Η χήρα του στρατιώτη «καρφώνει» τον Τραμπ: Τραύλιζε, δεν θυμόταν το όνομα του συζύγου μου...

Η χήρα του στρατιώτη «καρφώνει» τον Τραμπ: Τραύλιζε, δεν θυμόταν το όνομα του συζύγου μου...

«Με έκανε να κλάψω ακόμα περισσότερο» δηλώνει η Μιέσια Τζόνσον, που έχασε τον άντρα της σε ενέδρα τζιχαντιστών στον Νίγηρα - «Θύμωσα εξαιτίας του τόνου της φωνής του και του τρόπου με τον οποίο το είπε»

Η χήρα του στρατιώτη «καρφώνει» τον Τραμπ: Τραύλιζε, δεν θυμόταν το όνομα του συζύγου μου...
«Με έκανε να κλάψω ακόμα περισσότερο»: η χήρα ενός Αμερικανού στρατιώτη, που σκοτώθηκε στον Νίγηρα, περιέγραψε σήμερα με συγκίνηση το «αμφιλεγόμενο» τηλεφώνημα που της έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, «καρφώνοντάς» τον ότι δεν θυμήθηκε το όνομα του συζύγου της.

Ο λοχίας Λα Ντέιβιντ Τ. Τζόνσον, ηλικίας 25 ετών, σκοτώθηκε, μαζί με άλλους τρεις Αμερικανούς, σε μια ενέδρα που έστησαν εναντίον τους τζιχαντιστές στον Νίγηρα, στις 4 Οκτωβρίου.

«Ο πρόεδρος είπε ότι εκείνος γνώριζε τι ακριβώς είχε αναλάβει, όμως αυτό μου προκάλεσε πόνο. Αυτό με έκανε να κλάψω. Θύμωσα εξαιτίας του τόνου της φωνής του και του τρόπου με τον οποίο το είπε» σημείωσε η χήρα, Μιέσια Τζόνσον, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Κλείσιμο
Και συνέχισε, περιγράφοντας το τηλεφώνημα του προέδρου των ΗΠΑ. «Τον άκουσα να τραυλίζει, προσπαθώντας να θυμηθεί το όνομα του συζύγου μου και αυτό με πόνεσε περισσότερο. Αν και ο σύζυγός μου βρισκόταν εκεί για να πολεμήσει για τη χώρα μας, αν και έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του, γιατί δεν μπορούσατε να θυμηθείτε το όνομά του;» είπε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας το ερώτημά της στον ίδιο τον Τραμπ.

«Δεν είπα τίποτα, απλώς άκουγα. Εξοργίστηκα, με έκανε να κλάψω ακόμα περισσότερο» τόνισε η νεαρή γυναίκα, που είναι έγκυος στο τρίτο παιδί του εκλιπόντος στρατιωτικού.

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε τώρα στον Αμερικανό πρόεδρο, η γυναίκα απάντησε ότι «δεν έχει να του πει τίποτα».



Η Τζόνσον ανέφερε επιπλέον ότι της είπαν ελάχιστα πράγματα σχετικά τις συνθήκες που σκοτώθηκε ο σύζυγός της και ότι δεν της επέτρεψαν να δει τη σορό του. «Δεν γνωρίζω τι βρίσκεται μέσα σε αυτό το κουτί» επισήμανε, αναφερόμενη στο φέρετρο του άνδρα της. «Θα μπορούσε να είναι άδειο».



Ο Αμερικανός πρόεδρος σύντομα απάντησε στους ισχυρισμούς της, στέλνοντας ένα tweet, όπου αντέκρουε τις δηλώσεις της. «Είχα μια συζήτηση γεμάτη σεβασμό με τη χήρα του λοχία Λα Ντέιβιντ Τζόνσον και ανέφερα το όνομά του από την αρχή, χωρίς να διστάσω στιγμή» διαβεβαίωσε.

Η Φρεντερίκα Ουίλσον, βουλευτής των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο την προηγούμενη εβδομάδα ότι είχε πει: «Είμαι βέβαιος ότι εκείνος γνώριζε σε τι ακριβώς είχε δεσμευτεί, όμως αυτό παραμένει οδυνηρό».

«Η βουλευτίνα των Δημοκρατικών επινόησε όσα ανέφερα στη σύζυγο ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε στη μάχη (κι έχω αποδείξεις). Θλιβερό!» της είχε απαντήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης