To Ισλαμικό Κράτος πληρώνει διακινητές προσφυγόπουλων με σκοπό τον προσηλυτισμό

To Ισλαμικό Κράτος πληρώνει διακινητές προσφυγόπουλων με σκοπό τον προσηλυτισμό

Εκμεταλλεύονται την ανάγκη τους για φαγητό και χρήματα για να δημιουργήσει μια νέα στρατιά μαχητών

To Ισλαμικό Κράτος πληρώνει διακινητές προσφυγόπουλων με σκοπό τον προσηλυτισμό
Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το ISIS πληρώνει και μάλιστα αδρά τους ανθρώπους που διακινούν λαθραία παιδιά προσφύγων και όλα αυτά σε μια «απελπισμένη» προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους νεοσύλλεκτους, ενισχύοντας έτσι το στρατό του.

Η ανακοίνωση, που προήλθε από το Ίδρυμα Quilliam, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η τρομοκρατική οργάνωση εκμεταλλεύεται τις ανάγκες των προσφύγων για φαγητό και λεφτά και αναλαμβάνει να βοηθήσει τα παιδιά τους ή τα άτομα νεαρής ηλικίας, καθώς θεωρούνται πιο εύκολα στην κατήχηση. 

Αν η κατήχηση τελικά πετύχει τότε τα παιδιά μπορούν να σταλούν στο εξωτερικό για να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις ή ακόμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στρατιώτες πρώτης γραμμής στο «χαλιφάτο». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κορίτσια είναι μέσα στις προτιμήσεις της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση και την κατήχηση μιας νέας γενιάς αγωνιστών. 

Ο Nikita Malik , ανώτερος ερευνητής στο Quilliam, επισήμανε στο ''The Independent'': «Αυτό είναι πραγματικά απίστευτα αποτελεσματικό, όταν ένα νεαρό άτομο έχει διαχωριστεί από την οικογένειά του και απλά προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και να επιβιώσει από μέρα σε μέρα, το Isis είναι σε θέση να καλύψει αυτές του τις ανάγκες». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης