Συγκινεί ο σύντροφος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στα Ηλύσια Πεδία: «Δεν θα σας δώσω το μίσος μου»

Συγκινεί ο σύντροφος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στα Ηλύσια Πεδία: «Δεν θα σας δώσω το μίσος μου»

Φόρο τιμής απέτισε σήμερα σύσσωμη η γαλλική πολιτική σκηνή στον άτυχο 37χρονο αστυνομικό

Συγκινεί ο σύντροφος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στα Ηλύσια Πεδία: «Δεν θα σας δώσω το μίσος μου»
Φόρο τιμής απέτισε σήμερα σύσσωμη η γαλλική πολιτική σκηνή στον άτυχο 37χρονο αστυνομικό, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Πέμπτη στο τρομοκρατικό χτύπημα στα Ηλύσια Πεδία. 

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του αδικοχαμένου Χαβιέ Ζουγκελέ στο προαύλιο της αστυνομικής διοίκησης του Παρισιού., παρευρέθησαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ,
ο
Κλείσιμο
Εμανουέλ Μακρόν, η Μαρίν Λεπέν και πολλοί άλλοι πολιτικοί, συνάδελφοι του αστυνομικού αλλά και απλοί πολίτες.



Οι συνάδελφοι του 37χρονου μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια για τον υποδειγματικό αστυνομικό, ο οποίος δεν δίσταζε να βρίσκεται στο επίκεντρο ακόμη και των πιο δύσκολων και επικίνδυνων καταστάσεων, προκειμένου να επιτελέσει το καθήκον του. Εκτός από ενεργό μέλος της οργάνωσης LGBT Rights, ο Ζουγκελέ ήταν και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των προσφύγων, ο οποίος είχε ταξιδέψει δύο φορές στην Ελλάδα για να προσφέρει βοήθεια σε καταυλισμούς. 




Συγκινεί ο σύντροφός του: «Δεν θα σας δώσω το μίσος μου»


Εμφανώς συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια, ο σύντροφος του αδικοχαμένου αστυνομικού, Ετιέν Καρντίλ, διάβασε μια συγκλονιστική νεκρολογία, κάνοντας ειδική αναφορά στην γενναιόδωρη φύση και την ευσυνειδησία του 37χρονου.

Ο Καρντίλ ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση «Χαβιέ, σε αγαπώ. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου» για να συνεχίσει λέγοντας ότι δεν αισθάνεται μίσος για τους τρομοκράτες. 



«Οταν ήρθαν τα πρώτα μηνύματα που πληροφορούσαν τους Παριζιάνους ότι κάτι σοβαρό συνέβη στα Ηλύσια Πεδία και ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, μια μικρή φωνή μου είπε ότι ήσουν εσύ», ανάφερε ο Καρντίλ, εξηγώντας ότι στο μυαλό του ήρθαν αμέσως τα λόγια του Antoine Leiris, ο οποίος έχασε την σύζυγό του και το παιδί του στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν, στις 13 Νοεμβρίου 2015: «Δεν θα έχετε το μίσος μου».



«Υποφέρω χωρίς μίσος. Αυτό το μίσος, Χαβιέ, δεν το έχω γιατί δεν σου ταιριάζει. Δεν αντιστοιχεί σε τίποτα με όσα έκαναν την καρδιά σου να χτυπάει», είπε ο σύντροφος του αστυνομικού, με τον οποίο είχαν σύμφωνο γάμου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης