του αριθμού των απαιτούμενων αρμών εξασφαλίζει τις βέλτιστες συνθήκες υγιεινής! Η τοποθέτηση μεγάλων πλακιδίων όμως αποτελεί μια δύσκολη εργασία για τους επαγγελματίες εφαρμοστές και απαιτεί ιδιαίτερη τεχνογνωσία αλλά και χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και υλικών. Η ISOMAT έχει αναπτύξει μια καινοτόμα, υψηλής ποιότητας κόλλα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τοποθέτησης των πολύ μεγάλων πλακιδίων, την ISOMAT AK-23 XXL, η οποία σε συνδυασμό με τον υψηλών επιδόσεων, ιδιαίτερα υδαταπωθητικό αρμόστοκο MULTIFILL-DIAMOND 1-12 αποτελούν το ιδανικό σύστημα ακόμη και για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Εάν τα παλιά σας πλακάκια είναι σταθερά και καλά κολλημένα και δεν θέλετε να μπείτε στη φασαρία να τα αφαιρέσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε λιτούς και φιλόξενους χώρους μοναδικής αισθητικής επιλέγοντας επιστρώσεις πατητής τσιμεντοκονίας, η οποία προσφέρει λεία, ενιαία επιφάνεια που μεγαλώνει τον χώρο και καθαρίζεται εύκολα, ενώ το μικρό πάχος εφαρμογής της την καθιστά ιδανική λύση ανακαίνισης. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της οικογένειας προϊόντων DUROCRET-DECO ή των ετοιμόχρηστων ακρυλικών επιχρισμάτων ACRYL-DECO. Η επιλογή της απόχρωσης και της τεχνοτροπίας εφαρμογής μπορούν πραγματικά να απογειώσουν αισθητικά τον χώρο σας!

EXTRA TIP: Εφαρμόστε την πατητή τσιμεντοκονία και σε χτιστά έπιπλα, δημιουργώντας απόλυτα μονολιθικές επιφάνειες!

Μάθετε τα πάντα για την πατητή τσιμεντοκονία εδώ

Τέλος, αν το μόνο πρόβλημα είναι η ενίσχυση της στεγάνωσης του μπάνιου σας και η ανανέωση μουχλιασμένων αρμών με μαύρα στίγματα, μπορείτε απλά να επισκευάσετε τους υφιστάμενους αρμόστοκους με τον υδαταπωθητικό αρμόστοκο πορσελάνινης υφής MULTIFILL-SMALTO 1-8 και να τους προστατέψετε από την υγρασία και την εμφάνιση αλάτων με εφαρμογή του νανοεμποτισμού NANOPRO-C. Για τη σφράγιση των δύσκολων σημείων συναρμογής επιλέξτε την αντιμηκυτιακή σιλικόνη DOMOSIL-MICRO.

Δάπεδα & Τοίχοι
Αλλάξτε εξ ολοκλήρου την όψη του εσωτερικού του σπιτιού σας ξεκινώντας από το πάτωμα χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσετε το υφιστάμενο, παρκέ ή πλακάκια, αρκεί να είναι σταθερό! Το διακοσμητικό δάπεδο FLAKE FLOORING της ISOMAT αποτελεί μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα μοντέρνα πρόταση επίστρωσης δαπέδου που εφαρμόζεται γρήγορα, εύκολα και σε μικρό πάχος. Επιλέξτε την απόχρωση βαφής που επιθυμείτε και έπειτα το μέγεθος, την απόχρωση και την πυκνότητα επίπασης των νιφάδων, και δημιουργήστε μοναδικούς συνδυασμούς! Το δάπεδο Flake Flooring προσφέρει μία λεία επιφάνεια χωρίς αρμούς, εύκολη στο καθάρισμα, ενώ συγκριτικά με μονόχρωμες επιφάνειες δεν φαίνεται αν λερωθεί ή χαραχθεί. Περισσότερα σχετικά με το δάπεδο Flake Flooring.

Για μονολιθικές επιφάνειες που μεγαλώνουν τον χώρο και δυνατότητα επιλογής διαφορετικών τεχνοτροπιών μπορείτε να επιλέξετε τις έτοιμες προς χρήση διακοσμητικές ακρυλικές επιστρώσεις της σειράς ACRYL-DECO. Με εφαρμογή σε δάπεδα, τοίχους και χτιστά έπιπλα σε μικρό πάχος, πρωταγωνιστούν στη σύγχρονη δόμηση και προσφέρουν ανάλαφρη αισθητική. Βρείτε τες εδώ.

Χρώματα
Ανακαίνιση χωρίς χρώμα δεν γίνεται!

Γι’ αυτό και η ομάδα της ISOMAT, σε συνεργασία με μία 12μελή ομάδα αρχιτεκτόνων, interior designers και color experts από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ελλάδα, δημιούργησε με πολυ μεράκι μία διαφορετική βεντάλια χρωμάτων, τη μοναδική premium χρωματική συλλογή CHROMA. Με πάνω από 1500 διαφορετικές αποχρώσεις βασισμένες στις πιο σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση, η CHROMA είναι το ιδιαίτερο χρωματολόγιο που ψάχνατε για να δώσετε ζωή και να αποτυπώσετε την ομορφιά του χαρακτήρα σας στον χώρο σας! Ανακαλύψτε την εδώ

Κι επειδή η ποιότητα αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι καθοριστική για την υγεία και την ποιότητα ζωής μας, τα χρώματα εσωτερικών χώρων ISOMAT εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ποιότητα εσωτερικού αέρα και ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης. Φέρουν την πιστοποίηση Indoor Air Comfort Gold (IACG), καλύπτοντας τα πιο αυστηρά κριτήρια για τις εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) και θεωρούνται «Best in class» σχετικά με τις εκπομπές VOC. Βρείτε την πλήρη γκάμα χρωμάτων ISOMAT εδώ

EXTRA TIP : Για το μπάνιο και την κουζίνα επιλέξτε το εξαιρετικής ποιότητας, ματ πλαστικό χρώμα για προστασία από μούχλα και βακτήρια, ISOMAT BATH & KITCHEN.

 

Εξωτερικoί Χώροι

Εξωτερικές όψεις
Είτε πρόκειται για διαμέρισμα σε πολυκατοικία είτε μονοκατοικία η πρώτη εξωτερική εργασία που πλέον επιβάλλεται τόσο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτίσματος και την εξοικονόμηση ενέργειας όσο και για την ταυτόχρονη ανακαίνιση των εξωτερικών όψεων, είναι αδιαμφισβήτητα η εξωτερική θερμομόνωση. Η ISOMAT είναι η μόνη ελληνική εταιρεία με εμπειρία 20 χρόνων στην εξωτερική θερμομόνωση και έχει αναπτύξει 5 διαφορετικά πιστοποιημένα συστήματα ISOMAT THERMOSYSTEM, ανταποκρινόμενα στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε κτιρίου.

Η εξωτερική θερμομόνωση αναβαθμίζει όχι μόνο ενεργειακά αλλά και αισθητικά τα κτίρια, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, περιορισμός των λειτουργικών εξόδων, αύξηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου και θερμική άνεση που θα αλλάξει εντελώς την καθημερινότητά σας!

Γνωρίστε τα πάντα για τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM εδώ

Παράλληλα, η ISOMAT έχει αναπτύξει τη νέα πρωτοποριακή βεντάλια FACADE, η οποία είναι ειδικά διαμορφωμένη για κτιριακές όψεις και σας λύνει τα χέρια στην επιλογή αποχρώσεων υψηλής αντοχής είτε αφορά εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης είτε απλή επαναβαφή του κελύφους. Στην FACADE θα βρείτε 100 έτοιμες, ολοκληρωμένες χρωματικές προτάσεις για όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου, αλλά και την επιλογή να εφαρμόσετε αγαπημένες σκούρες αποχρώσεις με την καινοτόμα τεχνολογία COOL TECHNOLOGY, ώστε να ανακλούν σε μεγάλο ποσοστό την ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών στις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου. Ανακαλύψτε τη νέα FACADE

Ταράτσα
Η ταράτσα αποτελεί ίσως την πιο εκτεθειμένη επιφάνεια ενός κτιρίου στην υγρασία, τη βροχή, τον παγετό, τον ήλιο και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Αν η υγρομόνωσή της δεν είναι επαρκής μπορεί να προκληθούν σημαντικά προβλήματα, τα οποία όχι μόνο δυσχεραίνουν την καθημερινότητά σας, αλλά αυξάνουν και τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του κτιρίου σας. Τα επαλειφόμενα στεγανωτικά είναι εύκολη, γρήγορη και σίγουρη λύση στεγανοποίησης ακόμα και σε μη ομαλό υπόστρωμα, πάνω σε υφιστάμενες στεγανωτικές στρώσεις ή και για δύσκολα σημεία, όπως γωνίες, ακμές, ενώσεις κλπ. Προσφέρουν μία ενιαία, ελαστική, στεγανή και ατμοπερατή μεμβράνη, χωρίς αρμούς και ενώσεις, η οποία έχει υψηλή ελαστικότητα και μεγάλη αντοχή στις καιρικές επιδράσεις. Για ταράτσες με κλίσεις χωρίς λιμνάζοντα νερά επιλέξτε την πιο κλασική λύση στεγάνωσης, το ISOFLEX! Αν οι κλίσεις δεν είναι επαρκείς, με αποτέλεσμα η ταράτσα να κρατάει κατά τόπους για μικρό χρονικό διάστημα λιμνάζοντα νερά, τότε επιλέξτε το υβριδικό, ελαστομερές, επαλειφόμενο στεγανωτικό ταρατσών ISOFLEX-HYBRID. Τέλος, σε ταράτσες με τις πιο υψηλές απαιτήσεις, όπως π.χ. μακροχρόνια παραμονή στάσιμων νερών, η κορυφαία επιλογή στεγάνωσης είναι το 100% πολυουρεθανικό επαλειφόμενο στεγανωτικό ταρατσών ISOFLEX-PU 500, το οποίο έχει προσδοκώμενη διάρκεια ζωής 25 έτη!

 

Μάθετε περισσότερα για την ιδανική λύση στεγάνωσης για το δικό σας σπίτι εδώ

Μπαλκόνι & Κήπος
Αν είστε από αυτούς που απολαμβάνουν το μπαλκόνι τους, τότε σίγουρα πρέπει να  το προσθέσετε  στη λίστα της ανακαίνισης!
Μπαλκόνι ίσον συνήθη προβλήματα υγρασίας στους κάτω ορόφους, οπότε για να το απολαύσετε αντιμετωπίστε πρώτα άμεσα την υγρασία διατηρώντας τα υφιστάμενα πλακάκια. Αρκεί να σιγουρευτείτε για τη σταθερότητά τους, να επισκευάσετε τους αρμούς επιλέγοντας ανάμεσα στην ευρεία γκάμα αποχρώσεων του υδαταπωθητικού αρμόστοκου MULTIFILL-SMALTO 1-8 και να επιλέξετε το διάφανο πολυουρεθανικό στεγανωτικό ISOFLEX-PU 650, το οποίο εφαρμόζεται πάνω στα υφιστάμενα πλακάκια και εγγυάται απόλυτη στεγάνωση και προστασία.

Εάν έχετε μεγάλο μπαλκόνι, βεράντα ή κήπο και θέλετε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τον χώρο δίνοντάς του ιδιαίτερη αισθητική, τολμήστε να κάνετε τη διαφορά με τα διακοσμητικά δάπεδα της ISOMAT.

Το διακοσμητικό δάπεδο με όψη σύγχρονου μωσαϊκού TERRAZZO επαναφέρει στις τάσεις της αρχιτεκτονικής τη vintage αισθητική του μωσαϊκού σε πιο μοντέρνα εκδοχή. Οι μονολιθικές επιφάνειες και το ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα κερδίζουν τις εντυπώσεις! Γνωρίστε το εδώ.

Για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα που έρχεται σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον, το διακοσμητικό δάπεδο STONE CARPET της ISOMAT προσφέρει μια διακοσμητική, αντιολισθηρή επιφάνεια υψηλής αισθητικής με πρωταγωνιστή τις φυσικές ψηφίδες σε διάφορες αποχρώσεις. Μάθετε περισσότερα εδώ

 

Όποιες κι αν είναι οι εργασίες στις οποίες θα προχωρήσετε για την ανακαίνιση του χώρου σας, δώστε σημασία στην ποιότητα και φυσικά στην αισθητική που σας αντιπροσωπεύει!

Η ISOMAT είναι δίπλα σας με ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε ανάγκη, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη και παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων υψηλής ποιότητας, φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, στην καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής! Ανακαλύψτε όλες τις διαθέσιμες λύσεις εδώ  

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ