PROTOTHEMA

Κόσμος

Στο Βουκουρέστι

Ευρωπαϊκό συνέδριο έκαναν και οι μασόνοι, με συμμετοχή από... 39 χώρες!

Ευρωπαϊκό συνέδριο έκαναν και οι μασόνοι, με συμμετοχή από... 39 χώρες!

Τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος αντιπροσώπευσαν ο Μεγάλος Διδάσκαλος Κωνσταντίνος Πολίτης και ο επίτιμος Μεγάλος Διδάσκαλος Γεώργιος Βασιλογεώργης

Το 6ο Ευρωπαικό Συνέδριο Κανονικών Μεγάλων Στοών της Ευρώπης έγινε στο Βουκουρέστι από 8-10 Ιουνίου 2017 υπό την προεδρία του Μεγάλου Διδασκάλου της Ρουμανίας, Ράντου Μπαλανέσκου.


Παρέστησαν 70 αντιπρόσωποι από 39 χώρες ανάμεσα στις οποίες ήσαν η Αγγλία, η Σκωτία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, Η Πολωνία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σερβία, η Σλοβακία, το Αζερμπαιτζάν, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Μάλτα, το Μονακό, η Αλβανία, η Μολδαβία και παρατηρητές από τις ΗΠΑ. Τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος αντιπροσώπευσαν ο Μεγάλος Διδάσκαλος Κωνσταντίνος Πολίτης και ο επίτιμος Μεγάλος Διδάσκαλος Γεώργιος Βασιλογεώργης.

Το συνέδριο απασχόλησαν θέματα στενότερης επαφής, σύσφιξης των δεσμών ανάμεσα στις ανεξάρτητες και αυτόνομες Μεγάλες Στοές της Ευρώπης, της ανταλλαγής πληροφοριών για τους τέκτονες που ταξιδεύουν ή μετακινούνται σε αυτές και ακολουθούν το τεκτονικό έθιμο της αλληλοεπισκεψιμότητας και της συστηματοποίησης του φιλανθρωπικού έργου.

Αναλύθηκαν οι δυνατότητες και τα προβλήματα που ανακύπτουν από την χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών και ιδίως του διαδικτύου για τον ντεκτονισμό και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισής τους. Το συνέδριο έληξε με επίσημο δείπνο στο ιστορικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ρουμανία όπου μίλησε ο επίτιμος Διοικητής της Τράπεζας.

Ακολούθησε την επόμενη η Γενική Συνέλευση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ρουμανίας παρουσία 700 περίπου τεκτόνων και το επίσημο δείπνο σε αίθουσες του Κοινοβουλίου (πρώην παλάτι Τσουσέσκου) που διέθεσε η Ρουμανική κυβέρνηση για τους τέκτονες απόδειξη της αναγνώρισης, συνεργασίας και σεβασμού που τρέφει το κράτος προς τις Τεκτονικές δυνάμεις.

Στις εκδηλώσεις αυτές παρέστησαν αντιπροσωπείες που είχαν ταξιδέψει και από άλλες χώρες, όπως η Ινδία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Ιαπωνία και χώρες της Αφρικής. 

Η ελληνική αντιπροσωπεία αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερο τρόπο λόγω της αρχαιότητάς της, αφού η ίδρυσή της χρονολογείται από 206 χρόνια (1811)  και αναγνωρίζεται η πνευματική της συνεισφορά και το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο.

Ιδιαίτερο θέμα συζητήσεως αποτέλεσαν τεκτονικά ερωτήματα και διευκρινήσεις για τα τυπικά και τις τελετουργίες από τις νέες Μεγάλες Στοές, που προέκυψαν ή επανασυστήθηκαν μετά την αποκατάσταση των ελευθεριών στην Ανατολική Ευρώπη για την εν γένει δραστηριοποίηση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, οι αντιπρόσωποι της οποίας κατέθεσαν την πλούσια εμπειρία τους.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Magnus Ritter21/06/201700:34

Ξεφτιλιστηκαν και οι μασόνοι! Μπασκλασαρια! Ζητω οι νεοναηταες!!

Απάντηση
Ανάθεμα20/06/201714:56

κ αν ξερουν ολοι αυτοι που δειχνουν εδω μεσα τους "θησαυρούς" των αποβλητων της ψυχης τους, αν ξερουν τι ειναι οι Μασονία. Οι μεν δεινουν στη δημοσιοτητα τι απορριματα τους διδαξαν αυτοι που τους ανεθρεψαν, οι δε εντοπιζουν σκοτεινες δυναμεις και σκεβωριες. Στην Ελλάδα θα ηταν βεβαια παραλογο να περιμενει κανεις να πουν, "δεν ξερω και παω να μαθω" αφου ολοι τα ξερουν ολα. Και μετα διερωτάται κανεις γιατι παρακμαζει η χωρα. Αμ, κοντα στο νου κ η γνωση.

Απάντηση
ΣΤΕΛΙΟΣ20/06/201714:49

Δεν βαρεθήκατε να κατηγορείτε τους τέκτονες ("μασόνους" όπως αρέσκεστε να τους αποκαλείτε/ mason(s)-nry = οικοδόμος, ο τέκτων εργαζόμενος σε οικοδομή) κάθε τρεις και λίγο; Για κάθε πολιτικο-κοινωνικό πρόβλημα που προκύπτει..."φταίνε οι εβραιομασόνοι!". Για κάθε ατομικό στραβοπάτημα..."φταίνε οι εβραιομασόνοι!". Χρεωκοπεί η χώρα; "φταίνε οι εβραιομασόνοι!". Λερώθηκε η κουζίνα σας;"φταίνε οι εβραιομασόνοι!" Δεν σας βγήκε το ΠΡΟ-ΠΟ;"φταίνε οι εβραιομασόνοι!". Έχετε δυσκοιλιότητα; "φταίνε οι εβραιομασόνοι!". Έχετε ασυνήθιστη ωορρηξία; "φταίνε οι εβραιομασόνοι!" Έσκασε το λάστιχο του Ι.Χ. σας; "φταίνε οι εβραιομασόνοι!" Και πάει λέγοντας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι τους έχουν προσάψει. Γελάει ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος μαζί μας. Είναι να απορείτε μετά που οι Δυτικο-ευρωπαίοι μας βλέπουν σαν "χριστιανοταλιμπάν"; Ξεφτιλιστήκαμε τελείως με αυτή την χρόνια νοοτροπία μας. Πότε θα αναλάβουμε ευθύνη των επιλογών και των πράξεών μας; Οι τέκτονες- κακά τα ψέματα- ΔΕΝ ελέγχουν απολύτως τίποτε. Ούτε οι του "33ο" βαθμού ελέγχουν τίποτα, κι ας ορισμένοι έχουν κάποιες "καρέκλες". Και λοιπόν; Αν είναι να συμβεί κάτι τρομερό η ασησυχητικό οπουδήποτε, την κύρια ευθύνη δεν την έχουν κάποιοι σε κλαμπ ή σε λέσχη, αλλά ΟΛΟΙ- και με το "όλοι" εννοώ ο ΛΑΟΣ. Σε εμάς επαφιέται οτι καλό είναι να γίνει στον τόπο αυτό. Να πραγματοποιήσουμε την αλλαγή που επιθυμούμε. Από τον καναπέ και στο φου-μπου με τις ώρες, δεν γίνεται τίποτα... Έχετε τη διάθεση και τη βούληση;

Απάντηση
Kόντρας20/06/201713:51

To κίνημα του Ρομαντισμού, ο Νεοκλασσικισμός, ο Ελευθεροτεκτονισμός αλλά και ο φιλελεύθερος Αστικός Εθνικισμός του 19ου αιώνα, είναι οι εκ των έξω πυλώνες στηρίξεως της Ελληνικής Εθνικής Επαναστάσεως που είχε σαν αποτέλεσμα την ίδρυση του Νέου Ελληνικού Κράτους. Πέρα από αυτήν την ιστορική αναφορά, ο Ελευθεροτεκτονισμός πράγματι περνά μία εκ βάθρων κρίση, όπως όλοι οι παλαιοί αστικοί θεσμοί άλλωστε, που ίσως να έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυτη κοινωνική και ηθική απαξίωσή του. Εν τω μεταξύ ο Τσιπροκαμμένος διαλύει ό,τι έμεινε απ'την γλυκιά μας Πατρίδα...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία