Chef και Pastry Chef: Τα πρώτα βήματα για μια λαμπρή πορεία

Chef και Pastry Chef: Τα πρώτα βήματα για μια λαμπρή πορεία

Μια δυνατή επαγγελματική σταδιοδρομία προϋποθέτει επαρκή κατάρτιση για να δημιουργηθούν οι ανάλογες προοπτικές εξέλιξης. Ποια, όμως, είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος επίδοξος chef ή pastry-chef για να κάνει το σωστό ξεκίνημα;

lemd_arthro
Τα επαγγέλματα του chef και pastry-chef είναι από τις επιλογές όπου απαιτείται θεωρητική εκπαίδευση, αλλά η εργαστηριακή κατάρτιση είναι αυτή που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μελλοντική καριέρα ενός επαγγελματία του κλάδου. Οι μελλοντικοί επαγγελματίες, λοιπόν, των επισιτιστικών επαγγελμάτων, προκειμένου να αποκτήσουν ξεκάθαρη εικόνα των απαιτήσεων του χώρου θα πρέπει να εστιάσουν στα θεμέλια, που δεν είναι άλλα από το πλήρες πρόγραμμα σπουδών μιας εξειδικευμένης στο αντικείμενό της και καλά ενημερωμένης σχολής: http://www.lemonde.edu.gr/

LE MONDE Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς chefs
lemd3
lemd2
lemd1
Κλείσιμο


Τι περιλαμβάνει, όμως, ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα σπουδών και ποιος ο ρόλος του σε μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία; Η απάντηση είναι απλή: Προσφέρει κατ' αρχάς τις θεωρητικές γνώσεις, που περιλαμβάνουν από τις βασικές τεχνικές για τη σωστή παρασκευή παραδοσιακών και μοντέρνων εδεσμάτων, μέχρι σαφείς κατευθυντήριες για την οργάνωση μιας κουζίνας, αναφορικά με τον εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό, προσόντα απαραίτητα για να ανταπεξέλθει ένας επαγγελματίας στον χώρο.

lemd5
lemd4


Αυτό όμως που αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο στην εκπαίδευση των chefs και pastry-chefs δεν είναι άλλο από την εργαστηριακή κατάρτιση. Ένα πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει επαρκείς ώρες εργαστηριακών μαθημάτων που επιτρέπουν στους σπουδαστές να συμμετέχουν ενεργά και να δημιουργούν πραγματικές συνταγές υπό την καθοδήγηση του καθηγητή, χρησιμοποιώντας άφθονες πρώτες ύλες, υψηλής ποιότητας, είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει ικανούς επαγγελματίες. Επίσης, οι επιλογές υλικών και ο σωστός υπολογισμός κοστολογίου, ο σχεδιασμός των μενού και η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι μερικές από τις σταθερές, που αφορούν σε κάθε κατηγορία και είδος επισιτιστικής επιχείρησης, από τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, τις υπηρεσίες catering και μέχρι τα κρουαζιερόπλοια.

LE MONDE Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς pastry chefs

lemd7
lemd6


Η ολοκληρωμένη και άρτια εκπαίδευση καλλιεργεί συστηματικά το γευστικό και αισθητικό κριτήριο των σπουδαστών, ενώ όταν το πλάνο κατάρτισης περιλαμβάνει τα παραπάνω και ενισχύεται με ειδικά σεμιναριακά προγράμματα από chefs και pastry-chefs, με επισκέψεις σε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία και catering, σε συνδυασμό με πρακτικές εξάσκησης σε πραγματικό περιβάλλον, καθίσταται αυτόματα ισχυρό εφόδιο για μια λαμπρή σταδιοδρομία στο χώρο της εστίασης.

Για τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ιδρύθηκε το 1996 από επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και την Εκπαίδευση. Αποστολή του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE είναι να προσφέρει άριστα εκπαιδευτικά προγράμματα στις ειδικότητες του τουρισμού, με έμπειρους καθηγητές, ώστε οι απόφοιτοί του να αναγνωρίζονται ως οι κορυφαίοι επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα και διεθνώς, συμβάλλοντας στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού καθώς και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Το Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE, εκπαιδευτική δομή του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, προσφέρει προγράμματα πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

LE MONDE Website: http://www.lemonde.edu.gr/
Facebook: www.facebook.com/LE.MONDE.Institute
Instagram: https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDvOonBJ2vrSiozqzpncu7g
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης