Με την EASY EDUCATION, η Βιβλιοθήκη της Βέροιας στις Βρυξέλλες

Με την EASY EDUCATION, η Βιβλιοθήκη της Βέροιας στις Βρυξέλλες

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας με την υποστήριξη της EASY EDUCATION ήταν η μοναδική ελληνική Βιβλιοθήκη που συμμετείχε στη διαδραστική έκθεση GENERATION CODE στις Βρυξέλλες

viv3
Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, βιβλιοθήκες από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν με πλήθος κόσμου και με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την «Εβδομάδα του Κώδικα» (www.codeweek.eu). Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας (η μοναδική ελληνική Βιβλιοθήκη).

Η παρουσία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του «Κέντρου δια βίου μάθησης Easy Education» που είναι υποστηρικτής της για το 2019.

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Easy Education φροντίζει επί δέκα συναπτά έτη, από την αρχή της λειτουργίας της, να επιστρέφει μέρος των εσόδων της στην κοινωνία. Σκοπός των δράσεων υποστήριξης είναι αφενός η αρωγή ομάδων που παράγουν κοινωνικό έργο και προάγουν τον πολιτισμό και αφετέρου ο παραδειγματισμός και άλλων φορέων / οργανισμών / επιχειρήσεων να κινητοποιηθούν και να πράξουν ομοίως.

Ο Οργανισμός Public Libraries 2030 (https://publiclibraries2030.eu) διοργανώνει κάθε χρόνο το «Generation Code: Born at the Library», όπου σε μια διαδραστική έκθεση παρουσιάζονται τα κορυφαία καινοτόμα ψηφιακά εκθέματα από δημόσιες βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την ΕΕ.

48902440828_bda6218b41_k
48902440993_d55f8993a7_k


Κλείσιμο
Στην Ευρώπη, οι 65.000 δημόσιες βιβλιοθήκες της αποτελούν έναν προσβάσιμο και ασφαλή χώρο για τα μέλη τους, παιδιά και ενήλικες. Περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια υπήκοοι της Ε.Ε. παρακολουθούν μαθήματα ψηφιακής παιδείας στη βιβλιοθήκη τους και καταρτίζονται με βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Στην έκθεση, παρουσιάστηκε από τον Υπεύθυνο Τεχνολογίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας κ. Γιώργο Μπίκα, ένα δείγμα από τις δράσεις που το Veria Tech Lab της Βιβλιοθήκης διοργανώνει για τα μέλη της. Δράσεις Ρομποτικής, Virtual Reality, 3d Printing, Electric Circuits ήταν μερικές από τις δράσεις που ενθουσίασαν τους επισκέπτες της εκδήλωσης, παιδιά και ενήλικες. Το παρόν έδωσαν πλήθος ευρωβουλευτών απ’όλες τις χώρες της Ευρώπης. Από την Ελλάδα παρευρέθηκαν και ενημερώθηκαν οι Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Αρβανίτης και Αλέξης Γεωργούλης.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, http://www.libver.gr
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Easy Education https://www.easy-education.gr

Οργανισμός Public Libraries 2030 https://publiclibraries2030.eu
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης