Βρετανία: Συνελήφθη 27χρονος για σύνδεση με την επίθεση στο Λονδίνο

Βρετανία: Συνελήφθη 27χρονος για σύνδεση με την επίθεση στο Λονδίνο

Ο νεαρός άνδρας από το Μπάρκινγκ φέρεται να συνδέεται με τους τρεις τζιχαντιστές που σκόρπισαν τον θάνατο το βράδυ του Σαββάτου

Βρετανία: Συνελήφθη 27χρονος για σύνδεση με την επίθεση στο Λονδίνο
Σαρωτικούς ελέγχους, με δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις πραγματοποιεί από την Κυριακή το πρωί η βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία. Η τελευταία σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στην περιοχή Μπάρκινγκ, την οποία οι αστυνομικοί κυριολεκτικά ελέγχουν από άκρη σε άκρη. Πρόκειται για έναν 27χρονο, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με το τρομοκρατικό δίκτυο που οργάνωσε την επίθεση των τριών τζιχαντιστών το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο.

Επίσης, χθες το βράδυ συνελήφθη ένα ακόμη άτομο στην πόλη Λίμερικ της Ιρλανδίας. Πρόκειται για έναν Μαροκινής καταγωγής άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι ενός εκ των τριών τζιχαντιστών που επιτέθηκαν στο Λονδίνο και συγκεκριμένα του Ρασίντ Ρεντουάν.

Ο άνδρας ανακρίθηκε και ελέγχθηκε από τις βρετανικές αρχές και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος, δίχως να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Μητροπολιτική Αστυνομία, την Κυριακή συνελήφθησαν 12 άτομα, επτά γυναίκες και πέντε άνδρες, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στην αγορά του Λονδίνου.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και η μητέρα του 18 μηνών παιδιού του Ρασίντ Ρεντουάν, Χαρίς, η οποία παντρεύτηκε τον τζιχαντιστή το 2012, στην Ιρλανδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης