Ο OHE ζητά από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να δώσει στους «Ονειροπόλους» νομικό καθεστώς

Ο OHE ζητά από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να δώσει στους «Ονειροπόλους» νομικό καθεστώς

Ανησυχία μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να τερματίσει το πρόγραμμα DACA που επέτρεπε σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους χωρίς χαρτιά να παραμείνουν στη χώρα

Ο OHE ζητά από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να δώσει στους «Ονειροπόλους» νομικό καθεστώς
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον να τερματίσει το πρόγραμμα DACA που επέτρεπε σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους χωρίς χαρτιά να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμώντας ότι πρέπει να τους αποδοθεί ένα «διαρκές νομικό καθεστώς».

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
κατάργησε πρόσφατα ένα πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο προστάτευε 800.000 νέους που είχαν μπει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά, τους λεγόμενους Dreamers ή Ονειροπόλους, αποδίδοντάς τους προσωρινό νομικό καθεστώς.

«Ανησυχώ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τερματίσει» το πρόγραμμα DACA, που είχε σκοπό να βγάλει από τη σκιά τα παιδιά που έφθασαν παράτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους γονείς τους, δήλωσε ο Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν κατά την έναρξη της 36ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Κλείσιμο

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος υπογράμμισε «τον θετικό αντίκτυπο του προγράμματος στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων νεαρών μεταναστών, και στην αμερικανική οικονομία και κοινωνία».
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως το «Κογκρέσο θα νομοθετήσει τώρα για να παράσχει στους ωφελούμενους του προγράμματος DACA ένα διαρκές νομικό καθεστώς».

Τέλος, ο Ζέιντ εξέφρασε την ανησυχία του για την πρόσφατη αύξηση «των συλλήψεων και των απελάσεων καλά ενσωματωμένων και νομοταγών μεταναστών».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης