Γαλλία: Τον Φιγιόν είχαν βάλει στο «στόχαστρο» οι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν εχθές

Γαλλία: Τον Φιγιόν είχαν βάλει στο «στόχαστρο» οι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν εχθές

Στο βίντεο που βρήκαν οι Αρχές, οι δύο ύποπτοι δηλώνουν την υποταγή τους στο Ισλαμικό Κράτος με τη φωτογραφία του ηγέτη της γαλλικής Κεντροδεξιάς

Γαλλία: Τον Φιγιόν είχαν βάλει στο «στόχαστρο» οι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν εχθές
Τον Φρανσουά Φιγιόν είχαν βάλει στο «μάτι» οι δύο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν χτες από τις γαλλικές αρχές και σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν τη χώρα την παραμονή των προεδρικών εκλογών.
Μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων τζιχαντιστών, ηλικίας 23 και 30 ετών, οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν όπλα και εκρηκτικά σε διαμέρισμα στη Μασσαλία αλλά κι ένα βίντεο στο οποίο δήλωναν την υποταγή τους στο Ισλαμικό Κράτος
με τη φωτογραφία του ηγέτη της γαλλικής Κεντροδεξιάς. Τα τελευταία 24ωρα, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα μέτρα ασφαλείας για τον Φιγιόν έχουν ενισχυθεί. 

 Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», σχετικά με τους δύο υπόπτους πρόκειται για τους Γάλλους υπηκόους Κλεμέν Β., 23 ετών και Μαχιεντίν Μ. 29 ετών , οι οποίοι είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν όχι όμως για τρομοκρατικές πράξεις.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, μια σημαία του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους» και προπαγανδιστικό υλικό της οργάνωσης εντοπίστηκε στο σπίτι του ενός. Ο άλλος φέρεται να είχε διασυνδέσεις με πυρήνα τζιχαντιστών στο Βέλγιο. «Και οι δύο είναι Γάλλοι υπήκοοι και οι δύο είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί και ήταν γνωστοί στις αρχές. Συναντήθηκαν στις φυλακές, όπου μοιράζονταν το ίδιο κελί για δύο μήνες το 2015. Κρατούνταν για παρόμοια αδικήματα», τόνισε ο Φρανσουά Μολέν.

Οι αρχές δεν αποκάλυψαν ποιος θα ήταν ο στόχος της επίθεσης. Ωστόσο, τα επιτελεία Μακρόν, Λεπέν και Φιγιόν είχαν ενημερωθεί από την αστυνομία για τους δύο υπόπτους και τα μέτρα ασφαλείας για τους υποψηφίους είχαν ενταθεί. Η επιχείρηση των αρχών πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Με τη χώρα να παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε κάθε γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για λόγους ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης