Με την EASY EDUCATION, η Βιβλιοθήκη της Βέροιας στις Βρυξέλλες

viv3

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας με την υποστήριξη της EASY EDUCATION ήταν η μοναδική ελληνική Βιβλιοθήκη που συμμετείχε στη διαδραστική έκθεση GENERATION CODE στις Βρυξέλλες

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, βιβλιοθήκες από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν με πλήθος κόσμου και με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την «Εβδομάδα του Κώδικα» (www.codeweek.eu). Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας (η μοναδική ελληνική Βιβλιοθήκη).

Η παρουσία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του «Κέντρου δια βίου μάθησης Easy Education» που είναι υποστηρικτής της για το 2019.

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Easy Education φροντίζει επί δέκα συναπτά έτη, από την αρχή της λειτουργίας της, να επιστρέφει μέρος των εσόδων της στην κοινωνία. Σκοπός των δράσεων υποστήριξης είναι αφενός η αρωγή ομάδων που παράγουν κοινωνικό έργο και προάγουν τον πολιτισμό και αφετέρου ο παραδειγματισμός και άλλων φορέων / οργανισμών / επιχειρήσεων να κινητοποιηθούν και να πράξουν ομοίως.

Ο Οργανισμός Public Libraries 2030 (https://publiclibraries2030.eu) διοργανώνει κάθε χρόνο το «Generation Code: Born at the Library», όπου σε μια διαδραστική έκθεση παρουσιάζονται τα κορυφαία καινοτόμα ψηφιακά εκθέματα από δημόσιες βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την ΕΕ.

48902440828_bda6218b41_k
48902440993_d55f8993a7_k


Στην Ευρώπη, οι 65.000 δημόσιες βιβλιοθήκες της αποτελούν έναν προσβάσιμο και ασφαλή χώρο για τα μέλη τους, παιδιά και ενήλικες. Περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια υπήκοοι της Ε.Ε. παρακολουθούν μαθήματα ψηφιακής παιδείας στη βιβλιοθήκη τους και καταρτίζονται με βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Στην έκθεση, παρουσιάστηκε από τον Υπεύθυνο Τεχνολογίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας κ. Γιώργο Μπίκα, ένα δείγμα από τις δράσεις που το Veria Tech Lab της Βιβλιοθήκης διοργανώνει για τα μέλη της. Δράσεις Ρομποτικής, Virtual Reality, 3d Printing, Electric Circuits ήταν μερικές από τις δράσεις που ενθουσίασαν τους επισκέπτες της εκδήλωσης, παιδιά και ενήλικες. Το παρόν έδωσαν πλήθος ευρωβουλευτών απ’όλες τις χώρες της Ευρώπης. Από την Ελλάδα παρευρέθηκαν και ενημερώθηκαν οι Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Αρβανίτης και Αλέξης Γεωργούλης.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, http://www.libver.gr
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Easy Education https://www.easy-education.gr

Οργανισμός Public Libraries 2030 https://publiclibraries2030.eu

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DODONI-logo_theiko_pagoto_final-01

Το 2019 αποδείχτηκε μια χρονιά με σταθεροποιητικές τάσεις για την εταιρεία ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΕΕ, αντισταθμίζοντας τις απώλειες της δύσκολης άνοιξης στην αγορά του παγωτού, με μια δυνατή καλοκαιρινή και τουριστική σεζόν. Έχοντας κερδίσει την προτίμηση της ελληνικής κοινωνίας και με δεδομένο ότι πλέον διακρίνονται αυξητικές τάσεις στην κατανάλωση του παγωτού και κατά τους χειμερινούς μήνες, η Ελληνική εταιρεία παγωτού προσβλέπει σε καλά αποτελέσματα μέχρι το κλείσιμο του χρόνου.

parousiasi

Μια διαχρονική πρωτοβουλία του Σοφοκλή Ξυνή για το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων στην Εκπαίδευση Για εξωστρέφεια σε επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης, με σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία, μιλά και το Υπουργείο Παιδείας

ΕΥΧΟΣΤΟΛΙΔΙΑ

Όλοι μαζί πραγματοποιούμε εφέτος ακόμη περισσότερες ευχές παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», τα Παιδικά Χωριά SOS και το Ίδρυμα Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα.

Η-Avis-σημειωσε-ρεκορ-επισκεψεων-στην-εκθεση-Cargo-Truck-_-Van-2019

H Avis, η μεγαλύτερη εταιρία ενοικίασης και leasing οχημάτων στην Ελλάδα, συμμετείχε με ένα εντυπωσιακό περίπτερο στην έκθεση “Cargo Truck & Van 2019”, που διοργανώθηκε 9 με 11 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo, ξεχωρίζοντας για μία ακόμη φορά με την παρουσία της ανάμεσα σε 250 εκθέτες.

zag00

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, είναι χορηγός στο «Μεγάλο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Αθλητικές Ακαδημίες – Ανακυκλώνουμε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο» που  πραγματοποιείται από 10 Οκτωβρίου 2019 έως 10 Μαρτίου 2020 στα «Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» και στα «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» σε όλη τη χώρα

prostatis

Με αφορμή το κίνημα Movember ενημερωνόμαστε για ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες άνω των 40, τη δυσλειτουργία του προστάτη. Τα καλά νέα είναι ότι αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα και ότι η πρόληψη και μερικοί απλοί κανόνες μπορούν να σας προφυλάξουν από τα χειρότερα.