Βίντεο: Όταν η Μέρκελ είναι σε αμηχανία, η Λαγκάρντ ξεκαρδίζεται στα γέλια

Βίντεο: Όταν η Μέρκελ είναι σε αμηχανία, η Λαγκάρντ ξεκαρδίζεται στα γέλια

Η ερώτηση για τον φεμινισμό, η αμηχανία της καγκελαρίου, το ξέσπασμα της Λαγκάρντ και η «σανίδα σωτηρίας» από τη βασίλισσα της Ολλανδίας\

Βίντεο: Όταν η Μέρκελ είναι σε αμηχανία, η Λαγκάρντ ξεκαρδίζεται στα γέλια
Μία κοινή συνέντευξη Τύπου, μία ερώτηση για το φεμινιστικό κίνημα, μία Μέρκελ σε αμηχανία (ανάλογη με εκείνη δίπλα στον Τραμπ), μία Λαγκάρντ να ξεκαρδίζεται στο γέλιο και μία πριγκίπισσα από την Ολλανδία να... σώζει την παρτίδα και να βγάζει από τη δυσάρεστη θέση τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Όλα τα παραπάνω και αρκετά ακόμα,. συνέβησαν κατά την κοινή παρουσία στο πάνελ των ισχυρότερων γυναικών στον πλανήτη. Η G20 των γυναικών αποτέλεσε ένα εξαιρετικό γεγονός στη Γερμανία, ωστόσο δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Σε ένα από αυτά, πρωταγωνίστρια ήταν η
Άνγκελα Μέρκελ και σε εξαίρετους «ρόλους» δίπλα της η επικεφαλής του ΔΝΤ,
Κριστίν Λαγκάρντ
Κλείσιμο
και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας.



ο έχει η... μοίρα φαίνεται της Άνγκελα Μέρκελ, όταν βρίσκεται δίπλα σε... Τραμπ (στην προκειμένη περίπτωση στην Ιβάνκα), να «απολαμβάνει» μία στιγμή αμηχανίας. Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία που συντόνιζε την εκπομπή, ρώτησε τη Γερμανίδα καγκελάριο αν είναι φεμινίστρια.

Η Μέρκελ κοίταξε με έναν τρόπο τη γυναίκα, που δήλωνε ότι... δεν έχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ο κόσμος από κάτυω φώναζε «ναι» και η Κριστίν Λαγκάρντ ακριβώς δίπλα της, λίγο έλειψε να... πέσει από την καρέκλα της, ξεσπώντας σε δυνατά γέλια.

Μετά από αρκετά δευτερόλεπτα, τα οποία σε τηλεοπτικό χρόνο ισοδυναμούν με... ώρες, η Μέρκελ είπε: «Για να είμαι ειλικρινής, με την ιστορία του φεμινισμού έχω κοινά, αλλά και διαφορές. Δεν θα ήθελα να μου αποδώσουν κάτι που δεν αξίζω. Υπήρχαν άνθρωποι που έδωσαν σκληρή μάχη, δεν μπορώ εγώ να απολαμβάνω τους καρπούς των κόπων τους δηλώνοντας φεμινίστρια».

Η συντονίστρια ρώτησε τις ισχυρές κυρίες ποιες θεωρούν εαυτούς φεμινίστριες και οι Λαγκάρντ και Ιβάνκα Τραμπ ήταν ανάμεσα σε εκείνες που σήκωσαν το χέρι. Η Μέρκελ δεν έπραξε το ίδιο.

Τότε παρενέβη η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, η οποία είπε: «Απλά θέλω όλες οι γυναίκες να έχουν την ελευθερία της επιλογής και ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιήσουν και είναι χαρούμενες και υπερήφανες για τον εαυτό τους. Αν αυτό είναι φεμινισμός, τότε είμαι φεμινίστρια». «Τότε είμαι κι εγώ μία», συμπλήρωσε ανακουφισμένη η Μέρκελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης