ΗΠΑ: Ανησυχούμε βαθιά για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ

ΗΠΑ: Ανησυχούμε βαθιά για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ

Δυσφορία στην Ουάσιγκτον για τις Τουρκικές επιχειρήσεις που είχαν στόχο κούρδους αντάρτες - Οι Αμερικανοί ζητούν να μην γίνονται επιχειρήσεις χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Ουάσιγκτον ή την πολυεθνική συμμαχία κατά του ISIS

ΗΠΑ: Ανησυχούμε βαθιά για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ
Τη «βαθιά ανησυχία» τους για τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες Κούρδοι μαχητές εξέφρασαν απόψε οι Ηνωμένες Πολιτείες. 

Σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει πως οι επιδρομές, που είχαν στόχο Kούρδους αντάρτες, δεν έγιναν κατόπιν συνεννόησης με την πολυεθνική συμμαχία για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Η ένταση που επικρατεί πλέον στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις έγινε εμφανής και από την σημείωση που έκανε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόουνερ σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους απευθείας στην κυβέρνηση της Τουρκίας. 

Κλείσιμο
Η έντονη διαμαρτυρία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς έρχεται λίγες ώρες μετά την έντονη ενόχληση που εξέφρασε η Άγκυρα για την αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στη γενοκτονία των Αρμενίων.  





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης