FAZ για το σκάνδαλο Facebook: «Τα προσωπικά δεδομένα είναι χρυσός»

FAZ για το σκάνδαλο Facebook: «Τα προσωπικά δεδομένα είναι χρυσός»

Στον απόηχο της πιθανολογούμενης παράνομης χρήσης προσωπικών δεδομένων των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ

FAZ για το σκάνδαλο Facebook: «Τα προσωπικά δεδομένα είναι χρυσός»
Το σκάνδαλο κατάχρησης προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook στο πλαίσιο της υπόθεσης Cambridge Analytica σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Όλοι γνωρίζαμε λίγο πολύ ότι τα προσωπικά δεδομένα έχουν το κόστος τους -μερικές φορές είναι χρυσός-, και ότι οι χρήστες των μηχανών αναζήτησης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πληρώνουν δίνοντας προσωπικές πληροφορίες. Πολλοί δεν ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει. Αλλά όλοι πρέπει να ενημερώνονται κατανοητά και ολοκληρωμένα από το Facebook. Kαι όλοι πρέπει να νιώθουν βέβαιοι ότι τα προσωπικά τους δεδομένα δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Αυτή όμως την εμπιστοσύνη κινδυνεύει να χάσει πλέον το Facebook» γράφει η γερμανική εφημερίδα στον απόηχο της πιθανολογούμενης παράνομης χρήσης προσωπικών δεδομένων των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.

Το ίδιο θέμα σχολιάζει και η αυστριακή Der Standard σημειώνοντας: «Πρέπει να είναι σε όλους σαφές ότι το Facebook είναι μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία, που θέλει να αυξήσει τα κέρδη της. Επαφίεται λοιπόν στην πολιτική η θέσπιση κανόνων ως προς τον προσεκτικό χειρισμό των προσωπικών δεδομένων των χρηστών αλλά και στη δικαιοσύνη η υποχρέωση να επιβάλει την τήρηση αυτών των κανόνων».

Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης