Red Bull Cliff Diving: Αθλητικό υπερθέαμα στην ειδυλλιακή Λίμνη Βουλιαγμένη

Red Bull Cliff Diving: Αθλητικό υπερθέαμα στην ειδυλλιακή Λίμνη Βουλιαγμένη

Molly Carlson & Constantin Popovici οι μεγάλοι νικητές του Red Bull Cliff Diving στην Ελλάδα

Red-Bull-Cliff-Diving__11_
Πέρασαν 13 χρόνια από την τελευταία φορά που το Red Bull Cliff Diving World Series επισκέφτηκε την Ελλάδα, και όμως όλοι αισθάνονταν σαν να ήταν χθες. Χιλιάδες θεατές επισκέφτηκαν τη Λίμνη Βουλιαγμένη στις 24, 25 και 26 Μαΐου και παρακολούθησαν αθλητές παγκοσμίου κλάσης να βουτούν από τα 21 και 27 μέτρα.

H Αθήνα άνοιξε την αυλαία αυτού του παγκόσμιου διαγωνισμού και μάλιστα ήταν o πρώτος σταθμός που σηματοδότησε το νέο τριήμερο format, όπου οι αθλητές αγωνίζονται τρεις ημέρες αντί για δύο, ενώ ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει από κοντά αλλά και live μέσα από τα social κανάλια του Red Bull Cliff Diving, και το Red Bull TV όλους τους γύρους και όχι μόνο τους τελικούς.
Red-Bull-Cliff-Diving__1_
Red-Bull-Cliff-Diving__2_
Red-Bull-Cliff-Diving__3_

Κλείσιμο
Το Vodafone CU ήταν εκεί ως Experience Partner και προσέφερε 1+1 εισιτήριο για όσους ήθελαν να δουν από κοντά την μοναδική diving εμπειρία, αλλά και Unlimited Data σε όλους τους συνδρομητές του για το τριήμερο ώστε να μοιραστούν όλες τις βουτιές ή να το παρακολουθήσουν σε livestreaming.

Φέτος, ο βαθμός δυσκολίας (DD) είχε ανέβει, πράγμα που έκανε τα πράγματα πιο απαιτητικά για τους αθλητές, στη μάχη για το πολυπόθητο τρόπαιο “King Kahekili”. Η Καναδέζα Molly Carlson και ο Ρουμάνος Constantin Popovici ήταν οι μεγάλοι νικητές, εντυπωσίασαν κριτές και κοινό, και ξεκίνησαν πανηγυρικά την σεζόν του 2024.

Δυνατές «μάχες» της Carlson με την Iffland για την πρώτη θέση

Η Carlson, η οποία τις δύο τελευταίες σεζόν ερχόταν δεύτερη, πίσω από την Αυστραλέζα Rhiannan Iffland, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ ικανή να ανταποκριθεί στην πρόκληση, ξεπερνώντας την απερχόμενη πρωταθλήτρια για μόλις 0,1 βαθμό.

«Την τελευταία φορά που πήγα να κυνηγήσω τη Rhi, δεν μπόρεσα να αντέξω την πίεση, οπότε είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου που τα κατέφερα να το κάνω φέτος», δήλωσε η Carlson μετά τη νίκη της. «Ακριβώς ίδια βαθμολογία στην τελευταία βουτιά, αλλά είχα ξεχάσει αυτό το μικρό 0,1 της προηγούμενης μέρας... Μας αρέσει πολύ να πιέζουμε η μία την άλλη. Νομίζω ότι όταν βουτάμε όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έτσι όταν καταφέρνεις να βγεις πρώτος είναι το πιο συναρπαστικό συναίσθημα στον κόσμο».

Εδώ μπορείς να δεις τη βουτιά της Molly.

Στη 3η θέση του βάθρου – 4 βαθμούς πίσω από την Iffland – βρέθηκε η συμπατριώτισσα της Carlson, Simone Leathead, η οποία στα 21 της χρόνια αποτελεί την πιο νέα cliff diver. Το ανερχόμενο αστέρι του Red Bull Cliff Diving κέρδισε επίσης 1 επιπλέον βαθμό στο World Series επειδή πέτυχε την καλύτερη βουτιά της διοργάνωσης στην κατηγορία των γυναικών.
Red-Bull-Cliff-Diving__4_
Red-Bull-Cliff-Diving__5_
Red-Bull-Cliff-Diving__6_

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Popovici

Ο Ρουμάνος cliff diver πέρα από ένας πολύ ταλαντούχος αθλητής έχει καταφέρει να κάνει γνωστό το όνομά του και στο ελληνικό κοινό, με πολλούς να ανυπομονούν να δουν την βουτιά του στους τελικούς του Red Bull Cliff Diving.

Συνεχίζοντας την περσινή του επιτυχημένη σεζόν, χάρισε στο κοινό απίστευτη cliff diving δράση από την πλατφόρμα των 27 μέτρων. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Ισπανού Carlos Gimeno, ο Popovici ήταν αυτός που επικράτησε με μία άνετη διαφορά 29 βαθμών, χάρη σε μια εξαιρετική εκτέλεση Back 4 Somersaults 3 Twists Pike υπό πίεση στην τελευταία βουτιά της ημέρας.

«Νιώθω απίστευτα καλά που μπορώ να λέω ότι κέρδισα τον πρώτο σταθμό, είναι μια καλή αρχή και ελπίζω να παραμείνω εκεί», δήλωσε ο Popovici. «Μερικές φορές συμβαίνουν τραυματισμοί, όπως πριν από δύο ημέρες, και δεν ήμουν σίγουρος για το πώς θα ήταν η απόδοσή μου. Αλλά οι Έλληνες θεοί μου έδωσαν κάποιες δυνάμεις σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

Εδώ μπορείς να δεις τη βουτιά του Constantin.
Red-Bull-Cliff-Diving__7_
Red-Bull-Cliff-Diving__8_

Ο James Lichtenstein από τις ΗΠΑ για άλλη μια φορά πραγματοποίησε μια ήρεμη και ψύχραιμη βουτιά – πολύ χαρακτηριστίκη για τον ίδιο εμφάνιση – κερδίζοντας την 3η θέση και το τρίτο συνολικά βάθρο της καριέρας του.

Η καλύτερη βουτιά του διαγωνισμού στην κατηγορία των ανδρών και ο 1 επιπλέον βαθμός πήγε στον Ρουμάνο Catalin Preda, του οποίου η απίστευτη Arm Back 4½ Somersault Pike στον τελικό γύρο τον εκτόξευσε από την ένατη θέση στην τέταρτη.
Red-Bull-Cliff-Diving__9_
Red-Bull-Cliff-Diving__10_

Η Αθήνα παραδίδει πλέον τα ηνία στην Βοστώνη

Από τη Λίμνη Βουλιαγμένη και το μαγευτικό τοπίο της, η ελίτ του cliff diving θα αναχωρήσει για τη Βοστώνη και τον 100ο σταθμό του Red Bull Cliff Diving World Series, όπου θα επιδείξει τις ικανότητές της από το φημισμένο Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης.

Αποτελέσματα του Red Bull Cliff Diving στην Αθήνα

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
  1. Molly Carlson (Καναδάς) – 323.85 βαθμούς
  2. Rhiannan Iffland (Αυστραλία) – 323.75
  3. Simone Leathead (Καναδάς) – 319.10
  4. Elisa Cosetti (W) (Ιταλία) – 293.65
  5. Xantheia Pennisi (Αυστραλία) – 288.65
  6. Maria Paula Quintero (Κολομβία) – 277.35
  7. Meili Carpenter (ΗΠΑ) – 277.20
  8. Anna Bader (W) (Γερμανία) – 272.10
  9. Paty Valente (W) (Βραζιλία) – 252.65
  10. Yana Nestsiarava (W) (Ιταλία) – 244.15
  11. Eleanor Smart (ΗΠΑ) – 232.70
  12. Aimee Harrison (W) (Καναδάς) – 188.60


ΑΝΔΡΕΣ
  1. Constantin Popovici (Ρουμανία) – 424.15 βαθμούς
  2. Carlos Gimeno (Ισπανία) – 395.70
  3. James Lichtenstein (ΗΠΑ) – 384.40
  4. Catalin Preda (Ρουμανία) – 380.60
  5. Jonathan Paredes (Μεξικό) – 376.35
  6. Aidan Heslop (Μ. Βρετανία) – 367.35
  7. Miguel Garcia (W) (Κολομβία) – 336.35
  8. Oleksiy Prygorov (Ουκρανία) – 322.85
  9. Matt Cooper (W) (ΗΠΑ) – 309.80
  10. David Colturi (W) (ΗΠΑ) – 304.00
  11. Sergio Guzman (W) (Μεξικό) – 298.10
  12. Braden Rumpit (W) (Ν. Ζηλανδία) – 264.30


Κατάταξη
(μετά τον 1ο από τους 8 σταθμούς)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
  1. Molly Carlson (Καναδάς) – 20 βαθμούς
  2. Rhiannan Iffland (Αυστραλία) – 16
  3. Simone Leathead (Καναδάς) – 14
  4. Elisa Cosetti (W) (Ιταλία) – 10
  5. Xantheia Pennisi (Αυστραλία) – 8
ΑΝΔΡΕΣ
  1. Constantin Popovici (Ρουμανία) – 20 βαθμούς
  2. Carlos Gimeno (Ισπανία) – 16
  3. James Lichtenstein (ΗΠΑ) – 13
  4. Catalin Preda (Ρουμανία) – 11
  5. Jonathan Paredes (Μεξικό) – 8


Για εσένα που δεν πρόλαβες να δεις το συναρπαστικό αυτό event, ή ακόμα και για εσένα που θες να το δεις ξανά, μπορείς να το βρεις στο Red Bull TV.

Το Garnier Fructis Hairfood και το MEN EXPERT, μέσα από fun challenges έδιναν μοναδικά δώρα στο κοινό

Media Partner του Red Bull Cliff Diving ήταν ο ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης