Και ο έρωτας θέλει τον γιατρό του: Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Συνέδριο Σεξολογίας

Και ο έρωτας θέλει τον γιατρό του: Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Συνέδριο Σεξολογίας

Υπερσεξουαλικές συμπεριφορές, δυσφορία φύλου, gender x, παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο, sexting και εφηβεία, αλλά και ο ομοφυλοφιλικός σεξουαλικός προσανατολισμός είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν από διακεκριμένους επιστήμονες και καθηγητές

Και ο έρωτας θέλει τον γιατρό του: Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Συνέδριο Σεξολογίας
Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, η A' Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ  το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Προαγωγή της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές» και το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του ΑΠΘ διοργανώνουν το 3ο Συνέδριο Σεξολογίας 23-25 Φεβρουαρίου 2018 με συζητήσεις, αναλύσεις αλλά και πολλά workshops.

Τα θέματα που θα συζητηθούν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αφορούν σύμφωνα με τους επιστήμονες άτομα όλων των ηλικιών.

Κλείσιμο
«Πρακτικές κατευθυντήριες οδηγίες για την ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση του κολπικού σπασμού και της πρόωρης εκσπερμάτισης με αναλύσεις πραγματικών περιστατικών», «υπερσεξουαλικές συμπεριφορές», «δυσφορία φύλου», «gender x: πέρα από τον φυλετικό διμορφισμό», «παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο», «sexting και εφηβεία», «κατευθυντήριες οδηγίες για την ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση της γυναικείας οργασμικής δυσλειτουργίας και της ψυχογενούς στυτικής δυσλειτουργίας με αναλύσεις πραγματικών περιστατικών» αλλά και ο ομοφυλοφιλικός σεξουαλικός προσανατολισμός είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν από διακεκριμένους επιστήμονες και καθηγητές. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σεξουαλική λειτουργία είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με τις κοινωνικές μεταβολές. Η σύγχρονη κοινωνία βρίσκεται, παγκοσμίως, σε έντονη κινητικότητα με ταχύτατες αλλαγές που φυσικά συνοδεύονται από αντίστοιχες τροποποιήσεις στη σεξουαλική συμπεριφορά και στην ερωτική σχέση. Αυτή η τελευταία έχει υποστεί πολύ μεγάλες και γρήγορες αλλαγές με συνέπειες στις διαπροσωπικές συζυγικές σχέσεις και την πορεία του συζυγικού δεσμού.

Η λεγόμενη «σεξουαλική επανάσταση», το φεμινιστικό κίνημα, η ανακάλυψη των αντισυλληπτικών φαρμάκων και των φαρμάκων για την στυτική δυσλειτουργία αλλά και η επικείμενη κυκλοφορία νέων παρασκευασμάτων γύρω από τη σεξουαλική λειτουργία, μαζί με την πληθώρα των πληροφοριών σχετικά με τις σεξουαλικές πρακτικές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και μερίδας επιστημόνων, σε πολύ συγκεκριμένο τμήμα της σεξουαλικής συμπεριφοράς αγνοώντας τον βασικότερο ρόλο της στην ψυχική ισορροπία του ανθρώπου.

Η σεξουαλική υγεία σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτεί μια θετική και με σεβασμό προσέγγιση της σεξουαλικότητας και των σεξουαλικών σχέσεων, καθώς και τη δυνατότητα ευχάριστων και ασφαλών σεξουαλικών εμπειριών, χωρίς εξαναγκασμό, διακρίσεις και βία. Για να επιτευχθεί και να διατηρηθεί η σεξουαλική υγεία πρέπει να γίνονται σεβαστά, να προστατεύονται και να εκπληρώνονται τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Εξάλλου, η σεξουαλικότητα ωθεί τον άνθρωπο στη δημιουργία δεσμών που ολοκληρώνουν το άτομο προσφέροντας αμοιβαία ασφάλεια και καλύτερη δυνατότητα αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων της ζωής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης